Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čaroději druhé kategorie Rumburakovi se ve světě lidí nevede nejlépe. Přes den poletuje po světě jako havran a lidské podoby si může užívat jen v noci. Největším a vlastně jediným jeho potěšením je půvabná krasobruslařka Helenka Trojanová, která každé ráno trénuje na zimním stadiónu. Naopak největší nepříjemností je inženýr Zachariáš, zavilý nepřítel zvířat, který po něm každý den střílí, a navíc se vytrvale dvoří Helence. Rumburak by se chtěl vrátit do říše zvířat, to by si však musel vzpomenout na odpovídající zaklínadlo. Zdá se, že největší šancí je spolupráce s počítačem, přezdívaným Kecálek. Znovunalezené zaklínadlo se však dostane do rukou Zachariáše, který se s jeho pomocí rozhodne nechat zmizet všechna zvířata. (TV Nova)

(více)

Recenze (167)

nash. 

všechny recenze uživatele

Rumburak je bezpochyby životní rolí Jiřího Lábuse a spin-off si zasloužil jako nikdo jiný, bohužel by si zasloužil lepší příběh, něco zábavného a magického, ne lacině působící nudu bez jiskry, která sice potěší snahou o hlupší prokreslení hlavní postavy, bohužel na úkor veškerého kouzelna, jenž bylo hlavním zdrojem síly původního seriálu. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Děj byl příliš rozvláčný a připadá mi, že tvůrci si mysleli, že je Rumburak populárnější, než ve skutečnosti byl. Ale bez svých klasických pohádkových protivníků zbyl jen ztracenec, protloukající se životem, bez šťávy a bez nápadu. Jiří Lábus to prostě sám neutáhne. Navíc, problémy, které Rumburak řeší mi připadají příliš vážné a dospělé, aby toto byla pohádka, která má být pro děti. Myslel jsem, že snaha vytřískat peníze z úspěchu předchozích filmů, na které tento odkazuje/navazuje, byl a je spíše doménou tržně ekonomického hospodářství - filmařství. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Nevýrazná filmová odbočka známého televizního seriálu, to je ve zkratce Rumburak. Čaroděj druhé kategorie po neúspěchu ve světě pohádek musel uprchnout do světa lidí a kvůli zapomenutému zaklínadlu tam musel i zůstat. Zápletka stejně jako čaroděj - nic moc. Jinak skvělá dvojice Lábus-Kaiser neměla moc co hrát. Dobře si vzpomínám, že už jako dítě jsem z toho měl spíš tísnivé pocity a po spoustě let je jediné co si pamatuji „hubero kororo“ :-) ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Chabý pokus o neoficiální pokračování Arabely. Na druhou stranu je to pořád lepší než druhá série Arabely a je tady krásná Eva Jeníčková a slizký Oldřich Kaiser (kterého v mnoha ohledech chápu v jeho počínání). Havelka je taky v pohodě a tím asi tak plusy končí - ještěže to má jen hodinu a půl a není to seriál. Závěrem - Hubero Kororo. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dnes by možná bylo trendy říct, že se jedná o jakýsi spin-off ke kultovnímu seriálu Arabela. Tohle volné pokračování, v němž z původní klasiky zůstala pouze postava čaroděje Rumburaka, kterého skvěle ztvárnil Jiří Lábus, je slabým odvarem nejen Arabely, ale také jejího pokračování z roku 1993. Přesto se však už jedná o poměrně klasický počin, jenž jsem viděl nejednou a který má své světlé okamžiky. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Aby krkavci Jiřího Lábuse neklovli, tak jim jejich majitelé přelepovali zobáky černou páskou. (cariada)
  • Dvoudílný film Rumburak byl většinou sestříhán z jiných klapek než jednodílná verze. (JariR)
  • Ve filmu je Rumburakova druhá podoba nazývána jako havran. Pravda ale je, že ve filmu se pracovalo pouze s krkavcem velkým, latinsky Corvus corax, který je oproti havranům a vránám podstatně větší a lze jej lépe vycvičit. (Prochy38)

Reklama

Reklama