Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný dobrodružný film o krvavém konci jednoho dlouholetého přátelství.  Michael J. Cochran zvaný Jay končí u námořního letectva a chystá se, že bude konečně dělat jen to, co chce. A začíná s tím hned: dostane pozvání od přítele Tiburona Mendeze "Tibby", aby za ním přijel do Mexika. Jay příliš neváhá a vydává se na cestu. V Tibbyho domě se mu dostává vřelého přijetí, navíc ho tu čeká překvapení v podobě přitažlivé Tibbyho manželky Mireyi, které Jay očividně není lhostejný. Přestože mají manželé mezi sebou neshody, Jay se nechce do ničeho zaplést. Jenomže když na večírku následuje jeden svůdný Mireyin pohled za druhým, nemůže si pomoci. Problémy na sebe ovšem nenechají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to fajn dievča... ale možno som si mal radšej zobrať jej matku.“ Mám rád filmy o pomste. Zrejme aj Tony Scott, veď o 14 rokov neskôr nakrútil ešte jeden (podstatne vydarenejšieho MUŽA V OHNI s Denzelom Washingtonom). POMSTA sa snaží. O to pokoj. Mužný Costner, krásne pláže, atmosféry dusných nocí a ešte horúcejších dní... vyložene bez debaty je aj charizmatický Anthony Quinn ako žoviálny ústredný zlosyn, ktorý nie je tak úplne zlosynom, čo je v trileroch vždy fajn, ak sú postavy zaujímavé a nie iba dobré/zlé. Bohužiaľ, 124 minút je na takýto jednoduchý príbeh až smrteľných; keď som si po hodine uvedomil, že sa to vlastne ešte ani poriadne nerozbehlo a nič mimoriadne sa, okrem jedného priestrelu hlavy, nestalo, zhrozil som sa. Napriek nematnej kamere matný film. ()

Venkovan 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem někde četl docela trefnou poznámku, že se jedná o "mexickou mafiánskou telenovelu". Něco na tom bude. Kevin Costner jako Jay se zamiluje do nesprávné ženy, manželky mafiánského bosse. A to nedopadne dobře... Říká se, že Tony Scott tímto filmem šlápl vedle, mně to tak špatné nepřišlo, spíše průměr, takže 3 hvězdičky. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Morálně neukotvená rádoby balada zabalená do westernových klišé. 1) 33letý Kevin Costner (pilot Jay) je důvodem, proč jsem si film pustil. 2) Dále účinkovali: 33letý štíhlý Miguel Ferrer (Amador, který se k Jayovi přidal), 24letý John Leguizamo (Amadorův bratranec, co moc nemluví). 3) Věk protagonistů se vztahuje k roku 1988, kdy byl byl pořízen obrazový materiál. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám Costnera rád tak tenhle film mě zklamal. Jeho zápletka není nijak originální, příběh není místy logický, sou tam nemožné vtipy a hlavně je nerealistický. Film se snaží vycházet ze současnosti ale spáš zdánlivě připomíná western, ta závěrečná scéna mi připomíná SEDM STATEČNÝCH. A ten naprosto debilní konec!!! Jedna hvězdička snad jen kvůli té krásné a dojemné hudbě a dobrému obsazení v hlavních rolích....bohužel v nedobrém filmu... ()

Derek 

všechny recenze uživatele

tony scott a mexiko "tenkrat po prve" (druhy raz sa tam vydal s muzom v ohni). bohuzial videl som len verziu ktora bola v kinach (directors cut je o nieco viac ako 20 minut kratsi a vacsinou ludi i dost chavaleny) a ta ma cez dve hodiny. hlavne prva polovica filmu sa trocha vlecie a tony v podstate len buduje napatie a chemiu medzi constnerom a stowe (ktorej to ako "mexicanke" mega pristane i ked vyzera dost ako talianka, ale co uz). film vsak vyzera nadherne (to si tony vzdy dokazal postrazit a i ked nejaky jeho film nepatril k najlepsim vzdy vyzeral uchvatne, tu ma hlavne dostavala 80tkova videoklipova estetika) a dvojica costner a quinn ide na plny plyn. skusim dat sancu reziserskemu zostrihu a mozno pojdem s hodnotenim i trocha vyssie... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • V 56 minutě filmu, ve fotbalovém utkání, které běží v televizi, je možné zahlédnout reklamu na obuvnickou značku Baťa. (Pavlátko)
  • Předtím, než se ujal režie projektu Tony Scott, byl Kevin Costner rozhodnutý film zrežírovat jako svůj debut, ale producent Ray Stark mu to rozmluvil s tím, že ještě není schopný kormidlovat celý projekt. (helloween93)

Reklama

Reklama