Reklama

Reklama

Království Planeta opic

  • USA Kingdom of the Planet of the Apes (více)
Trailer 16

Obsahy(1)

Režisér Wes Ball přichází s čerstvým a strhujícím příběhem z Planety opic, který se odehrává několik generací v budoucnosti od vlády lidoopa Cézara. V té době jsou opice na planetě dominantním živočišným druhem a lidé musejí přežívat v úkrytech. Zatímco nový opičí tyran buduje své království, jistý mladý lidoop podniká strastiplnou cestu, během níž se musí vyrovnat s minulostí a učinit náročná rozhodnutí, která budou mít zásadní vliv na budoucnost opic i lidí. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 16

Recenze (162)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když nad tím hlavně ve v logice skřípajícím finále moc nepřemýšlím, tak se Planeta Opic naprosto fikaně vyvinula v úžasně atmosférické post-apo dobrodružství, na které bych se dokázal dívat hodiny. Hodiny! Jedná se vlastně o překvapivě fungující slepenec několika žánrů (thriller, akce, horor, i detektivka apod.), kdy na sebe jednotlivé fragmenty přirozeně navazují a vzájemně se neruší. Neskutečné triky určitě vyhrají Oscara, a jinak celkově radost pohledět. Znovu to ve mně probudilo takový ten filmový úžas z nových zážitků. [Kino MAT] ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Mé obavy z toho, že Disney zmrví další filmovou sérii, se nepotvrdily. Právě naopak. Planeta opic jede dál ve svém stylu. Ano, předchozí trilogie o Caesarovi je nedotknutelný zlatý klenot. Toto je kvalitou stříbro, ale buďme za něj rádi. Post-apo svět je krásně vykreslený, hlavní charaktery výborně načrtnuté a jsem moc zvědav, kam se to vše pohne, pokud studio dá zelenou dalšímu dílu. Speciální efekty tu dosahují takové úrovně, až jsem nepoznal kde začíná počítač a kde končí realita. CGI opice nejen, že skvěle vypadají, ale výborně interegují s okolním prostředím. Vlhkost, prach, různé druhy světel. Vše je naprosto výborné. Už vidím Jamese Camerona, jak telefonuje Wesu Ballovi, aby po něm převzal štafetu u Avatarů. Velký palec nahoru. Pátou hvězdu nedávám jen kvůli tomu, že Reevesovy filmy (Úsvit a hlavně Válka) jsou u mě o třídu stále výše. 80% ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Děj se nám posouvá o několik generací dál. Caesar je pomalu zapomenutý, ale i přesto jeho stopa zůstává. Opice se prakticky mění v lidi, když se zabíjí mezi sebou, jelikož moc je to, oč jde, tak jako v lidské populaci. Opět je vizuální stránka dokonalá. V novém světě už nejsou prakticky žádné lidské stopy. Noah je další opice, která je charakterem podobná Caesarovi a tudíž si diváka umí získat. Uvidíme jestli se dočkáme pokračování, protože tento svět rozhodně neřekl poslední slovo.. 9/10 = 92% ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Jako reklama trikových studií to funguje perfektně. V žádném jiném ohledu to nefunguje. Doteď netuším, jak vlastně fungoval celý ten svět, ve kterém se to odehrávalo (mnoho generací po poslední "Planetě opic"), co bylo ve kterou chvíli v sázce a co koho motivovalo dělat to, co dělal. Jestli si vzpomínáte na divnou filmovou sérii "Maze Runner", tak tu režíroval stejný člověk a je to vidět. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Výborná výprava, úchvatné scenérie a zejména trikoví kouzelníci z novozélandského studia Weta. Jejich hrdinové z jedniček a nul, to je prostě hluboká poklona. Jenže co dál? Pražádný humor, mizerné emoce, průměrná atmosféra, rozkolísané tempo, bez momentu překvapení a hlavně tu máme postapokalyptický svět (o mnoho generací později), který si musel mnohé prožít, přitom tady je předložený v absolutně nesurovém rodinném balení. Chlupáč Noa je sympaťák, ale Andy Serkis a jeho vůdcovský Caesar, to bylo jednoduše ikonické spojení. Každopádně jeho odkaz přežívá také v aktuálním světě, kde vládnou primáti. Žijí v různých oddělených klanech, jeden napadne druhý, tlupa je zajata opičím tyranem, ústřední hrdina přežije a čeká ho (nejen ve snaze zavděčit se silnému otci) záchranná odysea. A v čase (v dalších dílech) pochopitelně cesta k sebevědomému vůdci klanu. Zatímco lidská žena (a dobře ji hrající Freya Allan) potěší, u orangutana Raky jsem byl rád, co se mu na mostě přihodilo. I další postavy jsou poměrně nezajímavé nebo nedostávají tolik prostoru, kolik by měly. Technicky naprosto v pořádku, příběhově nikoliv, i když základy pro další potenciální filmy samozřejmě máme. Wes Ball se mohl po sérii pro náctileté (Labyrint) dostat na dospěláckou akci, ale krapet to odmítl. Důstojné, ale měl se do toho pořádně obout. Tři až čtyři hvězdy. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Výroba snímku podpořila v Austrálii až 400 pracovních míst. (fiLLthe3DD)
  • Hlavní natáčení probíhalo od října 2022 do února 2023. Vzhledem ke štědrým daňovým úlevám, které poskytl stát Austrálie, se celý snímek filmoval právě zde, a to konkrétně ve městech Helensburgh a Sydney (ateliéry Disney Studios). (fiLLthe3DD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

The Legend of Zelda putuje do filmu

The Legend of Zelda putuje do filmu

11.11.2023

Nejspíš to bylo jen otázkou času. Po letošním obrovském úspěchu snímku Super Mario bros ve filmu, jenž se díky miliardě a dalších 362 milionech dolarů stal nejúspěšnější herní adaptací vůbec, studio… (více)

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Reklama

Reklama