Reklama

Reklama

Slečna bestie

  • USA Freaky (více)
Trailer 3

Kdyby Slečna bestie byla normální horor o řádění sériového zabijáka, roztomile naivní studentka Millie (Kathryn Newton) by se s velkou pravděpodobností stala jednou z jeho prvních obětí. Monstrum, přezdívané Řezník (Vince Vaughn), si ji také neomylně vyhlédne, jenže místo dalšího zářezu na pažbě si vinou jistého magického rituálu ze setkání s Millie odnese velmi nepříjemnou životní komplikaci. Pokud je ovšem slovo „komplikace“ pro situaci, kdy se ráno probudí v jejím těle, dostačující. Millie je na tom ještě hůř, musí se vypořádat s tím, že se z ní přes noc stal obtloustlý padesátník, po kterém jdou policajti z celé Ameriky. Navíc má jen 24 hodin na to, aby vrátila věci do normálu, jinak v tom chlapovi zůstane uvězněná navěky. Zatímco se Millie v Řezníkovi trápí a přemýšlí, jak z něho ven, Řezník v Millie si neskutečně užívá. Získal krytí, o jakém se mu ani nesnilo, a navrch k tomu školu plnou nic netušících studentů a studentek, kterými si může prakticky bez práce vylepšovat skóre. Protože koho by napadlo, že se v té naivce, jež byla dosud považovaná za šikanovaného otloukánka, skrývají neukojitelné vražedné sklony? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (163)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ten Landon je ale kluk valibuk. Když už má po ruce naprosto výtečný scénář (Happy Death Day) nedotáhne film k dokonalosti pořádným krvavým ratingem a všechno kazí nudmými bodycounty a když se mu konečně otevře prostor pro naprosto ujeté a výtečně natočené vraždy, udělá to ve filmu který nemá moc dobrý scénář a ničím zajímavým nestrhne (právě Freaky) Vince Vaughn si svého zabijáka uživá a ještě víc perlí coby školačka (Rob Schneider našel zdatného následovníka) a Kathryn Newton je kurevsky píchatelná, ale dva dobré herecké výkony a spousta perfektních vražd (cirkulárka rulezzz) tentokrát na nějaký větší hit nestačí. Ztrácí to tempo a Landonovi se nějak dobře nedaří podat jeho proslulou nadsázku a satiru to i přes parádní odkazy na všechna možná slasherová klišé (návrat vraha, melodie z Pátku 13.). Zatímco Happy Death Day si rád zopakuju oba díly, hlavně těsně před projekcí trojky, tak Freaky viděno, zaznamenáno, občas sem se nahlas zasmál, užil si super vraždy a po dospání komentáře do týdne nebudu vědět, že jsem to viěl.60%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že úvod pro mě byl velký cringe a moc jsem nepobral, že tvůrcům přijde vtipné vykrádat Pátek třináctého na čtvrtek dvanáctého. Pak si ale Vince Vaughn sundal masku a já pochopil, proč se s filmem nesla aura onoho poměrně neotřelého a inovativního slasheru (krve je více než dost). Celkem mě mrzí to výsledné hodnocení po tom, co se film na VoD ke všem dostal a patrně se mnoho lidí odhodlalo jenom k tomu začátku a pak to vyplo, jinak si to moc neumím představit. Krásnej kousek za 75%. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem docela překvapený, jak nízké hodnocení Freaky má, protože jako teen slasher funguje perfektně. Asi ještě dokážu pochopit, pokud se někomu nepozdává Kathryn Newton v hlavní roli, ale jinak je to moc fajn řezničinka, kde se postavy na poměry žánru nechovají příliš stupidně, a gore šlape tak, jak by asi mělo. Ve srovnání třeba s druhým Happy Death Day je bestie minimálně o level výše. Navíc si docela umím představit, že v tomto případě by mohla fungovat i případná dvojka. S jinými herci a jiným prostředím. P.S.: Vince Vaughn si to evidentně dost užívá. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Akce 5/10/// PLUS: mám rád námět v podobě prohození těl, některé pasáže, zvláště ty hororové jsou celkem slušně natočené MÍNUS: film nevyužil úplně svůj potenciál, některé části jsou spíš hloupé, skoro trapné/// Shrnutí: Námět, který jsem častěji viděl v romantických komediích (Žába k zulíbání) má celkem potenciál i v hororu. Toto je spíš bohužel i komedie, kde její prvky nefungují naplno a zbytenčně srážejí hororový potenciál, Film se nebere vážně, takže mě bavil, ale dokáži si námět představit i v seriózní rovině. Vince Vaughn nezapře svoji komediální minulost a Kathryn Newton je zajímavá./// Celkem 65%/// ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Christopher Landon už potřetí dokazuje, že má skvělé nápady, ale jako realizátor z nich nedovede vymáčknout skvělé filmy. Přitom snad poprvé zvládá funkční hororovou atmosféru i solidní gore a navíc má k dispozici dva velmi slušné herce. A bohužel se jako vždycky strašně drží zkrátka. Je to škoda, ty jeho nápady by si zasloužily nápaditější zpracování. Ale to si říkám už od prvního Happy Death Day... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně na školním hřišti při zápasu zazní krátký úryvek písně „Physical“ v podání zpěvačky Dua Lipa. (noelcoward73)
  • Film se měl nejdříve jmenovat „Killer Body“. To bylo změněno na „Freaky Friday the 13th“ a poté na finální název Freaky. (Kudly4)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Slečna bestie skromně vede v amerických kinech

Slečna bestie skromně vede v amerických kinech

23.11.2020

Hororová komedie Slečna bestie od studií Universal a Blumhouse s Vincem Vaughnem a Kathryn Newton v hlavních rolích sériového vraha a naivní středoškolačky, kteří si díky magickému rituálu prohodí… (více)

Poslední letošní snímky byly odloženy

Poslední letošní snímky byly odloženy

06.11.2020

Tak už je to víceméně oficiální. Ve zbývajících měsících letošního roku se nových filmů v kinech – tedy v případě, že by se vůbec nějaká otevřela – nedočkáme. Studio 20th Century Studios vlastněné… (více)

Reklama

Reklama