Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie Jeden gól vypráví skutečný příběh fotbalového týmu Americké Samoy, který v roce 2001 nechvalně proslul drsnou prohrou 31:0. S blížící se kvalifikací na mistrovství světa tým najme smolařského a svérázného trenéra Thomase Rongena (Michael Fassbender), který doufá, že z nejhoršího fotbalového týmu na světě udělá vítěze. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 8

Recenze (98)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak jde o nový film Taiky Waititiho, hned jsem v pozoru. Navíc tady si zvolil fotbalové téma, tak nebyla možnost tomu nedát šanci. I když ale film námětem hodně přirovnávají ke Kokosům na sněhu, tak musím říct, že Michael Fassbender není John Candy. Legenda v žánru to prostě nebude. I tak ale uznávám, že jsem se zde nasmál víc než dost. Má to přesně ten režisérův komediální rukopis, hezké prostředí a průběh přesně typický podobně laděné komedii. Takovou si prostě chcete pustit, abyste si u ní krásně odpočinuli. Myslím, že bych s chutí zvládnul i seriál a byl se všemi těmi postavami klidně častěji. Obyvatelé Americké Samoi mi díky tomuto filmu přirostli k srdci. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Waititiho humoru jsem se po přesunu k hollywoodským blockbusterům tak trošku přejedl a Next Goal Wins beru jako úkrok stranou a malý návrat ke kořenům založený na skutečných událostech. Klasický sportovní feel good film, kdy dříve úspěšný trenér (Fassbender) padá na dno a jde trénovat jeden z nejhorších týmů na světě do Americké Samoy. Na místě nejenom že pochopí mentalitu místních, ale zároveň najde řešení všech svých osobních problémů. Zní to jako klišé a obrovské klišé to také je, ale za mě to ve finále poměrně dobře funguje a byla to příjemně strávená hodinka a půl. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

K faktické stránce se vyjadřovat nebudu, jelikož ji jednak neznám a druhak mne ani nezajímá - šel jsem si zde jednoduše pro feelgood komedii a tu jsem taky dostal. Už od začátku sice předem jasná šablona i výsledek, ale tohle prošpikování hláškama a vtípky mi prostě sedlo dokonale a já se smál téměř pořád. Herecky je to sice průměrné a i celkový dojem z filmu nijak neohromí, ale když člověk přimhouří oči a soustředí se čistě jen na zábavu, bude spokojen maximálně. Taková pohodovka pro celou rodinu. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S režisérem Waititim je to složité. Umí vytvořit skoro geniální dílo, ale pak umí udělat z boha hromu úplného idiota. Waititi si prostě dělá to, co ho baví a moc nebere ohledy na diváky. Na Jede gól jsem se po přečtení zápletky docela těšil. Pak přišly trailery a první recenze a moje nadšení opadlo. I tak jsem filmu zkusil dát šanci, a on mi to moc hezky oplatil. Waititi natočil sympatickou feel good komedii, která nemá žádné ambice, a chce jen zlepšit náladu. A kupodivu to funguje dost dobře. Hodně pomohlo, že jsem měl nízké očekávání, přistoupil jsem na pravidla filmu a chtěl jsem se bavit. Michael Fassbender předvedl dobrý výkon a líbil se mi, jakým způsobem to hrál. Oscar Kightley je super a dodává filmu pozitivní energii. Kaimana předvedla moc hezký výkon a svým způsobem je srdcem filmu. Film má hezkou atmosféru, vtipné momenty a i pár dojemných scén. Nejedná se o film, který je nějak významný, ale když ho uvidíte, tak vám to neublíží. Jeden gól je sympatická odpočinková komedie. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Waititi stratil cit pre humor a príbeh. Next Goal Wins predstavuje tradičný príbeh o skupinke neschopných underdogs a coachovi, ktorý je emočne bloknutý a preto nevie robiť to, čo robí najlepšie. Takéto filmy pozeráme kvôli charakterom a zaslúženým emóciám. Tie síce využívajú všetky možné klišé, ale vďaka uveriteľným postavám to funguje. Lenže problém s filmom je ten, že kĺže po povrchu. Emočná scéna je len jedna a hoci je dobrá, príde mi nie práve zaslúžená ( pep talk po prvom polčase). Humoru je tu na rozdávanie, ale väčšinu času nefunguje. A Fassbender tu hrá rutinne, čo by nevadilo, ak by som mu toho jeho coacha veril. Premárnená príležitosť ktorej jedinou devízou je funkčná transgender postava. Nenadchlo ma to. A Waititi v úlohe kňaza je vyslovene trápny. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Natáčalo sa od novembra 2019 do januára 2020 na Honolulu (Havaj, USA). (Arsenal83)
  • Rolu Alexa Magnussena mal pôvodne hrať Armie Hammer. Po jeho obvineniach zo sexuálneho napadnutia viacerými ženami bol ale nahradený Willom Arnettom a scény museli byť v roku 2022 znova pretočené. (Arsenal83)

Související novinky

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

08.03.2023

Ačkoli mají nejnovější informace z prostředí společnosti Lucasfilm a světa Star Wars daleko k oficiálním oznámením, lze je v současnosti považovat za velice pravděpodobné. Server Variety totiž… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno