Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britská armáda naverbuje malou skupinu vysoce vycvičených vojáků, aby během druhé světové války zaútočili na nacistické jednotky za nepřátelskými liniemi. (TommyZR)

Recenze (62)

Fr 

všechny recenze uživatele

„…OPERACE, KE KTERÉ JSTE BYLI PŘIDĚLENI, VYŽADUJE NEMILOSRDNÉ MUŽE, KTEŘÍ BEZ VÁHÁNÍ PORUŠÍ VÁLEČNÉ KONVENCE…“ Kdysi dávno (kurva opravdu dávno!) jsem hrál na PC hru Comandos. Proč to píšu – tady si totiž často připadám, jako v tý hře! Jednoduchý plánování, akce s pár muži (a jednou ženou), mrtvoly, krev. Ne, není to špatně – jen… prostě žádnej mimořádnej biják nečekejte. Je to fajn, Ritchie baví tím svým ftipem v absurdních situacích i svojí tvůrčí invencí, herce to očividně baví (nejvíc snad Ritchsona!), Til Schweiger má zase fajn roli… a nejzajímavější na tom, že se to takhle klidně mohlo odehrát. Prostě taková akční jednohubka!    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je založen na knize „Churchill's Secret Warriors: The Explosive True Story of the Special Force Desperadoes of WWII“, kterou napsal Damien Lewis v roce 2014. 2.) Příběh je o skutečné válečné oparaci s názvem „Postmaster“. 3.) Thx za titule „massa1970“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ikdyž nejde o nic převratného, pořád je to fajn stylová a zábavná Ritchieovka s výborným cástingem.Britská armáda naverbuje skupinu žoldáků, aby způsobili trable náckům a zabíjení nácků je vždycky fun, jen škoda, že teda bez Erka, protože jak to Alan začne řezat nožem, tak tam krev bolestivě chybí.Herecký cásting je působivý. Vládne Cavill a Jack Reacher ( který je film od filmu lepší), Sex symbol Eiza Gonzales neomrzí nikdy, potěší i Till Schweiger v roli nácka. Má to velmi zábavné tempo, příjemnou zábavnou a stylovou akci a není ji zrovna málo, dějově to není tak výživné a napětí či atmosféra není tak úderná jak třeba v Tarantinových Parchantech, ti zkrátka byli jinde, ale bavil jsem se zkrátka dobře a tuhle partu si nejde neoblíbit. 75% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Papírově exploatační válečná týmovka a něco mezi Basterds, Casablancou a herní sérií Commandos (navíc pod Ritchieho taktovkou), mohla to být k*rva dobrá palba, výsledek ale není extra zábavný, moc výrazný, dost akční ani nářezový - škoda. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co se týká padlých na obou stranách, byla reálná Operace Postmaster velmi nudnou záležitostí, ale proč se to proboha týká i Ritchieho filmu? Členové No. 62 Commando jsou údajně předobrazem Flemingova legendárního špióna, ale jejich africká akce je jen kompilací lazy writing, sterilních nóbl plků a akce, která má k autenticitě daleko jak Churchill k funkci čestného předsedy Klubu abstinujících nekuřáků. Zbývá těšit se jen z drobných detailů jako třeba fantazii moc prostoru nedávající kostým Kleopatry, Cavillův roztomilý akcent či skutečnost, že Schweiger dědkovatí do Horsta Buchholze. Vizuálem si to určitě zaslouží lepší hodnocení, ale konkrétně Ritchiemu nelze odpouštět, že střílí slepými.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velmi se zlobím na absentující marketing studia Lionsgate, kvůli němuž si můj velmi oblíbený režisér Guy Ritchie připíše již několikátý propadák v řadě. Film se skoro nerozluštitelným názvem mě strhl tím způsobem, že jsem si svébytný rejžům nadhled v akčních scénách velmi užíval, cca v polovině tempo zvolní a je to slabší, ale závěrečná vyvražďovačka opět vše vrátí do správných kolejí. A má v tom dle očekávání prsty na spoušti účtočné pušky Henry Cavilla a luk čím dál oblíbenějšího Alana Ritchsona, což jsou další dva lidi, kterým ten propadák taky hrozně nepřeju. A vlastně mě až šokuje, jak smíšené ohlasy tato očekáváná novinka má a snad ještě dojde k narovnání. Budu jen doufat, že nápravu si film vyslouží později (vlastně už nyní, bohužel) na VoD, protože v kinech se prakticky neohřál. Velká škoda a snad to Ritchieho nezastaví. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tentokrát menej akcie a veľa (aj) únavného rozprávania, pričom postaviť operáciu v druhej svetovej na humore, to sme už kdesi videli, že? A v oveľa lepšom štýle. Pritom udalosť, ktorá dala vzniknúť postave Jamesa Bonda, si možno zaslúžila aj vážnejšie a serióznejšie stvárnenie a nie prejav skoro Austina Powersa. Film sa snaží byť snaží byť štýlový a nezabudnuteľný, no dosahuje presný opak. ()

Will_X 

všechny recenze uživatele

Chyběl tomu „drive“, asi sem od toho po traileru čekal moc... Not great, not terrible. Hvězda navíc za „based on true story“. :) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Na tento snímek jsem se velmi těšil, jelikož Guy Ritchie patří k režisérům s nejpestřejším filmovým záběrem. Bohužel, po zhlédnutí The Ministry of Undgentlemanly Warfare musím smutně konstatovat, že Ritchie tentokráte zůstává daleko za veškerým očekáváním. To je dáno především nuzným scénářem, který po většinu poměrně dlouhé stopáže pouze lacině šustí papírem, což má za následek vskutku nelichotivé množství hluchých či zbytečných scén. Dalším hřebíčkem do rakve zoufalého průměru je pak nezajímavá akční stránka, u níž jsem se musel vážně ještě jednou ujistit, že tohle opravdu točil Guy Ritchie – člověk, pod jehož rukama vždy vznikaly skvostné akční sekvence. Ve finále tedy tento projekt nespasí ani sympatické herecké výkony či fakt, že je to celé inspirované nezměrným hrdinstvím malé skupiny agentů za Druhé světové války. Je tedy vážně velká škoda, že výsledný produkt je jen jedna velká smutně průměrná promarněná šance. „If Hitler isn't playing by the Rules, then neither shall we?“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi, že tu Ritchie popírá sebe sama a snaží se hrát si na Tarantina. A to mu nesedí. To, co je pro ritchiovky charakteristické, tu jednoduše chybí, takže pokud se chystáte na kulometný střih, kopu hlášek a sarkastický černý humor, nechte si zajít chuť. Zůstala jen dobře natočená a slušně zahraná instantní válečná akčňárna, která snadno zapadne mezi podbně laděné filmy. Navíc tu až zoufale chyběl erkový rating. Pár potůčků krve tu sice vyteče, ale k tomu, aby si člověk řekl "To je teda nářez!" to má na míle daleko. Velké zklamání. 50% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Po Operation Fortune už druhý krát po sebe Guy Ritchie na voľnobeh. The Ministry of Ungentlemanly Warfare (kriste, kto tomu vymyslel ten dlhočízny názov) by chcel byť takými akčnejšími Inglourious Basterds, ale nato mu chýba silný Tarantinov scénar a postavy, a vlastne aj tá predošlá hravosť a tempo Ritchie filmov. Zostal tak síce technicky solídne natočený, ale pomerne obyčajný vojnový film, ktorý oproti iným Ritchieho kúskom je iba takou neškodnou a úplne nevýraznou jednohubkou. Akurát uvádzať pri podobnej komediálnej blbinke z druhej svetovej vojny prívlastok "based on true story" je pomerne nevhodné, imho. CELKOVO: 5/10 ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Zase trochu jiný Ritchie. Ale rozhodně zábavná a díky obsazení i sympatická záležitost. "Podle skutečné události" tomu dává trochu větší grády. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Další efektně natočená ritchieovka o nesourodé bandě antihrdinů, která je sice takovým slabším odvarem Hanebných panchartů, ovšem z hlediska vrcholných akčních scén a svého celkově zábavného pojetí má rozhodně co nabídnout. Byl by asi nesmysl porovnávat dialogy a postavy (Tarantino je zkrátka někde úplně jinde), na druhou stranu taky jsou tady náckové, které masakruje sympatická skupinka antinácků, a to s náležitým entusiasmem. Je to taková přepálená a v jistých momentech dost nereálná blbina, která ale zároveň dovede být nesmírně zábavná a v nejlepším slova smyslu „ritchieovská“. [70%] ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Mel to patrne byt dalsi U.N.C.L.E, jen “podle skutecnych udalosti.” Bohuzel Ritchie uz neumi dobre vykrast ani sam sebe - Cavilla serviruje s vic nez pul tuctem meh hercu a misto naslapnuteho tempa, napeti, zabavy a coolness podava jen ukecanost a nudu. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Pokud přihlédnu k inspiraci, špičkovému obsazení a režisérovi, který se nebojí experimentovat, čekal bych od toho něco trochu víc. Není to špatné, ale ani potenciál byl mnohem větší. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Šel jsem tomu moc naproti. Zbožňuju od Richieho Covenant i Operation Fortune. Mám rád  Ritchsona, Cavilla, Goldinga Schweigera, Eizu Gonzales. Ale bohužel to tam není. Úvodní akce je jenom fajn, finální taky a mezitím je asi hodina kde se nestane vůbec nic. No a taky to má akci s úplně nijakými záporky, kteří padají v podstatě bez odporu.  Strašně promarněná příležitost a SAS Rogue Heroes jsou jinde. Ale námět vzít si docela přesně vojenskou operaci a odehrát to odpočinkovou akcí je docela cool. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné, ale překvapivě vlastně taky vůbec ne dobré. Hanebný pancharti a SAS Rogue Heroes, ze kterých tohle očividně vychází, jsou totiž úplně jiný level. Tohle je takové normální, ale vzhledem k těm jménům je to celkem zklamání. 70% ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se moc. Gáj, druhá světová, nařáchlé obsazení a přesto celkem nuda, ze který to prostě nedokáže vytánout ani Henry natož Alan. Když dojde na akčí scény, tak jsou parádní a téměř bez výhrad, nicméně těch je tam fakt málo. Ve většině případů se vedou únavné dialogy kterým chybí údernost a i když se místy pomrkává po Hanebných panchartech, prostě to nestačí. Je vidět, že to psalo víc lidí než je zdrávo a Ritchie měl co dělat, aby to ukormidloval - jeho rukopis jsem cítil jen u humoru a akce. Špatný to nebylo, ale čekal jsem opravdu něco víc. Dávám 60 procent, palec stáčím mírně nahoru a začínám si myslet, že někdo v ČR má fakt čuch, protože po Beekeeperovi podle mě opět nešlápl vedle když to neuvedl do kin. ()

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

03.02.2023

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) je v posledních letech neuvěřitelně produktivní. Od roku 2019 poslal do kin pět filmů, šestý se začne točit za měsíc, v záloze už má… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama