Reklama

Reklama

Gekidžóban Kimecu no Jaiba: Mugen Rešša Hen

  • Japonsko 劇場版 鬼滅の刃 無限列車編 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Počet obětí tajemných zmizení lidí na palubě jednoho pravidelného linkového vlaku se nebývale zvedl, což nemohlo ujít pozornosti organizace zabijáků démonů. Ovšem předchozí snaha o vyšetření celé situace, doplněná vysláním několika lovců, nevedla k žádnému výsledku a skončila pouze dalším krveprolitím a lidskou smrtí. Proto byl nyní na cestu vyslán Kyoujurou Rengoku, samotný ohnivý pilíř Hashirů, nejsilnějších bojovníků celé organizace, aby učinil tomuto řádění přítrž. Jako doprovod mu byla vybrána trojice nadějných nováčků: Tanjirou Kamado, Zenitsu Agatsuma a Inosuke Hashibira. Ti věří, že budou mít možnost se něčemu přiučit od tohoto vzorového lovce démonů. Aniž by to však při nástupu do vlaku věděli, tak síla ukrytá za těmito útoky již dala do pohybu svůj strašlivý plán, díky kterému chce zabít všech dvě stě pasažérů včetně lovců samotných... (Jeoffrey)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (26)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[1,5*]     "Deštruktívna smrť... Anihilačný typ!"     Netuším síce, pre koho je tento film určený, viem však naisto, že pre mňa nie. Je ozaj len veľmi málo vecí, ktoré ma tu zaujali, a to sú niektoré snové scény a miestami veľmi pekná animácia. To sa ale netýka postáv, ktoré s tými ich meravými tvárami a obrovskými vypleštenými očami pôsobia veľmi divne (občas by som dokonca povedal, že až úchylne). A tak ako divne vyzerajú, tak divne sa i správajú (sú šibnuté, uvrešťané a neviem ešte aké). Inak si nemôžem pomôcť, ale mne celé to dianie presýtené bezduchou akciou v štýle Pokémonov pripadá tupé a nechcene komické. Korunu tomu potom nasadzuje hrozne patetický, neskutočne uslzený záver (doslova slzavé údolie), v ktorom lietajú kadejaké "vznešené" slová.     "Tí, ktorí sa narodili s väčším nadaním ako ostatní, sú povinní toto nadanie použiť pre svet a iných ľudí." ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Anime ma zrejme stále bude obchádzať. Netvrdím ale, že to nemá silu a fantáziu na rozdávanie. Len ten štýl je pre mňa trochu naddimenzovanou a psychedelickou formou. Teda aspoň čo sa animovaného filmu týka. Jeden z najväčších hitov v histórii v Japonskom súostroví v celej jeho kinematografickej histórii, nieje pre mňa ničím výnimočným. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Oproti seriálu trošku skok späť. Ale len o trošku. Problémom je, že film je vlastne predĺžená časť seriálu. Čo samo o sebe nevadí. V seriáli sa pokojne venujú tvorcovia jednému súboju aj šesť častí. Problém je posledná polhodina, ktorá je tu akosi naviac, len aby ponúkla dejový zvrat. A ten pôsobí trošku silene. Chápem prečo tam musel byť, uvedomujem si, že zatiaľ sme toho pozreli viac než dosť a k základným súbojom sme sa ešte nedostali a treba trochu pridať, ale mne tá pomalosť bola v mnohom sympatická. Teším sa čo bude ďalej a dúfam, že tie motivácie a vzťahy tak dobre budované celú prvú sériu zostanú rovnako funkčné aj ďalej. Film ako taký dobrý. Len vravím, byť to o pol hodinu kratšie, alebo nech je zvrat implementovaný od začiatku, fungovalo by to lepšie. Každopádne stále kvalitka. ()

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele

Demon Slayer Mugen Train Movie je skvělé pokračování první řady anime Kimetsu no Jaiba (Demon Slayera). Hrozně mě mrzí, že jsme my (čeští) anime fanoušci, neměli možnost tenhle snímek vidět v kině. Příběh se točí kolem vlaku. Nekecám, skoro 2 hodiny se celá zápletka točí kolem Mugen Trainu, který se nezdá být jen obyčejným vlakem. Nevěděl jsem, že něco dokáže tak skvěle odvyprávět skvělý a záživný příběh jako Mugen Train Movie. Příběh a Postavy jsou tu úžasné jako v anime, ale finále vám vezme dech a také si u pobrečíte. Ano, ukápli mi pár slz a nestydím se za to, jasný?! 90%  ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Au, au, tohle byla hodně bolestivá jízda. V komentáři k seriálu jsem si posteskl, že kvalita díla jde postupně dolů, a film v tomto neutěšeném trendu bohužel pokračuje. Komediální scény jsou svým extrémně špatným načasováním a tupostí stejně tragické jako v seriálu, řve se ostošest a hrdina ve svém dravém moralizování ve stylu „ani ten nejhorší člověk si nezaslouží zemřít“ je ještě otravnější než obvykle. Největší koncentrace výše uvedeného se pak nachází v prvním souboji, který nabízí v podstatě to nejhorší, co dosud bylo k vidění. V něm jsem se místy podivoval, proč není v žánrech na ČSFD uvedeno i „podobenství“, neboť Tandžiró je zde svým milosrdenstvím, čistotou duše (tentokrát i explicitně a kýčovitě znázorněnou!) a nasazením spasit všechny ovečky v podstatě ztělesněním Krista. Tempo je v tomto souboji násilně zpomalováno neméně kýčovitými, provařenými snovými scénami, které mají za cíl jen z diváka lacině vyždímat emoce, a jindy působivá animační stránka místy hapruje (CGI se zde fakt nepovedlo). Vysvobození z toho dlouhého utrpení nastává až v poslední půlhodině. Zde se animátoři konečně pochlapili, vyložili všechna esa a stvořili jednu z nejpůsobivějších animačních sekvencí, která v kombinaci s průběhem souboje a finálním zvratem vylepšila celkový dojem z filmu, ale ten byl už natolik pokažený, že na víc než lepší 2* to není. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (4)

  • Film se stal v době svého uvedení nejvýdělečnějším japonským snímkem v historii. Vydělal neuvěřitelných 32 miliard yenů (tj. kolem 314 mil. USD). (wrddstr)
  • Uvedení filmu doprovázela také jedna zvláštnost. Společnost Ufotable podepsala dohodu se společností Tobu Railways, a tak se v období od 16. 10. do 18. 10. 2020 rozzářil Tokijský nebeský strom, největší věž v Tokiu, do barev reprezentujících právě tento snímek. (Jeoffrey)
  • Mexická gymnastka Alexa Moreno použila soundtrack z filmu pro svou sestavu na prostných na LOH v Tokiu 2021 jako projev úcty k Japonsku a nadšení pro anime. (KCM)

Reklama

Reklama