Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je Jan Kavka (Milan Ondrík). Čtyřicetiletý záchranář z malého města právě opustil manželku Evu (Dominika Morávková). V okamžiku rozchodu se Eva stane tragickou obětí zločinu. Z Jana je vdovec, který žije s vědomím, že smrt ženy nepřímo zavinil a nepřišel jí v kritické chvíli na pomoc. Útočiště před neodbytným pocitem viny nachází díky kamarádovi Michalovi (Hynek Čermák) v místním boxerském klubu. Spřátelí se s Michalovou chráněnkou Gretou (Leona Skleničková), jíž tělocvična nahrazuje nepoznanou rodinu. Vyšetřovatel Dvořák (Vladimír Javorský), který má případ smrti Evy Kavkové na starosti, naráží na řadu podivných okolností. Ukazuje se, že pachatel, feťák Robert Stránský (Jan Jankovský) je informátorem pod ochranou vyšetřovatelky z protidrogové centrály Mudrové (Kristýna Frejová). Jan chce věřit ve spravedlnost i v to, že se dokáže s pomocí svých přátel vrátit do všedního života. Ale obava z toho, že by vrah nakonec mohl uniknout trestu, jej přivede k rozhodnutí vydat se na vlastní cestu odplaty za nečekaných okolností a s nejistým výsledkem. Najde kromě pomsty i stále nenalezené odpuštění sobě samému? (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (147)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla docela divnohra. A co ty zasratý odporný pískavý zvuky? To bylo o uši... Ale zase je tu jedna věc ku prospěchu. Tam bylo tolik uměle natahovaných scén a záběrů, že se rychloposuvem dala stopáž téhle divnosti i o docela dost zkrátit a divák (tedy v tomto případě já) tím nikterak moc neutrpěl. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Áááá, podívej se na Pražáka! Napadlo mi ako prvé pri transformácii Ondríka z čistého slovenčinára na odrazu česky hovoriaceho záchranára, lebo inak by mu v stovežatej predsa nerozumeli! Každopádne artikuláciu Ondrík zlepšil, asi bol u rovnakého logopéda ako Andrej Danko, no a jeho geniálny civilný prejav ostal našťastie zachovaný, takže herecky je stále jednou z najlepších možností, čo náš kraj ponúka. Pochmúrny začiatok dáva šancu na dobrý film, no od určitého bodu film akoby začal stagnovať a zdal sa až preukrutne dlhý, no nápaditý záver mi zdvihol náladu, lebo toto bolo fakt premyslené. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Stínohra mě do kina nalákala hlavně díky líbivě udělanému traileru, slušnému hereckému obsazení a žánru, který dle ukázek zaváněl hutným krimithrillerem. Po zhlédnutí musím konstatovat, že tvůrci nevyužili naplno potenciál, který v samotném námětu dřímal. Pokud by se film vezl na podobné vlně jako úvodní sekvence, byla by Stínohra solidním zástupcem svého žánru - měl jsem ale pocit, že po dusném prologu následovaly scény, které spíše klouzaly po povrchu, než aby se pořádně zaryly až do morku kostí, čemuž nepomohl ani ponuře stylizovaný vizuál. Z herců mě nejvíce zaujali Hynek Čermák a Vladimír Javorský, z Ondríka jsem měl spíše smíšené pocity a Skleničková mi přišla poněkud mimo. Slabší tři hvězdičky! ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Film nepůsobí moc česky (československy) a je mu to jen ku prospěchu. Dobré postavy, dobří herci a hlavně to podání. To, které tady většina průměruje a haleká o artu, který tu chce být a není. Nebudu "artovat", ale já jsem tu jakési umělecké podání viděl. Pro mě to byl dosud neznámý titul a příjemně mě překvapil. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

šedivá, špinavá, drsná a dost depresivní artovka, ve které se hlavní hrdina pere sám se sebou ve chvíli kdy je jeho přítelkyně zabita a on si vyčítá, že jí nepomohl. Ve chvíli kdy došlo ke zločinu jehož se stala obětí mu totiž volala o pomoc a on jelikož jí v tu samou chvíli opouštěl jí nezvedl telefon. To se stane v prvních cca pěti minutách a ve zbytku filmu sledujeme jak se hlavní postava pere s pocitem viny, bezmocí a mizivou vidinou spravedlnosti. Ten kdo zabil jeho přítelkyni je sice ve vězení, ale policie má problém mu dokázat, že opravdu zabíjel úmyslně a aby toho nebylo málo, je navíc informátorem v případu distribuce drog. Peter Bebjak servíruje oku nelahodící, ale o to špinavější a drsnější drama se zajímavým závěrem a velmi dobrými hereckými výkony, kde hraje prim trojice Ondrík, Čermák, Jankovský. Trochu škoda, že některé motivy nedokáže lépe zpracovat a navzdory skvělým hercům nedokáže lépe pracovat s potenciálně zajímavými postavami. Skoro o nikom se tu vlastně vůbec nic nedozvíme a i když jednání postav není úplně nepochopitelné, nedokázal sem si k nim vytvořit žádný vztah...65% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Byt Jana a Evy byl kompletně postaven v prostorách budovy areálu Nákladové nádraží Žižkov. (Falcon)
  • Jan Jankovský kvůli své postavě feťáka hodně zhubnul. Milan Ondrík se musel během půlročního natáčení dvakrát holit a dvakrát si musel nechat narůst vousy. (Falcon)
  • Záchranářská akce se odehrává v průmyslovém areálu Setuza Ústí nad Labem. (Falcon)

Reklama

Reklama