Reklama

Reklama

Jak jsem se zamilovala do gangstera

  • Polsko Jak pokochałam gangstera
Trailer
Polsko, 2022, 184 min

Režie:

Maciej Kawulski

Kamera:

Bartek Cierlica

Hrají:

Tomasz Włosok, Aleks Kurdzielewicz, Antoni Królikowski, Agnieszka Grochowska, Magdalena Lamparska, Krystyna Janda, Julia Wieniawa-Narkiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemná žena vypráví o vzestupu a pádu Nikodema „Nikośe“ Skotarczaka, jednoho z nejproslulejších polských gangsterů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Marze 

všechny recenze uživatele

Ma to zapletku teenagerskeho filmu. Mel jsem pocit, ze film napodobuje zname veci z tohoto zanru jako Zjizvena tvar, Narcos ci Mafiani, protoze je zde prehlidka klise.Ale kamera,herecke vykony, hudba a scenar byli dobre a docela zabavne. Ale asi by to lip fungovalo jako serial. Stopaz je tri hodiny muceni. Thrailer ma minutu a pul a ukazuje vsechno, co potrebujete vedet ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Historie polského organizovaného zločinu na příběhu jednoho gangstera v podání Tomasze Włosoka (nar. 1990) ,... přesně takhle začínala moje recenze i u předchozího počinu ( Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa (2019)) od režiséra Macieje Kawulskeho , který jako producent stojí i za erotickými 365 dní (2020) . Život gangstera od sedmdesátých do devadesátých let ( něco na způsob českého Příběh kmotra (2013)) což mám jako divák rád, ale tady jsem měl pocit dvakrát opakovaného vtipu, nebo dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, protože ve srovnání s předchozí gangsterkou je to slabší. Jede to ve slušném tempu, technicky i herecky supr, ale i tak tomu chyběla šťáva, něco co by mne chytlo a délka tři hodiny je prostě smrtící, když to nemá pořádně děj, jen sled scének jedné kariéry grázla. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Tohle mi sedlo. Krásně šitý vypravěčský styl pracující s divákem jako pozorovatelem dokumentu, ale tak živého, že divák každou emoci skrz hudbu, kameru, barvy a místy až alegorické herecké výkony prožívá s hlavním hrdinou - tygrem - největším gangsterem Polska, který miloval ženy (a svatby), rodinu, peníze a bujarý život. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Je to o jednu hvězdu slabší než "jednička", ale i tak to má hodně slušný grády. Možná škoda, že to trvá skoro jako Pán prstenů, což mi přijde na jedne polskou "kriminálku" hrozně moc. Narozdíl od jedničky mi tady uplně neseděla postava hlavního hrdiny, neměl takovej charakter. Dostaneš se do polskýho podsvětí, což se nestává uplně v každým filmu. A co oceňuju fakt hodně, tak že se tady nedočkáš hepyednu... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Krajně sympatickým způsobem vyprávěné drama o životě známého polského nepoctivce, které ale těžce hendikepovala vražedná stopáž. Přitom už úvod mi způsobil silný diskomfort zatím nejotřesnější verzí hitu Big in Japan. Tvůrci si mě později ale udobřili hlavně díky Guano Apes a The Stranglers, takže si zajistili hvězdičku za soundtrack. Nechci tady příliš chytrovat, ale myslím, že jako závěrečná skladba by k titulkům parádně seděl Nieznajomy od Tulie. Příběh gangstera, který vlastně nebyl gangsterem (spíš vekslákem, podvodníkem a zlodějem), mě každopádně zaujal, tvůrci ve filmu představili opravdu velké množství postav, a protože žádnou nechtěli nechat bez alespoň základního pozadí, jaksi jim to celé nabobtnalo. Byly tam momenty jako třeba tři sta třicet tři stříbrných stříkaček, u nichž se dalo výrazně uspořit na minutách, ale jako celek to na mě fungovalo velmi slušně a já si musím zase postesknout nad tím, že se filmy podobného ražení a kvality netočí i u nás. Ale to nic, on už mi jistě někdo brzy vysvětlí, že při výrobě takovýchto snímků Poláci používají technickou sůl, antibiotika a že při jejich sledování riskuji nákazu salmonelou, a měl bych tedy raději zůstat u odpadování našich romantických komedií. / Poučení: Jsou odvětví lidské činnosti, u nichž svéhlavost způsobuje bezhlavost. 4*- ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu zazní mimo jiných známých interpretů (Scorpions atd.) i norská skupina Wardruna, konkrétně jejich skladba „Odal“. (WolfIssen)
  • Ve filmu zazní píseň „Big in Japan“ ve dvou verzích, a to od Ane Brun a od kapely Guano Apes. (pornogrind)
  • Ve filmu zazní písnička „Gyöngyhajú Lány“ od skupiny Omega, kterou v ČR známe pod názvem „Dívka s perlami ve vlasech“ od Aleše Brichty. Také zde zazní píseň „Big in Japan“ od německé skupiny Guano Apes. (Skarface)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama