Reklama

Reklama

Film roku

  • Španělsko Competencia oficial (více)
Trailer 3

Penélope Cruz se představí jako slavná a excentrická režisérka, která dostala za úkol natočit ten zaručeně nejlepší film všech dob. Má neomezený rozpočet a velké umělecké ambice, ovšem jejím největším úkolem bude zkrotit své herce v hlavních rolích. Antonio Banderas hraje roli slavné sebestředné filmové hvězdy, zatímco Oscar Martínez ztvární přehnaně uměleckého charakterního herce. Oba jsou už legendami, ale každý je úplně jiný a rozhodně to nejsou kamarádi. Všichni tři spolu vytváří filmovou sestavu snů s velkým talentem a s ještě větším egem. Kdo z nich ale vydrží až do poslední klapky a do premiéry? Pokud si někdo myslel, že filmaři a filmové hvězdy jsou nesnesitelné primadony, komedie Film roku jim dá za pravdu. Penélope Cruz, Antonio Banderas i Oscar Martínez si v ní dělají legraci sami ze sebe, ze svých kolegů i celého filmového světa. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (129)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Film?! Chcete režírovat film?“ - „Troubo, jak bych mohl režírovat film. Financovat film. Jako tvůrce, aby se vědělo, že jsem za tím já. Ne ledajaký. Výborný film. S významným režisérem a slavnými herci. Těmi nejlepšími.“ A stařičký milionář snažící se po sobě něco zanechat sežene opravdu ty nejlepší…Duprat a Cohn mě zaujali už Váženým občanem, a to mi pomohlo s očekáváním. Protože pokud je Film roku něčím především, tak satirou. Na filmový průmysl (dělání velkého umění), ale hlavně na režiséry a herce, resp. jejich manýry (tvrdohlavost, ješitnost, rozmazlenost, přecitlivělost, potřeba dramatizovat, snobismus, „hluboké“ promluvy, přetvářka, pomluvy, naschvály, špatný vkus atd.) Ostatně ústřední trojka si film zjevně užívá a baví. Jakože já se upřímně zasmál hned několikrát, těch absurdních, groteskních a trefných scén má mnoho (vyhrálo „líbaní“). A líbil se mi i cynický závěr aneb u dobrého nápadu nezáleží na autorovi. Za mě silné 4*. „Ahoj. Omlouvám se, kdybych měl erekci. Omlouvám se, i kdybych ji neměl. Není to osobní.“ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ach ano, intelektuální humor, málem jsem zapomněl, že i o to se občas tvůrci pokoušejí. Být to kratší tak o minut a víc střelenější směrem ke crazy, ocením to asi víc. Takhle je to prostě artistní nuda, která si hraje na artistní parodii artistních filmů. Dobrý komentář Tempter, souhlasím. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Ani ne proto, že to není komedie, jako spíš pro to laciné pseudointelektuálství, které ze scénáře trčí. Čekal jsem nějakou chytrou přesmyčku, kdy se role populárního herce prolne a možná prohodí s rolí jeho kolegy, který skrývá závist a pokrytectví za uměleckou pózu. Nebo něco sofistikovanějšího. Třeba že režisér dokáže nahlédnout za obě strany křehké hranice mezi herectvím a povahou herce, takže pozná rozdíl mezi hraním, lží a skutečností. Jenže celý tento film má jen pár absurdních momentů, jakože satira na herce a režiséry, několik mouder a výborné výkony všech tří herců. Pokud je tam něco víc, je to nesmyslně zakódované v prohlášeních Loly. Film nemá být past na diváka. A neměl by být pouhým manifestem jeho tvůrců. Resp. ne film, který je určen divákům, kteří se chtějí i bavit. První půle byla za 4*, ale zbytek ... . ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Satira na “veľkých umelcov” a ich prebujelé egá, avšak na môj vkus stále príliš umelecká na to, aby som si ju dokázal úplne užiť. Filmu navyše v druhej polovici tak trochu spadne reťaz a už len pripravuje pôdu pre záverečný zvrat, ktorý tej streľbe do vlastných radov nasadí korunu. Zahrané je to každopádne bravúrne, len nečakajte otvorene vtipné situácie, na to je tento film stále príliš posh. 6+/10 ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je Film roku naplněný přímo perfektními hereckými výkony, film roku se bohužel nekoná. Chybí mu trochu té větší bizarnosti a momentů překvapení (výjimky se najdou). Satira na filmový průmysl sice funguje dobře a člověk si rozhodně ze snímku něco odnese, ale zejména ve druhé polovině film ztrácí dech a to vlivem stále se opakujících scén (postavy se nijak nevyvíjí). A tak i přesto, že stopáž zde není nijak strašně přepálená, máte prostě pocit, že se Film roku táhne. Škoda, že se tvůrci nerozhodli si trochu ulítnout, jelikož si myslím, že takhle to polovina širšího publika dostatečně neocení, každopádně Penélope Cruz jsem tu svéráznou podivínku věřil neskutečně. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Mezi Felixovými (Antonio Banderas) cenami, které Lola (Penélope Cruz) zničí, je také Volpiho pohár pro nejlepšího herce. Ironií je, že Penélope Cruz vyhrála Volpiho pohár pro nejlepší herečku ve filmu Paralelní matky (2021), přičemž oba filmy soutěžily na stejném filmovém festivalu v Benátkách v oficiální soutěži. (peeteno78)

Související novinky

11. ročník Cine Argentino právě startuje

11. ročník Cine Argentino právě startuje

14.10.2022

Velvyslanectví Argentinské republiky ve spolupráci s pražským kinem Lucerna organizuje letos již 11. ročník Festivalu argentinského filmu Cine Argentino. Uskuteční se ve dnech 14. - 18. října v… (více)

Reklama

Reklama