Reklama

Reklama

Marťanské lodě

  • angličtina Two Ships
Trailer

Obsahy(1)

Martin (Martin Kyšperský) a Eliška (Eliška Křenková), hlavní hrdinové filmu Marťanské lodě, se poprvé setkávají na narozeninové party ve vybydlených prostorách brněnského nádraží. Mladá psycholožka hudebníka pozve na přednášku, kterou pořádá. Na Martina zapůsobí. On kolem ní krouží, ona ho loví. Martin za ní odletí do Norska. Po návratů domů zjišťují, že bez sebe nemůžou být. Je to jak z hollywoodské romance, jen v kulisách Brna. Vyléčí vesmírná láska všechny bolesti? (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Elišky Křenkové mezi které se taky řadím určitě velmi příjemný film na oko, ale nejde jen o to. I ta vztahovka, která teda nebyla nějak souvisle vyprávěna mě přišla velmi reálná ai z těch krátkých scének jsem se dokázal na Martina s Eliškou napojit a bylo to poměrně depresivní. Minimum dialogů, originální exteriéry i interiéry skvěle budovy atmosféru vztahu. Herecky super oba dva. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podivná romanca, ktorá vyfučala do stratena bez uzavretia konštrukcie. Mnoho otázok predstavených a nezodpovedaných, ale hlavne, že sa hráme na art. Ale aký to je art, keď tam lilipuťu Křenkovú dáme do páru s basketbalistom Kyšperským? Výškový rozdiel tak meter. Ale ona aspoň vie hrať. Kyšperský sa vie akurát tak neholiť. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Děj začíná mít sílu, odehrává se velmi zajímavá scéna, aby najednou přišel nečekaný střih, který celé vyprávění přesouvá úplně jinam. Mnoho scén tak působí neukončeným dojmem, příběh nemá čas na větší rozvinutí, podobně je na tom i ústřední vztah, a to je vzhledem k tématu filmu velká škoda. Eliška Křenková hraje opět výborně, Martin Kyšperský si to sice celé prožil, avšak herecky zkrátka tolik neoslní. Když připočtu zmíněný střih, jejich vztahu jsem dlouhou dobu vůbec nevěřil. Filmu naopak hodně pomáhá neokoukané prostředí Brna, kamera, výborná hudba a závěr, ve kterém to všechno přeci jen zapadne... 65% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Scala - předpremiéra s tvůrčí delegací/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// PLUS: zvuk, hudba, obraz, po audiovizuální stránce je to kvalitní a krásný film, potěší prostředí Brna a Eliška Křenková, film nabídne melancholickou náladu i humor MÍNUS: střih hodně vypouští, scénář má zvláštní dialogy a také mezi hlavní hereckou dvojicí nefunguje chemie/// K Marťanským lodím mám, stejně jako spousta dalších Brňanů, vřelí nebo minimálně osobní vztah. Nejen pro to prostředí Brna, které je konečně po ani nevím jak dlouhé době na plátně vidět, ale také pro kapelu Květy se kterou mě pojí částečně pracovní vztahy a pak především pro to, že se ve filmu objevují tři dívky, které mám rád. /// Celkem 61%/// ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co čumíš?!“ - „Koukám, jak vypadá debil.“ A Martin se tak dlouho chová jako debil, že mu to už ani nemusí dojít včas…Marťanské lodě se mohou na první pohled jevit jako jedna z mnoha tuctových romancí. Přesto jí ale film není. V první řadě působí snímek velmi civilně a autenticky. Tuhle opravdovost podtrhuje ještě fakt, že jde o zpracování jedné skutečné zkušenosti, kterou navíc osobně zažil hlavní mužský představitel Martin Kyšperský, a to včetně konce (z čehož až zamrazí). Dále dobře funguje chemie mezi hlavním párem, kteří jsou výborně sehraní (a sledovat v tomto filmu především Elišku Křenkovou je jedna radost, jako by jí byla role napsána přímo na tělo). A fajn jsou i dialogy, u kterých jsem neměl intenzivní pocit, že by šustily papírem, a naopak měly cosi do sebe. Nechybí také poměrně vtahující atmosféra, na které má lví podíl i sedící melancholická hudba s texty (ústřední píseň Jablka mi bude v hlavě hrát ještě hodně dlouho). Film se mi dokázal trefit do nálady, za mě to budou solidní 4*. „Slibuju, že ti nebudu lhát.“ - „To já taky slibuju.“ ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Podtitul filmu zní: „O lásce, odplouvání a múzách“. (SONY_)
  • Realističnost filmu se skutečností je i taková, že herec Martin E. Kyšperský hrající sebe samotného nenávidí letadla. Když se letělo natáčet do Norska, tak svou nervozitou rozrušil i Elišku Křenkovou, která za normálních okolností nemá s létáním problémy. (vyfuk)
  • „Filmovou hudbu nahrával orchestr Berg, dirigoval Albert Romanutti, ve filmové kapele Mulet hrají kromě Kyšperského Jirka Konvalinka a Cyril Kaplan ze skupin Vložte kočku nebo Mutanti hledají východisko. Obsáhli jsme široké hudební spektrum a jsem rád, že ve filmu o lásce se stala hudební koncepce zásadní součástí filmového vypravování,“ uvedl režisér Jan Foukal. (SONY_)

Související novinky

Květnové Kino na hranici se vrací

Květnové Kino na hranici se vrací

21.04.2022

Letošní 24. ročník filmové přehlídky Kino na hranici, která se koná na obou stranách řeky Olzy, v Českém Těšíně a Těšíně, proběhne 29. dubna až 3. května 2022. Organizátoři se vrátili k původní… (více)

Reklama

Reklama