Reklama

Reklama

Marťanské lodě

  • angličtina Two Ships
Trailer

Obsahy(1)

Martin (Martin Kyšperský) a Eliška (Eliška Křenková), hlavní hrdinové filmu Marťanské lodě, se poprvé setkávají na narozeninové party ve vybydlených prostorách brněnského nádraží. Mladá psycholožka hudebníka pozve na přednášku, kterou pořádá. Na Martina zapůsobí. On kolem ní krouží, ona ho loví. Martin za ní odletí do Norska. Po návratů domů zjišťují, že bez sebe nemůžou být. Je to jak z hollywoodské romance, jen v kulisách Brna. Vyléčí vesmírná láska všechny bolesti? (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

somnar 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu, že film, který všechno podřizuje síle pocitových fragmentů, mezi nimi těká tak zběsile, jako by mu byla nějaká atmosféra celé té koláže úplně putna. Je to škoda, protože naléhavost to v sobě má, a je v tom také cítit život, na rozdíl od jiných současných českých "sond" do reality mileniálů. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Eliška Křenková je skvělá, úžasná a vynikající vždy a v každém filmu. U Martina Kyšperského u mě bohužel převládá navždy zakotvený obraz tragické postavy ze seriálu Trpaslík a tohoto obrazu se nemohu se sebevětším zapřením zbavit. Pokud je to natočeno podle skutečné události, tak to ve mně vyvolává nekonečný smutek, protože i kdyby to byla fikce, věřil bych, že se něco takového může komukoli a zvláště v dnešní době a zejména v České republice přihodit. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2021] Češi moc nezklamávají. Už z principu, že nemají potřebu zacházet do nějakých symbolů a lyričnosti. Stačí jim, když budou reflektovat nějaké osudy a příběhy. Tento je ještě ke všemu ze skutečného života. V hlavní roli člověk, který si to vše sám prožil to vyznívá lehce egotripově, ale skoro se nabízí otázka, kdo jiný by to měl zahrát? Hudební podkres je silně barvitý a rozmanitý, což ale napomáhá tomu,že film má svého ducha a osobnost, která se zaryje slušně do paměti. Občas to trochu může působit jako bezduchá love story, ale čím dál více, co se v tom nimráme, tak je tam daný nějaký konflikt a náznaky plynutí děje. Film nakonec i dost rychle uteče. Že za tím asi bude něco víc, ale nakonec není, což beru spíše jako poznámku teď až po nějaké době a rozhodně to neberu jako výtku. Ano, asi pro někoho bezduché a nijaké. Za mě přínosné, příjemné a úderné. Člověk si to pamatovat bude. Což si myslím je i jedna z point. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazená Eliška Křenková , role pro její melancholické vzezření.  Martin dost toporný. Střih jsem nepochopil....Mnoho motivů bez konce. Děj  tak plyne kostrbatě . Nerozvinuté a drhne to. Příliš krátká stopáž naznačuje , že si tvůrci s dějem nevěděli rady. Přitom ten příběh mohl být nádherná a smutná romance. Je to leporelo.... Neviděl jsem v kině, ale v tv je rozumět každá druhá věta....Nevím jak na film tohle by zvládla i tv produkce, nechytlo mě to . Lidská duše je neuchopitelná... a film o ní rovněž. Tohle je bez šmrncu. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mýma očima má tento snímek dva velké klady, tím prvním je námět, který v závěru diváka sejme, alespoň tedy já byla na hrnci a druhým je obsazení Elišky Křenkové do hlavní role, zahrála to tak uvěřitelně, působila tak přirozeně, že mi vyrazila dech, míněno v dobrém, jen v dobrém.. Bohužel mi příliš nesedla hudební složka filmu a ani Martin Kyšperský mě o svých hereckých kvalitách nepřesvědčil.. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Podtitul filmu zní: „O lásce, odplouvání a múzách“. (SONY_)
  • Natáčelo se na atraktivních místech v Brně, jako jsou Městské lázně v Zábrdovicích, funkcionalistický palác Typos, nově zrekonstruovaný palác Jalta, v Kabaretu Špaček, Kabinetu múz, Bajkazylu nebo v areálu brněnské Malé Ameriky u železničního nádraží. Natáčelo se také v Norsku na malém ostrově Strømtangen. (Česká televize)
  • Inspirací pro vznik tohoto filmu se stala kniha básní „Marťanské lodě“ Aleny Černé a Martina E. Kyšperského. (Česká televize)

Související novinky

Květnové Kino na hranici se vrací

Květnové Kino na hranici se vrací

21.04.2022

Letošní 24. ročník filmové přehlídky Kino na hranici, která se koná na obou stranách řeky Olzy, v Českém Těšíně a Těšíně, proběhne 29. dubna až 3. května 2022. Organizátoři se vrátili k původní… (více)

Reklama

Reklama