Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie Jeden gól vypráví skutečný příběh fotbalového týmu Americké Samoy, který v roce 2001 nechvalně proslul drsnou prohrou 31:0. S blížící se kvalifikací na mistrovství světa tým najme smolařského a svérázného trenéra Thomase Rongena (Michael Fassbender), který doufá, že z nejhoršího fotbalového týmu na světě udělá vítěze. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 7

Recenze (98)

hroubek 

všechny recenze uživatele

S režisérem Waititim je to složité. Umí vytvořit skoro geniální dílo, ale pak umí udělat z boha hromu úplného idiota. Waititi si prostě dělá to, co ho baví a moc nebere ohledy na diváky. Na Jede gól jsem se po přečtení zápletky docela těšil. Pak přišly trailery a první recenze a moje nadšení opadlo. I tak jsem filmu zkusil dát šanci, a on mi to moc hezky oplatil. Waititi natočil sympatickou feel good komedii, která nemá žádné ambice, a chce jen zlepšit náladu. A kupodivu to funguje dost dobře. Hodně pomohlo, že jsem měl nízké očekávání, přistoupil jsem na pravidla filmu a chtěl jsem se bavit. Michael Fassbender předvedl dobrý výkon a líbil se mi, jakým způsobem to hrál. Oscar Kightley je super a dodává filmu pozitivní energii. Kaimana předvedla moc hezký výkon a svým způsobem je srdcem filmu. Film má hezkou atmosféru, vtipné momenty a i pár dojemných scén. Nejedná se o film, který je nějak významný, ale když ho uvidíte, tak vám to neublíží. Jeden gól je sympatická odpočinková komedie. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Waititi. Fassbender přiletí na Americkou Samou a nudí se. A tak moc nehraje. A chlastá. A do toho poslouchá nahrávku své mrtvé dcery a neustále se dívá na fotku své bývalé ženy. A vy si nějak jako rukojmí filmu musíte poskládat, co se teda vlastně děje. Rámování příběhu za pomoci egoistického Waititiho kněze s asi nejdebilnějším šišlavým akcentem, který jsem kdy ve filmu slyšel. Výsledek je takový asi ok, ale ničím extrémně vás nepotěší, ani nenaštve. Film jenom tak pluje a snaží se dělat všechno nějak dobře, aby byl oddechovým indiečkem pod Searchlightem. Ale už není rok 2010 a od Waititiho bych čekal něco víc. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Zdá se, že Waititimu došla kreativní šťáva. Když na mně při sledování „úsměvné komedie“ dotírá deprese, tak je něco špatně. Jakýkoliv pokus o vtip se naprosto míjí účinkem. Docela dobře si dokážu představit, že kdyby film do rukou dostal zkušený filmař a udělal z něj drama, dopadl by mnohem lépe. Takhle nefunguje opravdu nic. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Kokosy na snehu" s lobdou a partiou dementov, ktorí sa za ňou nezmyselne naháňajú, aby trafili priestor obdĺžnika. Ďaleko, ale že ďaleko, ďaleko viac stráviteľný pokus, ako bezdomovecké MS od Netflixu v podobe "Nádhernej hry", ktorá pôsobila viac umelo, ako cecky Zuzky Plačkovej. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Je to takový ten feelgood film, kde se nic moc hrozného neděje, je to celou dobu na pohodu, jsou tam hlavně emoce a příběh o napravení. Jeden gól tohle všechno má. Jen je hrozná škoda, že tu vůbec (nebo tedy skoro vůbec) nefunguje humor. Vážná linka je tu o dost funkčnější. Jakmile Waititi zkouší ten svůj praštěný ostrovtip, spíš se cítíte trapností nesví. Ale vesměs dobrý film. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Natáčalo sa od novembra 2019 do januára 2020 na Honolulu (Havaj, USA). (Arsenal83)
  • Niektoré futbalové kúsky, ktoré predvádza Jaiyah (Kaimana), predviedla samotná Jaiyah Saelua, ktorá je vôbec prvou transgender hráčkou, ktorá sa zúčastnila kvalifikácie majstrovstiev sveta. (Arsenal83)

Související novinky

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

08.03.2023

Ačkoli mají nejnovější informace z prostředí společnosti Lucasfilm a světa Star Wars daleko k oficiálním oznámením, lze je v současnosti považovat za velice pravděpodobné. Server Variety totiž… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Reklama

Reklama