Reklama

Reklama

Král sokolů

  • Slovensko Sokoliar Tomáš (více)
TV spot

Obsahy(1)

Královský sokol, co hrdě létá v modrých výškách nad hřebeny divokých hor, učaroval hradnímu pánu Baladorovi. Kdo toho sokola chytí a vycvičí, ten dostane zámek na Dunaji… Nechme se společně zavést do středověku, do prostředí krásných, ale divokých hor, kde žije čtrnáctiletý Tomáš (B. Holiček) se statečným srdcem, v němž se právě probouzí doposud nepoznaný cit i touha po svobodě a volnosti. V lesích pod hradem mocného Baladora (J. Kukura) žije společně se svým otcem (V. Jedlovský), panským podkoním, dědečkem Metodějem a sestřičkou Agátou klidně až do chvíle, než otec tragicky zemře. Proto musí odejít prosit o práci na hrad, kde právě probíhají zásnuby Baladorovy dcery, půvabné Forminy (K. Jandová) a mladého šlechtice Ostrika (J. Žvásta). Nechtěně se zaplete do intriky, kterou připravil zlý Iver (J. Langmajer) svému odvěkému rivalovi, sokolníku Vaganovi (W. Kownacki). Ten je pomluven a musí prchnout. Má ale za spojence Tomáše, který rozumí řeči zvířat a ptáků a zná nejedno tajemství přírody… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (155)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Pohádka o ničem, a z hlavního hrdiny se nový Di Caprio, jak mu prorokovali filmoví vizionáři, pochopitelně nestal. Měl k tomu tak daleko, jako já k zájmu o tenhle vypocený příběh. Kukura se zjevně trápí, tlačí ze sebe herectví, další ani nehrají, jen tam jsou a odříkávají texty...Zbytečně vyhozené peníze. Tedy ne zbytečně pro ty, co si jich užily... ***(21.10.2010) ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Ešte sa to dalo trochu scenáristicky podchytiť, ale nie je to vôbec zlá adaptácia adaptácie obskúrnej domácej povesti. :-)) Páči sa mi, že ponechali sfiktívnenosť postáv (tie mená !) a prostredia (o názvoch ticho, a z Krásnej Hôrky je, zdá sa, všade blízko...), hoci sa tomu snažili príjemne nasadiť nejaký uveriteľný stredoeurópsky rámec (prítomnosť šľachtických postáv zo susediaceho Poľska ma potešila už v detstve, prišlo mi to potom fakt bližšie k povesti než len nejakej generickej rozprávočke). Braňo je OK, ale zas až také terno to s ním nebolo. Pekná práca so sokolmi, skvostný výber prostredí, prevažne výborná kamera a hudba. Hoci to napriek snahe scenáristicky kríva, kuľhá, bezstarostná a hravá atmosféra a kvalita spracovania to zachraňuje pred tuctovosťou. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Sterilní pohádka bez kapky charismatu. Je smutné, kolik se v tom utopilo peněz a dokonce je pod tím podepsán režisér Vorlíček. Nahraná práce se zvířaty pro mě bude vždycky mít punc cirkusáctví, takže tohle řadím někam na úroveň Šesti medvědů s cibulkou s jedním rozdílem: tam to byla krom těch blbin s medvědy a prasátky legrace a podívám se na to rád znovu. Na toto ani za nic. Mimochodem, otec nebyl udupán koňmi, ale roztrhán vlky... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která by tuze moc chtěla být výpravná, ale chudý vizuál a naprosto tuctová až nudná režie jí to neumožňují. A cosi budeme nalhávat, on ani scénář či herci ve výsledku nestojí ani za tu pomyslnou zlámanou grešli. Na brzké víkendové pohádkové dopoledne je to ovšem takřka ideální pohádka, není totiž nijak nesnesitelná. Prostě je jen zcela zbytečná. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu nevystupuje ani jeden sokol, ptáci jsou rarozi. (rakovnik)
  • Film sa natáčal na Oravskom hrade v obci Oravský Podzámok. (ash99)

Reklama

Reklama