Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (143)

deli06 

všechny recenze uživatele

Pojďme si říct narovinu, že ta jedna hvězda je jenom za Kozuba. Ale zase nebudu tvrdit, že se nikde jinde nezasmějete. Občas to vypadalo, že je docela našlápnuto, ale vzápětí to zabili něčím neuvěřitelně laciným… Je to škoda, protože Kolečko je dobrý scénárista (hlavně s Prušinovským). Když se trochu povznesete, není to tak, že byste u toho dvě hodiny trpěli. Spíš u jednotlivých “hlášek” budete plakat nad úpadkem české kinematografie… ()

dezert odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je tak čistý jako máloco za poslední dobu. Film, kde v podstatě chybí děj, zápletka a konflikt. Scény (a kolikrát ani záběry) na sebe skoro nenavazují, postavy se chovají do jednoho jak totální idioti, po nějakých vtipech ani památky. Režijně a scenáristicky na úrovni amatérských filmů, který se dostaly na festival v Uničově. Jestli tohle není dno Kolečkovy už tak dost pochybné tvorby, tak si nechci představovat, co přijde příště. ()

Reklama

Lucy39 

všechny recenze uživatele

Bartoška samozřejmě zklamat nemůže.. ale celkový dojem - hodnocení na čsfd opravdu středovému průměru odpovídá.. pár dobrých gagů a fórů, jinak celkem předvídatelný střed i konec.. Langoš mne ovšem jako vždy pobavil :-) ty vousy mu sluší a tento týden ho hodnotím velmi plusově jak za Zbožňovaného, tak za Minutu věčnosti... Takže celkově si nestěžuji, i když Kozub byl tedy na dělo od začátku do konce !! takovej magor, až mu to člověk věřil, xicht na idioty, pravda, má :-D ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V roce 2020 šel do kin film Chlap na střídačku Chlap na střídačku (2020) | Recenze - Uživatelské | ČSFD.cz (csfd.cz) bylo to o chlápkovi co měl dvě ženské ony to zjistili a místo, aby se s nim rozvedly tak si ho půjčovaly. Hrál tam taky Langmajer a Chýlková  tohle je v podstatě jeho kopírka jen s úpravama. Chlápek jde do důchodu manželka se na něho těší akorát on měl i bokovku kdy spal i s jinou. Ta jiná ho chce pro sebe tak jde za ním udělá scénu a on chytí mrtvici pak už jen leží a nemluví a to je celý film. Na komedii to není vůbec vtipné pokud Vám teda nepřijde vtipné koukat na zhuleného Langmajera a na konci na zhuleného Bartošku.  Hřebíčková opět zbytečná tahle holka má buď příšerného agenta co jí vybírá filmy kde hraje nebo příšerný vkus přitom herečka to nebude asi špatná. Ani to nemá pointu jelikož zjistíme, že všichni chlapi jsou svině což je pěkné, ale v čem jsou tady ty ženské lepší , když ty dvě věděly navzájem, že její starý spí s jinou a nevadilo jim to do takové míry, že to kryly a věděla to i její matka a ani té to nevadilo . Holka napíše seminárku jak je její děda úžasný a zakončí to větou všichni chlapi jsou svině a nevěrní opravdu to někoho z té školy zajímá, že její děda spal s jinou a neřekl jí to hlavně, že mluví o tom, že tam nesmí být žádná vata. 20 procent jsem rád, že mě kino tehdy nevyšlo bych litoval peněz. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Míň toxické než jiné filmy Petra Kolečka. Zdrojem humoru zde není znásilnění, ale „jen“ vyjadřování člověka po mrtvici nebo to, že „ženský neuměj couvat“. Navíc nechybí náznak mravního ponaučení. Nevěrník je potrestán imobilitou, afázií a univerzální hnědou omáčkou. Jinému nedospěle jednajícímu muži, jehož zájmy začínají u hulení a končí u aut, je na druhou stranu odpuštěno bez toho, aby na svém chování cokoli změnil. Ženy pak v závěru smířeně přijímají, že všichni chlapi dělají stejné chyby, a vracejí se buď k lahvi tvrdého alkoholu, nebo k vaření a pečení (slibný motiv pozdní ženské emancipace rozveden není). Nic víc než kefírovou buchtu a nadívané kuře ostatně Kolečkovi hrdinové ke štěstí nepotřebují. Strukturou to připomíná pásmo situačních scének s předvídatelnými pointami, jejichž přítomnost ve vyprávění často opodstatňuje jen možnost dát některému z herců prostor k jeho kreacím (pomalu se bojím jít na český film, aby na mě nevyskočil Kozub, nehodící se do většiny rolí, do nichž je obsazován). Když se nicméně vyprávění těkající mezi půltuctem postav zaměří na Zuzanu Kronerovou, která jako vždy hraje naplno a jako jediná své podváděné manželce dokáže dodat jistou věrohodnost, dokonce to ani nebolí sledovat. Jen bych se rád dožil toho, že autoři českých romantických komedií přijdou s konfliktem spočívajícím v něčem jiném než je mimomanželský poměr, ženská hysterie nebo neschopnost postav říkat si věci na rovinu. 40% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • „Od začátku jsem myslel na to, že by pediatra Zdeňka měl hrát Jiří Bartoška a sbíral jsem odvahu ho oslovit. Nakonec je to jediný herec, kterého jsme pro roli oslovili, a jsem rád, že to vzal,“ prohlásil režisér Petr Kolečko. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo během srpna a září 2020 v Praze a okolí a film se podařilo dokončit těsně před vyhlášením bezpečnostních opatření vlády proti šíření Covid-19. (ČSFD)

Reklama

Reklama