Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

igi B. 

všechny recenze uživatele

...Ach jo. Tenhle anděl je falešný jak panák na maškarním bálu s křídly z papíru. Ano, je to romantické, americké, krásné, nudné až otravné... Řemeslně rutinní hollywůďácká slaďárna pro lacinou konzumaci k popcornu s pepsinou. Vlastně je to zas až psina... Dokonalá >novácká< kulturní vložka. Na oné tévé s otřesným typickým českým dabingem a zvukem vůbec. Tak jen se z toho neudělejte trumberové. Běžte raděj na "Nebe nad Berlínem", máte-li nějakou nutkavou potřebu andělů... ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Každý má nějaký ten film, pro který má slabost, ale stydí se to přiznat. Nemám rád romantický filmy, ale tohle je vyjímka. Velký podíl na tom má režie, soundtrack, který vždy pohladí, ale hlavně Nicolas Cage s Meg Ryan, mezi nimiž skvěle funguje chemie. Pro mě to má prostě své kouzlo anděla, ikdyž je to sebevětší kýč... ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Jak jsem čím dál starší, míň a míň mi vadí tyhle totální zátahy na city, ve kterých hraje někdo typu Meg Ryan (Julie Roberts) a Nicolase Cage (Richard Gere). Ono by se totiž mělo uvážit, že některý filmy přesně takovýhle mají bejt, a pokud se teď pohybujeme v žánru "sladké americké drama", tak je tenhle film takřka dokonalej. K tomu má příjemnou snovou atmosféru a nádhernou hudbu, která ho přece jen trochu povyšuje nad standardní standard. Nicolas Cage tu hraje výborně, Meg Ryan (a že jí normálně nemusím) taky dost dobrá, jen ten konec mi přišel takovej trochu vynucenej, jako by se po vší tý sladkosti režisér rozhodl, že to zamilovanejm hrdinům pěkně spočítá. Moje zatvrzelé okoralé srdce film sice neobměkčil, ale dívalo se na to pěkně a příjemně. Takže 79% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neslzel jsem, nadšení nesdílím. Jen jsem se sám sebe ptal, zda-li by mě ještě dokázal nějaký film opravdu dojmout. Došel jsem k názoru, že ještě stále dokázal. Stačí si vzpomenout na Masku, Forresta Gumpa, Statečné srdce nebo Gladiátora. Na Město Andělů se koukat dá, až po té co uběhne zhruba 40 minut, protože do té doby se opravdu nic vlastně ve filmu neděje. Tedy, ne že by se potom začly dít věci. Prostě Cage potká Ryan a zamilují se do sebe na první pohled. Komu tohle stačí ke štěstí, nechť si film užije co hrdlo ráčí. Třeba i dvakrát týdně. 55% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak sa dokážete povzniesť a prijať film s námetom, aký nám ponúka, dočkáte sa krásneho filmu. Dokáže rozplakať, rozosmiať, prinúti porozmýšľať. Premyslený príbeh je však na niektorých miestach až príliš presladený, no od začiatku chytí za city a emócie na konci sa určite prejavia. Meg je tu síce veľmi zlatá, no Nicolas božský! 75%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Když se Maggie (Meg Ryan) dívá do zrcadla, není v něm vidět vedle ní stojící Seth (Nicolas Cage). Záběr byl natočen nadvakrát - jednou s Ryan a Cagem, jednou bez herců - a poté spojen dohromady. (HellFire)
  • Scenáristka Dana Stevens komentovala výber prostredia Kalifornie namiesto Berlína z predlohy Nebo nad Berlínom: „Los Angeles je metaforicky reprezentatívnejšie pre Ameriku ako ktorékoľvek iné mesto... Má každú osobnosť a páči sa mi myšlienka anjelov, ktorí sú medzi všetkými týmito rôznymi etnickými kultúrami.“ (Arsenal83)
  • Videoklip Goo Goo Dolls: Iris (1998) bol natočený na filmových miestach: dlhý tunel, v ktorom kapela hrá, je rovnaký, kde Seth (Nicolas Cage) stretáva Číňanku. Pieseň je súčasťou filmového soundtracku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama