Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického (Jakub Štáfek) viděli naposledy (ano, bylo to tehdy, když „prodal" zápas, ale zapomněl na to, a dal krásný gól), uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda (Jakub Prachař), pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. A to jak ve fotbalovém, tak v osobním životě. S Vyšehradem postoupil do druhé ligy, kde vede tabulku střelců, opět po něm pokukují zámožnější kluby, dokonce požádal o ruku svou přítelkyni Lucii (Šárka Vaculíková), sestru Jardy... Na svatbě, která stála majlant, ale zjistí, že má už osmiletého syna, což novomanželku rozhodně nepotěší. Nedostatek financí se rozhodne řešit půjčkou od ne zrovna čestné party, zároveň se snaží nepřijít o manželku hned ve svatební den, postarat se o dítě, což je mu na hony vzdálené, dostat se z Vyšehradu někam výš, nebo se poprat s praktikami jistého fotbalového Taťky... Prostě už zase se řítí jak lavina – z jednoho problému do druhého! (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (516)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší česká komedie tak za posledních 20 let. Pro mne osobně i nová česká srdcovka, kterou si budu pouštět ročně tak 5x. Ze seriálu jsem až tak unešen nebyl, ale film je našlapaný v mnoha ohledech. Tady je úplně vše v pořádku a to nejsem fanoušek fotbalu a přesto si mne film dokázal bez problémů získat. Jakub Štáfek je talent, jeho postava Julia Lavického má kultovní potenciál ( fotbalista s laxním přístupem ke všemu, který dává přednost párty, ženským, drogám před samotnou hrou). Šárka Vaculíková se postarala o sex appeal a Jakub Jenčík je velkým srdcem celého filmu ( ten malý kluk hraje sakra skvěle!), má výbornou roli sečtělého, inteligentního chlapce, což celému filmu dává neskutečný vtipný i originální podtón. Film používá vulgární, černočerný, sarkastický i hloupý humor, ale ani jednou nepůsobí trapně, protože si střílí absolutně ze všeho a film si je toho vědom. Je to narvané gagy skrz na skrz ( Podobná jízda jako Super-Blb), je zde spousta skrytého vtipu v detailech, herci zvládají i dramatické scény a dojde na jednu vyloženě emocionální ( kde celé kino po záplavě smíchu zvážnělo). Brečel jsem a řval smíchy společně s celým kinosálem. Atmosféra kina naprosto bezvadná. Potěší i skvělý soundtrack a nahlédnutí do korupce sázkové mafie a korupce fotbalu. Film dávkuje humor s takovou intenzitou, že nenechá diváka vydechnout ani přemýšlet nad něčím jiným, zkrátka skvělá věc i pro věkovou kategorii 40+. 10/10. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Seriál Vyšehrad se stal okamžitě kultem, ale nikdy neprodal plný potenciál. Tvůrci se naštěstí na delší dobu stáhli, aby svůj fenomén nepohřbili úplně. Pauza se ukázala jako správný krok a Lavi se vrátil ve velkém stylu. Film nabízí brutální nálož fekálního humoru i fotbalového buranství a na české poměry hromadu cameo rolí. Kdo byl někdy ve fotbalové kabině, tak jistě nemůže být šokován. Ostatní se alespoň můžou pohoršovat nad úpadkem lidského pokolení. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Seriál je lepší, ale i tohle se dalo přežít. Začalo to dost přehnaně až hloupě, jednu chvíli jsem to chtěl vypnout, ale ta druhá půlka začala být docela vtipná a trefná, narážky na český fotbal se povedly. Velkým kladem bylo angažování Kuby Jenčíka, který tomu dal ten správný rodinný rozměr. Takže v konečným důsledku ucházející podívaná, ale 3 hvězdy jsou opravdu strop. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mne, zda se na tenhle fylm podívá i někdo kdo neviděl na streamu seriál... Řekl bych, že jich moc nebude. Seriál na internetu jsem viděl, tudíž jsem tušil do čeho jdu. Ulítlosti, sprosťárny i fekálnosti na levelu, který jednoho pobaví a pro druhé je to už za hranou. Já se docela dobře bavil.  70% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po  Vyšehrádu seriálu tu máme film což zákonitě vede třeba k ucelenějšímu příběhu, není to už jen sled scén a fórů. Zásadním novým prvkem ve Vyšehradu je dětský element, čehož jsem se bál opravdu jak Berbr odposlechů. I přes určitě zažité dějové manýry s dítětem zejména ke konci se naštěstí jedná o velmi povedenou postavu ve vztahu k Lavim a dialogy mezi nima rozhodně patří mezi to vtipnější. Dokonce si troufnu říct, že pro diváky naznalé fotbalového prostředí se může jednat o to nejvtipnější ve filmu. My co fotbálku holdujeme, máme samozřejmě Laviho, blba na druhou, který už není takový punk jako v seriálku, ale pořád umí rozesmát. Navíc ke Kubovi role Laviho sedí stejně jako k Peltovi korupce. Z vedlejších postav mě nejvíc bavil "táta" Mirek Hanuš, to bylo až mrazivě přesný, pan STB byl asi poradce. Hodně jedlý maso je Laviho návštěva u slávisty Davida Prachaře, to se prochechtalo komplet. Z ženských postav jsem přemýšlel o Šárce Vaculíkový, přece jen z Vinohradskýho divadla jí mám za stydlivku, tady jako Laviho kočka si střihla autokuřbičku jak kdyby se nechumelilo. Nejvíc mě samozřejmě bavily různé narážky na fotbalové prostředí, proto mám a budu mít pro Vyšehrad slabost. Film je určitě na pohodu a vidím to na kvalitní návštěvy. Ostatně humor v týhle době je vítaný matroš v libovolný podobě. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (18)

  • Název Fylm s Y je záměrem tvůrců. Vystihují tak intelekt ústřední postavy, kterou je Julius Lavický (Jakub Štáfek). (griph)
  • Během scény v automičce hraje píseň „Pojď se mnou touhle ulicí“ od Pavla Bobka. (Duoscop)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama