Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (453)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Merry fuc*ing Christmas!! David Harbour aka alkoholik Santa s temnou zabijáckou minulostí (chválím super background origin story!!) lítající si se soby hvězdnou oblohou a močící na obyvatele pod ním versus parta zabijáků v domě s rodinou, která se vzájemně nesnáší? Fuck yes! Tohle je nekompromisní John Wick ve vánoční verzi a jednoznačně nejlepší dáreček, který bych si na konec roku mohl přát. Humor jede o stošest, je správně perverzní a neslušný, ale hlavně je parádně zakomponovaný do probíhajícího děje a působí přirozeně a ne na sílu tlačený. Už úvodní sekvence, kdy chodí Santa po domech a místo dárečků vyvádí všemožné nechutnosti uzemnila celé kino do sedaček a dala jasně najevo, v jakém duchu se bude zbytek filmu nést. Všechny postavy přepadené rodiny jsou archetypově skvělé charaktery od rozmazlených spratků, přes vtipné ňoumy až po ty správňáky a stejně tak parta zabijáků s přezdívkami jako jsou Cukroví či Perníček dostávají dostatečný prostor a skvěle baví! Film si bere to nejlepší z podobných Wick žánrovek, balí to do excelentního vánočního kabátu a velmi šikovně pracuje s vánočními motivy, a tudíž o mordy pomocí světýlek, ozdobných řetěžů, vánoční hvězdy, rampouchu, bruslí či betlémského ježíška není nouze. Jednoznačnými highlighty jsou pak sekvence ve stylu Sám doma (!!!!!) nebo Thorovo řádění s kladivem, kdy divák neví, jestli se dřív od srdce smát, nebo v duchu sténat nad násilností. Violent Night je doslova chuťovka na konec roku, která krom pár sentimentálních emocionálních rozmluv nemá hluchých míst, dokonale kombinuje násilí, parodický humor, vánoční atmosféru a rodinnou komedii v sakra velkém stylu a musím uznat, že takovouhle zábavu jsem nečekal. Tommy Wirkola to prostě dokázal. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

David Harbour je polovina filmu. Dobrácký Santa Claus s kořeny krutopřísného Vikinga mu byl napsaný na tělo. Míchání motivů Die Hard a Home Alone, které jsou v Americe vánočními kultovními klasikami, je správnou cestou do jejich společnosti v jinakším žánrovém obleku. Wirkolovi se to málem podařilo - vánoční klišé kombinuje s novými nápady, členové rodiny v ohrožení nejsou žádné klišé a dějově mu vyprávění odsýpá. Jen škoda že proti Harbourovi nestaví adekvátně zajímavé záporáky, ke kterým bychom přechovávali větší respekt. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Když Santa McClane při nadělování dárků uvízne v domě, kde banda lupičů drží jako rukojmí bandu zpovykaných pracháčů a jednu holčičku, která sice na jeho seznamu figuruje v kolonce hodných, ale nemá problém vyrobit pasti mnohem brutálnější než Kevin, je naděje, že nastanou Vánoce krvavé a veselé. A taky že ano. Tenhle mix Smrtonosné pasti, Sám doma a klasického vánočního santaclausovského příběhu, nabízí nejen špetku vánoční nálady, ale především zábavně brutální vybíjenou, ve které se smrtící zbraní může stát nejen vánoční hvězda, ale třeba i cukrová tyčinka. Což je v záplavě těch vánočních cukrkandlů příjemně osvěžující. A David Harbour jako naštvaný Santa nemá chybu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Seasons Beatings! Nádherný film. Přesně jeden z těch filmů, který zdůrazňuje fakt, proč filmy miluji. Tommy Wirkola opět potvrzuje svůj post drsného řezníka urvaného z řetězů a dost možná natočil i jeden ze svých nejlepších filmů, minimálně natočil film, který má potenciál se státi vánoční klasikou a rozhodně nebude u mě v obýváku každé budoucí vánoce chybět. Pro intouše, podivínské entity, puritány a vyvrhely společnosti to samozřejmě bude "americká chujovina bez příběhu", která je zbytečně sprostá a brutální a těší mě, že při tom jejích slušňácký kodex neskutečně trpěl, takovýhle mučení téhle sebranky si fakt užívám, asi jako David Harbour, který ztvárnil svou nejlepší roli kariéry. Violent Night je jedna šílená, zábavná, pervérzní a brutální akční jízda, která si bere na paškál vánoční tradice, Wickovskou akci, zvrácený humor a reference na Home Alone a dohromady to funguje neskutečně svěže a cool. Příběh je sice jednoduchý, ale v jednoduchosti je krása a důležité jsou všechny jiné filmové aspekty a detaily, s kterými si tvůrci dali práci a ta je velmi viditelná a já ji náležitě ocením. Vedle výborného Harboura, pro kterého to byla role šitá na míru ( mimochodem parádní byl i jeho flashback a doufám, že v případnem sequelu se o něm dozvíme ještě více), tak potěší i záporné postavy, John Leguizamo si střihl až překvapivě slušného záporáka, ale i jeho pěšáci tu mají svůj kousek slávy a těšil jsem se na každou likvidaci, která hýří originálními a zábavnými nápady. Byl jsem si jistý slušnou 4kou, ale jakmile došlo na scénu ve stodole, tak bylo rozhodnuto. To byl takový masakr!!! Santa s lebkodrtičem a bruslema místo nožů předváděl vánoční balet smrti a za mne jde bez debat o jednu z nejlepších scén, kterou jsem letos viděl. Tohle si budu pouštět před spaním každý večer. Celá tahle boží sekvence je následně vygradována pastičkami s Home Alone a tam jsem naopak řval smíchy a radostí, jsem rád, že tu něco takového Wirkola dal, to byly dvě top notch sekvence ( čti orgasmus) hned po sobě. Povedla se i vánoční hudba a samozřejmě bych nemohl nezmínit správně zvrácený a sprostý humor, který se tu náramně hodil. Na mne teda místy zafungovaly i emoce díky roztomilé holčičce a došlo tu i na pár menších zvratů, takže velmi spokojen. Správně zábavná, ulítlá a brutální podívaná asi jako letošní Bullet Train. 9/10. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Klasicky jsem si na Šťedrej den přivstal(přes den toho času moc není) abych si nadělil nějakej ten dárek v podobě vánočního hororu. Měl jsem sice nachystanej jinej film a Violent Night jsem si chtěl nechat na další Vánoce ale nakonec jsem neodolal a pustil ho už letos. A lepší dárek jsem si nadělit nemohl. Líbí se mi, že Santa sice naděluje(jak dárky tak i drsný KO) ale zároveň sám dostává pěkně na prdel. Není nouze o dobrý hlášky, krev ani gore. Na 5 hvězd to sice není ale určitě jde o jeden z nejlepších(né li nejlepší) vánočních hororů posledních let. Už teď vím, že se k němu budu rád vracet. Tohle je totiž HO HO HOdně dobrá vánoční oddechovka která ke konci připomíná jízdu ve stylu Sám doma. PS: Psychor a LIVINGDEAD o5 se svým hodnocením nezklamali🤣 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Miesto natáčania: Winnipeg (Kanada). Natáčanie filmu prebiehalo od januára do marca 2022. (Arsenal83)
  • Po závěrečných titulcích následuje krátká scéna. (KaterinaSkop)

Související novinky

Reklama

Reklama