Reklama

Reklama

Takoví normální zabijáci

  • USA Natural Born Killers (více)
Trailer 1
USA, 1994, 118 min (Director's Cut: 122 min, Alternativní 114 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Woody Harrelson a Juliette Lewisová jsou dva mladí sérioví vrazi, kteří se stali miláčky bulváru díky senzacechtivým médiím v čele s Robertem Downeym Jr. Tisk informuje o vražedném řádění manželů, které si vyžádalo 52 životů... Režisér Oliver Stone namířil příběh milenecké dvojice amorálních zabijáků, kteří milují vraždění stejně jako jeden druhého, proti soudobé pop-kultuře, fascinované jakýmkoliv projevem zla. Autorem námětu tohoto kriminální dramatu je Quentin Tarantino. Inspirací pro brilantně šokující snímek Takoví normální zabijáci byla divácká obliba reportáží a rozhovorů s masovými vrahy, z nichž se působením televizního média staly slavné a někdy i oblíbené osobnosti. V tomto prostředí paradoxně sláva podněcuje touhu po krvi, bulvární novináři stoupají stále výš a celému národu připadají vraždy zábavné. Zatímco Tarantino ve svých vlastních filmech tyto jevy rád provokativně paroduje, Stone se pokouší o krutě angažovanou a zároveň atraktivní výpověď o iracionalitě násilí v moderním světě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (634)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Násilí a média mohou klidně fungovat samostatně, ale když se dají dohromady, hned jim jde práce líp od ruky... Stoneova masturbační montáž animace, zadních projekcí, videonahrávek, předních projekcí, prostřihů a bůhví čeho ještě na téma hledání hranice, kde v moderní Americe začíná humor v oblasti úzkého spojenectví zločinu a masmédií. Snaha udělat si legraci ze systému, z pojmů jako spravedlnost a správnost či konceptu, jenž předpokládá, že existuje dobrá a špatná cesta, nic mezí tím. Sám levicový prudič Oliver tvrdí, že náplní jeho filmu je hlavně násilí a nemůžeme v něm hledat nějaký apel. Má pravdu, krom soundtracku a Sizemoreova Scagnettiho na mě nijak neapeloval… A pro ty, co za tím vidí Tarantina, mám tohle: „Nemusíte se bát, že ve filmu poznáte mou práci. To celé je záležitost Olivera Stonea. Z filmu je to hodně poznat, takže kdo ho má rád, ocení i film. Ty, kterým se to nelíbí, budu mít rád zase já.“ Toliko citace šílence z videopůjčovny, který ostatně tvrdí, že by byl radši, kdyby mu Stone jeho scénář ukradl.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chvílemi to vypadá, že si Stone řekl, že když už tam dal tohle, tak tamto už nikomu neublíží. Hodně osobitá jízda, jejíž šokované publikum asi ani nechce, aby tahle krvavá show v přímém přenosu skončila. Autor námětu Quentin Tarantino, kontroverzní tvůrce Oliver Stone a jedno velké bizarní drama o světě převrácených hodnot a degenerované medializaci, která zločin a násilí povyšuje po svém. Tihle dva milenci se spojili vlastní i cizí prolitou krví, aby se mohl Stone vyřádit na velkém množství nestandardních výrazových prostředků. Jenže co na to divák? ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Marna slava ale Stone tu vsechno dokonale rozseknul Americkou kulturu Americkej zpusob zivota i media ti vsichni dostali co proto kdysi sem hltal hlavne ty masakry ale casem mi doslo ze film je hlavne precizni satirou s nejakou tou vrazdou k tomu a poukazuje ze media maji takovy vliv ze udelaji hvezdu i z masovyho vraha lehce absurdni a provokativni ale kazdopadne brilantne natoceno se skvelymi herci z kterych ovsem u mne scela suverene vede Tommy Lee Jones a jeho nezapomenutelny hlasky ty kriple ten uz je davno mrtvej! uz je ti na hovno!!!!! ()

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Proste odpad. Nič viac. Takto to dopadne ak nejaký áčkový intelektuál sa chce hrať na béčkara a ide citovať a parodovať "podradné žánre", ktoré pravdaže nepozná. Využíva tie najjednoduchšie filtre a nasvietenia, aby dosiahol ním vysnívanú psychedeliu. Pán Stone, počas vietnamskej vojny ste vycucali málo malých papierikov na to, aby ste dokázali nakrútiť psychedeliu. To, čo si pod tým predstavuje Stone je niekde na úrovni polnočných erotických filmov (lacná televízna kamera, zelený filter, modrý filter ...). Najhoršie sú čiernobiele zábery - myslím si, že Stoneovi by niekto mal vysvetliť, že ak chce nakrúcať čiernobielo, mal by sa viac natrápiť s nasvietením. A herci? Bože, otrasné. Tommy Lee Jones podáva najhorší herecký výkon kariéry (ešte horší než v Batman Forever) a ostatní na tom nie sú o nič lepšie. Such a crap. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že je Tarantino jeden z mojich najobľúbenejších tvorcov, tento snímok ide úplne mimo moje vnímanie či chápanie. Neskutočne som sa nudil. Nechápem, ako mohol tento filmársky "nepodarok" inšpirovať dvojicu zmrdov z Columbíjskej, ktorí sa jedného dňa rozhodli, že vystrieľajú pár študentov či učiteľov na svojej strednej škole. Čo sa týka Stona, tomu sa podarilo zrežírovať akurát jeden veľkofilm, a to bol "J.F.K." ()

Galerie (44)

Zajímavosti (61)

  • Oliver Stone uvažoval, že by obsadil skutečného reportéra Geralda Riveru. (SallyZen)
  • Policista jménem Duncan Homolka (Joe Grifasi) má být pravděpodobně odkazem na sériovou vražedkyni Karlu Homolku. (Matej.Mirejo)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno