Reklama

Reklama

Malcolm a Marie

  • USA Malcolm & Marie (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmař Malcolm (John David Washington) a jeho přítelkyně Marie (Zendaya) se po premiéře filmu vrátí domů a očekávají reakce kritiků. Jenže v průběhu večera začnou vyplouvat na povrch tajemství jejich vztahu a jejich láska projde tvrdou zkouškou. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to geniální, nicméně na tu druhou nechcete být po zhlédnutí tohoto nikdy ve vztahu. Tedy, pokud jste taky tak trochu psycho. Je tady krásně vidět, jak je člověk sobecký a potřebuje uznání. John a Zendaya předvedli oba super výkony, i když ona o něco lepší a uvěřitelnější. Ale má to taky dost nedostatků, nicméně pokud od toho moc nečekáte, tak zklamaní nebudete. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ano, má za sebou pár filmů, ale vytáhnul se hlavně seriálem Euphoria. Scenárista a režisér Sam Levinson předložil těžká traumata a hledání sama sebe, Zendaya díky němu ukázala, že má zatraceně velký talent. Potkali se znovu, přibrali nejstaršího potomka Denzela Washingtona a předložili intimní konverzační drama. Milenecký pár se zrovna vrací do sídla na samotě z premiéry jeho filmu. Ona (zpočátku uzavřená do sebe) mu vaří makaróny, on (lehce arogantní) nervózně čeká na první kritiky na své dítko. Jednu poznámku vystřídá narážka, další už vyvrcholí ve vypjatou hádku. A nebude jediná. Průběh pozdního večera neustále mění tón, v jednu chvíli se on po ní sexuálně sápe a kouše ji na zadku, pak jí vytkne její závisláckou minulost, vzápětí se něčemu hloupě smějí. Oba otevřou nezahojené rány toho druhého, poukazují na trhliny jejich vztahu, kterých není zrovna málo. Problém je ve scénáři, který diváka neodrovná. Člověk by čekal, že právě tam budeme sbírat nejvíc bodů, ovšem po téhle stránce Levinson selhává. Jeho scénář se totiž brzy začne točit v kruhu. A začne nudit. Přitom se tváří zatraceně vážně a ambiciózně, ovšem chybí vrcholy i nějaké šokující odhalení, zvrat, cokoliv. Kdyby to skončilo po hodině, nic by se zřejmě nestalo. Ti dva na sebe ječí, ale celé to zabředne do jakési nemastné smyčky. Chybí emoce, chybí ta „správná“ autentičnost. Je to velká škoda, protože Levinson naopak vyniká v koketování se starými filmy a jeho černobílá volba je úchvatná. S kameramanem vytváří skvělé obrazové kompozice, hledá detaily i neotřelé úhly. John David Washington je konstantně velmi dobrý, Zendaya v dospělejší úloze dominuje vypjatým momentům, když jí má ale ukápnout slza, tlačí krapet na pilu zhruba jako zmiňovaný Levinson. Její šatník ovšem nemá chybu. Jisté čtyři to nejsou, ale dám je. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Komorní černobíle dialogové vztahové drama. Režisér Sam Levinson (seriál Euforie) napsal a natočil tento film v době pandemie. Rozhodl se film vystavět jako divadelní drama o dvou hercích. A do jisté míry to funguje, protože má výbornou hereckou dvojici – Zendaya a John David Washington. Dialogové výměny jsou dynamické, drsné a docela dost dobře vypovídají o povrchnosti lidí. A tady se ukáže největší problém filmu. Dialogy jsou napsané zajímavě, herci to v pohodě odehrají, jen je to celé tlačené na sílu, aby vznikl nějaký konflikt. Bez těch hádek by to byl dost prázdný film a byl by o ničem. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

"Dva rozhněvaní lidé." - Vzhledem ke své délce a monotónnosti prostředí překvapivě svižná záležitost, která stojí a padá na perfektních výkonech obou protagonistů. - V rámci "pandemické produkce" ukázka toho, že i za ztížených podmínek lze vytvořit film, na který se nezapomene s koncem koronaviru. - 85 %. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Škoda škoda. Malcolm a Marie od režiséra Euphorie vo mne prebudilo obrovské očakávania. Bohužiaľ tie naplnilo iba vizuálne. Scenár je príliš repetetívny, v istých momentoch predvídateľný a bohužiaľ často krát umelý (neuveriteľný) až je človeku smutno. Najmä keď sa v ňom vyskytujú tak perfektne napísané momenty ako scéna pri vani či na koberci v ľahu a pod. Washington prehráva až hrúza. Zendaya naopak potvrdzuje svoj obrovský herecký talent. Škoda, veľká škoda. Ale aj napriek tomu som rád že Netflix púšťa peniaze na podobné projekty. Len tak ďalej. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • V originálním znění zazní ve filmu 289 různých variant slovíčka „fuck“. (ArsenalEagle)
  • Celý film byl natočen černobíle. (rafix)

Reklama

Reklama