Reklama

Reklama

Čističi vesmíru

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři outsideři, co se v roce 2092 honí za vesmírným odpadem a sny o budoucnosti, objeví androidku, která by jim mohla hodit balík. Kdyby neskrývala nebezpečné tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Hyperzábavná blbina, která si na nic nehraje. Máme tady ty dobré a toho zlého Armitage, spousta nanobotů, jedna holka a výpravu, která vypadá, jakoby vypadla z předražené hollywoodské produkce za minimálně 200 mega. Korejci to natočili za desetinu. Tohle jsem si plnou palbou extrémně užil. Bejt to v kině, tak se tam radostí rozteču na podlahu. Netflix palec hore. 75% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Všudypřítomná ekologická agitace a dystopická budoucnost, kterou ovládá ďábelská korporace vedená zlým bílým Kavkazanem začíná být jako námět znakem psychózy (oikofobie) dnešní doby, nejen západní kultury. Co bylo dříve pár dekád zpět s tímto scénářem roztomilé béčko, je dnes patologickým jevem. Námět prostě ničím nepřekvapí, kolabující země směřující k ekologické katastrofě, partička vesmírných popelářů, kteří se nachomýtnou k záchraně světa. To co podle traileru mělo vypadat na pohodovou a odbržděnou akci kombinující Cowboye Bebopa a https://myanimelist.net/anime/329/Planetes je někdy až moc křečovitě vážné a působí to značně nepřesvědčivě (zejména organizace Black Fox). Tým složený z pilotky, technika, robotky a bývalého elitního vojáka může přijít k pořádným penězům, když odevzdá holčičku, která je údajně smrtící zbraní teroristů. Joong-ki Song neměl nějak moc prostoru ve své roli zazářit, jeho fanynkám to bude asi stačit, ale za mě průměr. Jeho ostatní parťáci celkem ušli, ale herecky tady všechny zastínil Richard Armitage, jako záporák se spasitelským komplexem. Vizuální vzhled slušný, film má dost nevyrovnané tempo, šablonovitý scénář. Část akčních scén slabá, ty ve vesmíru jsou někdy i celkem cool. Suma sumárum sympatické béčko, co by potřebovalo více rozvinuté postavy a méně trapného humoru. Navíc hudba byla zoufale průměrná, nebo spíše nezajímavá, od Korejců slušný pokus o scifi, ale šlo to určitě udělat lépe. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Já mám z Čističů pocit, že si jimi Korejci vyšlapávají novou cestičku. Trochu nejistě, opatrně, možná s příslibem velkých věcí do budoucna. Sahají po ověřených charakterech postav i zápletce a riskují jen občas, jen trochu. Nejsem vyloženě cílovka, a nebýt film korejský, tak mě nejspíš mine, ale nakonec se mi na to dívalo docela hezky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doktor Sullivan se pasoval do role mesiáše, který chce pro lidstvo vytvořit lepší svět. Idea je jednoduchá - terraformovat Mars a kolonizovat ho vybranými jedinci, Zemi pak poslat do věčných lovišť. No, kromě rozličných sci-fi příběhů jsme to mohli vidět minimálně v bondovce Moonraker. To by nevadilo tak, jako místy až příliš velká chaotičnost. Občas se musel člověk hodně soustředit, aby se v ději neztrácel. Problémem jsou pak i samotné postavy, jelikož sympatiemi dvakrát neoplývají včetně hlavního hrdiny, jenž je velmi nevyzpytatelný. Po vizuální stránce je film solidní, scény z vesmíru jsou působivé, při tom ani nevadí, že z větší části opisují ze Star Wars, Hvězdu smrti nevyjímaje. S hollywoodskými efekty se Korejci samozřejmě poměřovat nemůžou, na to byl jejich rozpočet příliš nízký. Na druhou stranu jsem byl spokojen, i když v kině by se asi nedostatky ukázaly naplno. Kratší stopáž by snímku rozhodně prospěla. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Korejský mix "Star Wars", "Guardians of the Galaxy" či snímku "Elysium", jehož největší předností je úchvatná a vtahující vizuální stránka. Bohužel, tuto slibnou ingredienci poměrně markantně sráží chaotický příběh, který se zejména na začátku bláznivě a mnohdy i nelogicky přesouvá z lokace na lokaci, přičemž se nijak zásadně neposouvá vpřed. Ve finále tedy dostaneme nádherně naleštěnou sci-fi jízdu, pod jejíž krásnou slupkou ale není žádná přidaná hodnota. Škoda. PS: Co zde PROBOHA pohledává Richard Armitage? (Netflix) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Jo Sung-hee začal psát příběh 10 let před uvedením filmu poté, co se od kamaráda dozvěděl, jak nebezpečný je vesmírný odpad. Že velmi narůstá množství těchto rychle se pohybujících fragmentů kosmických trosek, takže mohou vést ke kolizím. Začalo to myšlenkou, že by posádka kosmické lodi sbírala vesmírné haraburdí. Začal tedy psát scénář a přemýšlel, jak by se k tomuto problému postavili Korejci, kteří mají houževnatou mentalitu. (Martrix)
  • Tento film je považovaný za první korejský vesmírný blockbuster. (Martrix)
  • Poté, co byl film kvůli pandemii covid-19 dvakrát odložen (červen a následně srpen 2020), byl film exkluzivně uveden 5. února na Netlixu. (UncleMorty)

Reklama

Reklama