Reklama

Reklama

Pinocchio

  • USA Pinocchio
Trailer 1

VOD (1)

Hrané CGI prerozprávanie obľúbeného príbehu o drevenej bábke, ktorá sa vydáva na napínavé dobrodružstvo, aby sa stala skutočným chlapcom. Ďalšími postavami sú rezbár Geppetto, ktorý Pinocchia vytvoril a správa sa k nemu ako k svojmu skutočnému synovi: Jiminy Cricket, ktorý slúži ako Pinocchiov sprievodca a zároveň ako jeho "svedomie"; Modrá víla; "Poctivý" John; čajka Sofia a kočiš. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neměla ráda animovanou verzi a bylo pro mě hodně těžké si představit, jak by vypadal live remake a je to tady. Pinocchio je skvěle zanimovaný, své kreslené předloze je naprosto věrný, i ten dabing byl skvělý. Tom Hanks je skvělý herec, ale v poslední době mám pocit, že ho vidím všude, jako vážně všude a uřpímně, začíná mě to trochu štvát. Občas mi tady přišlo, že přehrává, ve finálové scéně jsem měla pocit, že už to je moc, jako bych se dívala na hodně špatnou divadelní hru. Film jako celek ale ujde, je tam pár nových postav, jedna nebo dvě nové písně, což filmu dodává na originalitě a živosti, ale i tak snímek hodnotím stejně jako ten animovaný. Konec je sice jiný, což mi zas tak nevadí, ale ta pohádka mě nikdy ničím neokouzlila a nepovedlo se to ani live remaku. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Zúfalo uťahaná, ani na moment zábavná, a ešte k tomu hnusne predigitalizovaná variácia klasickej disneyovky, ktorá stratila všetko svoje čaro. Je až smutný pohľad na to koľko peňazí sa tu muselo utopiť, koľko slávnych mien na tom muselo spolupracovať (od hercov cez réžiu až po kameru a hudbu) a aký film bez kúska srdiečka z toho vznikol. Naratívne a emocionálne úplne vyprahnutá CGI verzia, ktorej sa až trestuhodne nepodarilo zachytiť ani kúsok toho old-schoolového kúzla originálu. Najprázdnejší film aký kedy vznikol, bez kúska duše, ktorý nemá šancu pobaviť deti, ani starších divákov. Zato znechutiť a preklínať Disney ako ničí svoje dlhoročné rozprávkové poklady prinúti každého. A pritom tie live-action Disney remakes začali tak sľubne (Cinderella, Lion King), následne prešli do priemeru (Aladdin), potom do podpriemeru (Dumbo), až lížu absolútne dno v podobe aktuálneho Pinocchia. Obavám sa čo príde next. CELKOVO: 3/10 ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Opravdu jsem čekal, že Zemeckis zavzpomíná na doby Králíka Rogera, ale bohužel zůstal jen skvělý odkaz v podobě hodin (Geppettovy hodiny jsou nejlepším bodem filmu). Od chvíle, kdy za přispění negrácké víly (ale v dnešní době je barva kladných kouzelných postav samozřejmě předvídatelná) procitne, to s filmem po slibném úvodu jde ke dnu. Pino je děsně animovaný (nejvíc práce animátoři vložili do cvrčka), a jeho naivita je prezentována stylem, že byste mu nejraději dali pěstí či sekerou. Hanks zase až moc přehrává, Pinova dobrodružství jsou uspěchaná a nezáživná (ani dvouleté dítě to nebavilo) a konec vysloveně zklame. Nudné, přeplácané, nesourodé, otravné. Zbytečné. ()

Othello odpad!

všechny recenze uživatele

Rok 2041: výňatek z wikipedického hesla "Nová nihilistická vlna pozdního Hollywoodu": "Pinocchio je ideální ilustrací právě tehdejšího tvůrčího nihilismu. Jednalo se o remake klasického kresleného příběhu, produkovaného pod největším filmovým studiem v rukou dříve významného režiséra a technického inovátora. Film kombinoval živé herce s digitálními objekty a prostředím i v případech, kdy by nebylo problém zajistit ono prostředí či objekty skutečné. Výsledek pak demonstruje kreativní chaos, který se tehdy odehrával v čerstvě skoupených a fúzovaných studiích a na nich navázaných tvůrčích společnostech, kdy se ve výsledném díle zmateně potkávají představy sedmdesátiletého režiséra o technologicky pokročilém filmu s desítkami focus groups, eluzivními vstupy třetích stran typu covidová pandemie či změny v trendech distribuce a to vše je podepřeno mnoha miliony dolarů. Výsledkem byla zmatená, ošklivě vypadající a v důsledku špatné kvality triků, strašidelná pohádka, naprosto zjevně vymknutá z rukou jakéhokoli kreativního vkladu. Hmatatelnost toho, nakolik všichni, kdo s ním měli něco společného, na tento film rezignovali již během jeho tvorby, bylo dalším elementem do tehdejší kolektivní deprese, na jejíchž základech stály tehdejší kulturní války." ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak zlé, jak se zde píše. Jasně, díru do světa to určitě neudělá, ale pokud máte slabost pro Toma Hankse jako já, a po Elvisovi se těšíte až ho uvidíte v dalším velkém filmu, myslím že film si docela užijete. Vílu jsem jim absolutně nevěřil a souhlasím že to je nejslabší postava filmu, nic proti paní herečce, ale nevěřil jsem jí to a nefungovalo to. Prostředí se mi líbilo, příběh průměrný a ubíhá celkem rychle. No a věc ze které jsem se posadil na zadek je, když Tom Hanks říká  v originálním znění "my boy". Strašně se vracím do jeho role plukovníka Toma Parkera ve filmu Elvis. Za zkoušku tento film stojí, třeba se Vám to bude líbit, od Disney už vyšly daleko horší blbosti. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Toto je druhá hraná adaptácia Disneyho animovaného filmu, kde Luke Evans stvárni zápornú postavu. Predtým hral vo filme Kráska a zviera (2017) postavu menom Gaston. (Dr.Manhattan)
  • Postava kočího, kterou ztvárnil Luke Evans, se v původním filmu nevyskytuje a je tak napsaná speciálně pro tuto verzi příběhu o Pinocchiovi. (Joe16210)

Související novinky

Del Toro chystá další animák

Del Toro chystá další animák

30.01.2023

Pinocchio Guillerma del Tora porazil v přímém souboji dvou adaptací stejné klasiky verzi od studia Disney na plné čáře, oceňovaný režisér tak znovu potvrdil, že je v poslední letech nejen ve skvělé… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama