Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

A jééje. Já nevím na čem jsem. Rozdělím film na dvě základní poloviny. První polovina se bude jmenovat "Dívka a kůň". Ta mě dvakrát dohnala k slzám a i za těchto podmínek mi přijde lehce nedotažená. I přesto, že Scarlett se snaží, scénář jí podtrhává hůlku kde může a v mnohých pasážích mi její postava přijde dost necitelná. Taková radost, když se konečně projede a pak odejde a ani se za koněm neotočí? Znám koňáky, ségra má ve stáji dva koně a sám jsem se o koně pár let staral. Každej by toho koně ještě půl hodiny objímal a při odchodu by z něj nespustil oči. Nene to není správné ...Ta druhá polovina je romantická, bude se jmenovat "Sympatický koňák a nesympatická paní". Tato polovina má s koněm společného asi jako kráva a pták a je maximálně rušivá. Rozhodila mi všechno dobré, co mi dala ta první půlka. Prostě špatně. Takže "Dívka a kůň" za ****, "Sympatický koňák a nesympatická paní" za **. Celkem má tenhle film u mě za *** a to i přesto, že ve mě zanechal hezký pocit a jak už jsem řekl, dvakrát jsem zaplakal. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film o tom, ako môže jedna nešťastná udalosť zmeniť život. A tiež o tom, že by sme potom mali bojovať a nevzdávať sa. Veď nikto nevie, čo nás na konci tej tŕnistej cesty čaká, možno konečne aj zaslúžené šťastie. Film som si opätovne pozrel po mnohých rokoch a môžem len konštatovať, že svoj príjemný a pozitívny účinok na diváka si stále uchováva, aj keď by sa tam možno našlo trocha účelovej romantiky. Tiež by nezaškodilo film trochu skrátiť a vynechať pár zbytočných scén. 75/100 ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Romantickým filmům se spíše vyhýbám, ale tenhle není vyloženě marný; má určitou přidanou hodnotu - není vůbec hloupý, nabízí hlubší, byť nijak zvlášť originální témata k zamyšlení. Hezké prostředí, hezká hudba, dobří herci... Být film o hodinu kratší, neváhala bych se 4*. Ty bezmála tři hodiny na mě byly bohužel příliš vleklé a místy nudné. 65% ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Klasická Redfordovka, kde hraje člověka žijícího někde na statku nebo v přírodě daleko od lidí, co ho zklamali a postupně přesvědčí nově příchozí z velkoměsta, že tenhle styl života je přeci jen lepší. Tentokrát to má ale tři hodiny a nesympatickou mámu s dcerou, co maj ve filmu nejvíc prostoru pro sebe. Občas jsem se u toho fakt docela nudil, pokud na plátně nebyli Redford nebo Sam Neill (hraje tu strašnýho podpantofláka ale dobráka) a samozřejmě pěkný scenérie. Žít po svém s Redfordem se mi líbilo víc. 60% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Slavný Redfordův kasaštyk podle Nicka Evanse. Na tehdejší dobu áčkové obsazení (Robert Redford, Kristin Scott Thomas, Sam Neill) a velký lidský příběh, co chtít víc? Snad jen, aby to nevyčpělo (na dnešní dobu je ten film neuvěřitelně pomalý) a abychom dnes neměli pocit, že Scarlett Johansson je ta jediná známá tvář. 20 let nemůže znamenat takovou časovou propast. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v USA, predovšetkým v Montane, New Yorku, Kalifornii či Connecticute. Natáčalo sa od 7. apríla 1997 do 19. septembra 1997. (MikaelSVK)
  • V knize je Pilgrim hnědák. (Karlos80)

Reklama

Reklama