Reklama

Reklama

VOD (1)

Tři marseilleští policajti už mají po krk chytání malých rybek a hodlají rozprášit rozsáhlou drogovou síť. Klíčová informátorka si ale za svoje služby řekne trochu moc. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem s americkou produkcí letmo nakoukl do odpudivých arabsko-negerských čtvrtí Marseille s jejich odpudivými obyvateli (Stilwater), aniž bych tušil, že jsem tam už o rok dřív mohl nakouknout mnohem důkladněji a s mnohem povolanější produkcí domácí, tedy francouzskou. A světe div se, tenhle hustoatmosférický, syrový, rasově těžce nekorektní, testosteronem a adrenalinem napumpovaný kriminální akčňák, který má potenciál vyrobit z leckterého sluníčkáře a voliče Pirátů oddaného člena Ku-Klux-Klanu, se prezentuje pod hlavičkou Netflixu, toho Netflixu, který... no jistě sami všichni dobře víme. Je to hodně neradostná podívaná. I kdyby městská "multikulturní" realita v Západní, Severní, ale i Jižní Evropě byla jen z poloviny tak bezútěšná, jak je zobrazena v tomhle filmu, mám obavy, že tamní společenské struktury jsou během dvou tří generací nenávratně v hajzlu. A vládnoucím "elitám" je to zjevně buřt, nebo je to dokonce jejich záměr. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Také velmi oceňuji odvahu tvůrců odložit jediný respektovaný multikulti nános a vydat se na cestu pravdy. Příběh tří policajtů, kteří se rozhodnou rozprášit místní drogovou scénu a dostanou se všichni do velmi velkých nesnází. Jednota a dav maskovaný Arabáků a další africké náplavy ve mně vzbuzoval daleko větší hrůzu než všechny filmové triky. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Přestaň se hrabat v debilních ubikacích. Sto eur za zásah.“ - „Někdo to musí dělat!“ - „Srovnej si to v hlavě. Špičkovej dealer či kapsář, žádnej rozdíl. Jasný? Chtějí, abychom plnili. Spolu s kvalitou.“ - „Kvalitou?“ - „Jo, kvalitou. A vyřizovali pouze stížnosti. S dealery jsou jen potíže…“ Marseille, malebný jih Francie a ideální místo pro život, chtělo by se říct. Ale zároveň i oblast, kde vládnou drogové gangy, které se policii vysmívají a jednotliví pěšáci s odznakem můžou tak akorát sklopit hlavu a chytat malé ryby. Každodenní marný boj proti lidskému odpadu ovšem člověka omrzí a udělat rozhodnutí, které může všem změnit život, je tak lákavé. Jenže nakonec vás ani nemusí dostat v ulicích, ale pěkně od kancelářského stolu…Krimi, které se nebojí pojmenovávat věci tak, jak jsou. Je plné (lidské) špíny, frustrace, slušně akce (samotný zátah je parádně napínavý a o postavy máte skutečně strach, protože situace se může kdykoliv nepěkně vyhrotit) a směrem ke konci i deziluze (neb hrdinům je potřeba se patřičně odměnit za jejich službu, že). Solidní 4*. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Poměrně působivé, ale jinak tuctové krimi drama o dobrých zlých policajtech a otrlých kriminálnících. Tvůrci svým hrdinům navíc okatě fandili a ušetřili si práci tím, že divák měl hned informace, které neměl jejich vyšetřovatel kvůli pozdějším obviněním z korupce a zapojení do organizovaného zločinu. Exarchopoulosová to celé prosvětlila. // 73% // P. S.: I kdyby byla v hlavních rolích čtveřice "poturčenců horších Turka" (Civilův otec se aspoň narodil na Francouzi kolonizovaném Tahiti), film byl odrazem pomýlenosti multikulturalismu asi tak, jako byly věrným a úplným zrcadlem prohnilosti kapitalistického Západu o generace starší kriminálky stejné provenience a s bělejšími padouchy, které hojně dovážel minulý režim. A třebaže jsou hlavním problémem drogy, je vizionářství Pirátů aspoň v tom, že se snahou o (vedle alkoholu a tabáku) další dekriminalizaci jejich výroby a držení snaží nabídnout nové řešení dosud i u nás neúspěšného boje bezpečnostních složek s organizovanými gangy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Drsné marseilleské čtvrti žádají drsné policejní praktiky, které jdou mnohdy za hranu zákona, ale jinak to nejde. Že si policisté občas přilepší nějakým tím zabaveným matrošem je víceméně samozřejmost. A že pro to panáci v kravatách nemají pochopení také. Francouzi až nečekaně otevřeně ukázali, jak to v okrajových čtvrtích chodí a kupodivu z toho neviní policisty nebo systém. Stejně jako ostatní se divím, že to prošlo přes cenzora. Akce i působí řádně syrově, prostředí je pořádně drsné a  herci jsou důvěryhodní a není problém jejich postavám fandit. Snad je jen škoda, že když se film přehoupne do druhé poloviny a začne se řešit vyšetřování, ztrácí trochu dech. Ale jinak výborná práce. 80% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Počas policajnej razie v dome jedného z hl. hrdinov môžeme počuť policajta kričať na iného policajta menom Emilien. Pravdepodobne sa jedná o odkaz na slávnu francúzsku sériu Taxi, v ktorej Frédéric Diefenthal stvárnil Emiliena, policajta z Marseille. (Real Tom Hardy)
  • Natáčení začalo 5. srpna 2019 a trvalo 10 týdnů. Natáčelo se v Marseille a okolí. (bianci)
  • Skladbou, která tak nadchla mladistvého delikventa v policejním autě, je song „La Bandite“ od rappera s uměleckým jménem JuL. (ČSFD)

Reklama

Reklama