Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santa je na tom špatně a musí vyrábět náhradní díly pro armádu. Dvanáctiletý pomstychtivý darebák si na něj objedná nájemného vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně zvláštní žánrový mišmaš.který nejvíc trpí tím,že nejspíš vůbec neví čím by chtěl být.Drsný akčňák to není,velké drama taky ne,ani thriller a už vůbec ne komedie.Z každého je tady troška a ani jedno z toho nefunguje pořádně.Přitom ten nápad,že Santa je celkem obyčejný chlápek,který dělá pro vládu,ale nemá ani na elektriku a po krku mu jdoucí nájemný zabiják - kterého si navíc najal rozmazlený nesympatický spratek protože dostal k vánocům uhlí - je dobrý a má velký potenciál jít buď cestou parodie,nebo již zmíněné drsné akce.Škoda,že toho tvůrci nedokázali využít...60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad! Musím uznat, že pohrávání si s myšlenkou, že jeden zlobivý kluk se na Štědrý den naštve natolik aby si najmul nájemného vraha, který má zlikvidovat nikoho menšího než Santu Klause. Gibson potěšil, ještě nepatří do starého železa. Film překypuje různými nápady a vychytávkami, ale akční finále trvá pouhých 10 minut. Takže celý film sledujeme směřování k ultimátnímu souboji. 60% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebudu nic zastírat, na film mě nalákal Mel Gibson. Jenže já jsem celou dobu nepochopil, jestli je to pro děti nebo spíš pro dospělý. Námět, kde nějakej mladej šmejd pošle nájemnýho vraha na Santu Clause jasně nabádá k dětskému divákovi, jenže zpracování je poměrně krvavé, brutální (což popírá tu původní myšlenku) a ve výsledku neskutečně nudné. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Docela jiný pohled na vánoční filmy. Jasně, Fatman má hodně much a k dokonalosti daleko, ale originální premisa a fakt, že totálně absurdní zápletku podává zcela seriózně a dramaticky (vědom si obou poloh), docela stačí k zábavné one night stand. Gibsonův Santa je esence badassství a Goggins si užívá jednoho z nejzábavnějších psychopatů poslední doby. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Vianočný úlet, ktorý smerom hore ťahajú dve Géčka. Gibson v roly zadlženého a životom frustrovaného hotshot Santu a Goggins v roly samotárskeho a Vianoce nenávidiaceho nájomného vraha s traumou z detstva. Dole to zas pre zmenu ťahá nesúrodé tempo, nejasný štýl a smer akým sa chce film uberať. Či chce byť čiernou komédiou, kritikou dnešnej mládeže a spoločnosti celkovo, alebo bizarnou drámou. Po pravde sa tu toho moc neudeje, človeka núti zotrvať hlavne zvedavosť ako táto šialenosť dopadne a kvalitné výkony oboch Géčiek. Kto to nevzdá bude na konci odmenený aspoň parádnym westernovým stand offom, ktorý sa naozaj vydaril na výbornú. Jo a aby som nezabudol, aj keď mi bola po pravde pani Santová naozaj sympatická, tá farba pleti bola naozaj mimo. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Přibližně na 55. minutě filmu vystupuje nájemný vrah (Walton Goggins) ze sámošky, která nese jméno obou režisérů: „Nelmsova sámoška“. (kowalski)
  • Na stuze Christin (Ellison Grier Butler) z vědeckého veletrhu je napsáno „1. místo“ a na Billyho stuhách z předchozích let je napsáno „Best of Show“. Když Billy (Chance Hurstfield) později obdrží stuhu letošního vítěze, je na ní napsáno „Best of Show“, nikoliv „1. místo“, které měla Christine. (Untentrauer)

Reklama

Reklama