Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čaroději druhé kategorie Rumburakovi se ve světě lidí nevede nejlépe. Přes den poletuje po světě jako havran a lidské podoby si může užívat jen v noci. Největším a vlastně jediným jeho potěšením je půvabná krasobruslařka Helenka Trojanová, která každé ráno trénuje na zimním stadiónu. Naopak největší nepříjemností je inženýr Zachariáš, zavilý nepřítel zvířat, který po něm každý den střílí, a navíc se vytrvale dvoří Helence. Rumburak by se chtěl vrátit do říše zvířat, to by si však musel vzpomenout na odpovídající zaklínadlo. Zdá se, že největší šancí je spolupráce s počítačem, přezdívaným Kecálek. Znovunalezené zaklínadlo se však dostane do rukou Zachariáše, který se s jeho pomocí rozhodne nechat zmizet všechna zvířata. (TV Nova)

(více)

Recenze (167)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Možná je škoda, že autorský tandem film nazval Rumburak. Kdyby to totiž postavil na jiné postavě, než legendárním čarodějovi 2. kategorie, mohl film být mnohem lepší. Takhle většina lidí čeká asi něco jiného. Už samotný fakt, že Rumburak na konci Arabely skončil jako pračka a ne jako havran je zavádějící. Povahově se také jednalo o docela jiného týpka. Jinak ale nápadité a řekl bych dobré. Parádní je, když Helenka říká ing. Zachariášovi, že jeho technické vynálezy - např. ovládání světel hlasem - za pár let budou naprosto běžné a nebudou nikoho ohromovat. Jak vizionářské, dnes to opravdu zvládne obyčejný mobilní telefon. Takže jo, já se bavil. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní scénář, který má básnický rytmus a především dramatický obsah. V něm se skrývá tragikomedie lidství - samota, soužití s nevhodným partnerem, hledání čím se zabývat, co za to hlavní postavě stojí. Řada komediálních scén, které nejsou pro každého, ale pro mě ano. Pod dobrou režisérskou taktovkou se i herci, v špatných scenářích a špatně režírovaných filmech velice špatní jsou zde dobří a to proto, že děj vyprávění odsýpá, má sevřený tvar (žádné zbytečné odbíhání) a je pro mě radostné si občas takový film pustit. (7.3.2011) ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele

Říká se, že hudba umocňuje zážitek filmu. Angelo Michaljov je hudební kouzelník. Všichni znají černobílou Popelku, barevnou Zlatovlásku či Chobotničky. A v tom je zakopaný pes. Jedná se volné pokračování Arabely a já chci slyšet Luboše Fišera. Jenže já slyším Chobotničky. Dále Rumburak je více komický. Komiku dodává i parťák Kaiser. Poetika Arabely e tatam. Hvězdičku navíc pro Sněženku z Machrů či Vendulku utěšovatelku. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Pokrašování sriálové Arabely se mi moc nelíbilo, ale tento film mě nezklamal skoro v ničem. J. Lábus tady má mnoho prostoru a nešetří svým hereckým umem. Do toho skvělý O. Kaiser. Zasmál jsem se a lehce zavzpomínal. Škoda jen, že z té pohádkové říše jsme toho moc neviděli. Ale zklamání u mě tedy nehrozí :). ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +2* není divu, že po úspěchu Arabely chtěli autoři z projektu vyždímat co se dá a tak vznikl Rumburak. Mýma dětskýma očima to nebylo tak špatné, ale s odstupem času musím uznat, že to za moc nestálo. Rozhodně to však není takový propadák jako "Arabela se vrací". [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Ač ve filmu hraje známá dvojice Oldřich Kaiser (Ing. Zachariáš) a Jiří Lábus (Rumburak), ani jednou se nesešli při natáčení. Oba hráli v jiných scénách. (cariada)
  • Dvoudílný film Rumburak byl většinou sestříhán z jiných klapek než jednodílná verze. (JariR)
  • Škola, kam chodili Vilík (Lukáš Bech) a Jakub (Michal Ryneš), je Gymnázium Jana Keplera v Praze. (SONY_)

Reklama

Reklama