Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle námětu Jacka Londona vznikl - po povídkovém triptychu Kaňon samé zlato - další pokus o westernovou podívanou o dospívajícím chlapci, jenž po otcově smrti živoří ve zlatokopeckém městečku. Dokonce se stane svědkem krutého zápolení dvou kovbojů o údajný poklad. (oficiální text distributora)

Recenze (62)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Když to hodně přeženu, tak se mi to jako western líbilo asi nejvíc hned po 7 statečných a Tenkrát na západě, na česko-slovenský poměry fakt vysoký nadstandard...a netuším teda,jestli se natáčelo v Tatrách, nebo kdesi v Jugošce, ale exteriéry berou dech, moc pěkné a napínavé...............moje hodnocení = 8 z 10. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Cesta na jihozápad je další z Československých pokusů natočit western. A také poslední předrevoluční film pánů Zdeňka Sirového a Jiřího Křižana. Co lze přičíst k dobru je to, že filmaři vyrazili mimo naši zem, aby se jim podařilo zachytit věrohodně okolí. To se vcelku povedlo. Také herecké výkony nejsou špatné. Film se opírá o předlohu v podobě povídky Jacka Londona. Ten napsal řadu knih, ale tahle povídka k nejslavnějším logicky nepatří. Točí se totiž pouze kolem pronásledování jednoho postaršího chlápka s klukem, kteří opatrují jistou krabičku. A pánové pistolníci ani přesně neví, co v ní je. Film neobsahuje žádné extra napínavé scény, úchvatné drama či nedej bože přestřelky. Je to prostě dobrodružný film, ale k westernu má daleko. Nicméně to není úplný průšvih. Skoro bych řekl, že je škoda, že dnes se u nás nikdo o nic podobného nepokouší. ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Nejlepší domácí hudební vykradač Ondřej Soukup si tentokrát docela zdařile zahrál na Ennia Morriconeho. Okopírování hlavního motivu z filmu Hodný, zlý a ošklivý je do uší bijící. Škoda, že se jeho práce nenesla radši v duchu velmi dobré původní (a teď myslím skutečně původní - nejen tím, že je pod ní Soukup podepsaný) písně v podání Zuzany Michnové pod závěrečnými titulky - neodvozenost hudby mohla být plusem navíc. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ten příběh by možná byl zajímavější, kdyby byl celý vyprávěný z pohledu malého Stracha. Takhle to prostě nebylo úplně ono. Schmitzerův cizinec nic moc, jediný kdo to v druhé půlce držel nad vodou byl parádní padouch Zdenda Podhůrský. Někde mezi 2-3, ale protože jsem pro tenhle film měl v dětství dost slabost, jdu výš. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na české poměry luxus. Sirový většinu zvládá s přehledem, bohužel příběhu chybí spád. Možná ho i malinko brzdí dětská předloha. Hodně zachraňuje krásná altajská příroda, která simuluje Aljašku více než zdatně, a slušné herecké výkony. Schmitzer je tahoun, Strach vypadá za mlada normálněji než v dospělosti. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Pro exotické záběry odehrávající se v horách si filmaři zajeli do pohoří Altaj, což je široký horský systém v centrální Asii na rozhraní Ruska, Kazachstánu, Číny a Mongolska. (sator)
  • Zlatokopecká osada s hospodou se natáčela v lomu na Velké Americe v Českém krasu. (zelenymuzik)

Reklama

Reklama