Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (70)

plakát

Satan přichází (2016) (seriál) 

Skvělý seriál, není na něm nic moc hororového, spíš je to taková psychologická sonda do pocitů člověka, kolem kterého se dějí nevysvětlitelné události, tragédie za tragédií a on si s hrůzou začíná uvědomovat, jakou úlohu má přidělenu. Nicméně seriál asi bude mít trochu problém s cílovou skupinou, pro ty, kteří čekají horor, tohle prostě bude málo hororové a člověka, který má rád spíš trochu psychologicky zaměřené seriály, zase nenapadne (podobně jako původně mě) něco takového hledat u seriálu s nálepkou horor.

plakát

Galveston (2018) 

Vůbec to není špatné. Dobrá atmosféra, velice solidní herecké výkony. Z celého příběhu je cítit určitá dočasnost, ale nijak se netlačí "na pilu". 3,5 hvězdičky

plakát

Agatha Christie: Zkouška neviny (2018) (seriál) 

Naprosto úžasná atmosféra, skvělé herecké výkony, vlastně není moc co vytknout. Ten konec byl také vymyšlený dobře, k pozměněnému příběhu se hodí, ale přece jen je oproti knize vybraný vrah trochu tuctovější.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Pěkná výprava a dobré herecké výkony postav ve vedlejších rolích, ale co je jim to platné, když si Brenagh uzurpuje prakticky celý prostor pro sebe. Jeho Poirot předčasně prozrazuje stopy, a to ještě s přehnanou dramatičností, a jednotlivé motivy postav jsou tak rozsekané na jednotlivě stojící "kostičky", že člověk neznalý předlohy nebo neznající pointu, bude mít potíže s uvěřitelností rozuzlení. Film je místy akční (což rozhodně není Agatha) a ten vlastně dvojitý, zdlouhavý a emocionálně přehnaný závěr mu taky nedodá.

plakát

V písku - Příslib svobody (2015) 

Docela kruté téma, tím spíš, když si člověk uvědomí, že tyto kluky museli nahnat do armády v době, kdy už byla válka neodvratně prohraná. Film je natočený velice dobře, bez zbytečného tlaku na emoce a s uvěřitelnými charaktery.

plakát

One of Us (2016) (seriál) 

V pomalém tempu vyprávěný příběh, který se víc než na vyšetřování soustředí na emoce pozůstalých, na jejich pocity nedůvěry i soudružnosti a k tomu všemu se ještě přidávají závažné problémy policistky, které se v závěru propojí do otázky ve jménu čeho vlastně máme na co ještě právo. Příběh má správně šedivou atmosféru, britský chlad a ne tak lehce odhadnutelné vyústění, které mi začalo docházet až teprve pár minut před tím, než vám seriál naservíruje náhodně zachycenou stopu ke konci třetího dílu, po kterém se tempo docela zvýší. 3,5 *

plakát

Tohle jsme my (2016) (seriál) 

Já se běžně na rodinné seriály nedívám, ale tady mě zlákalo vysoké hodnocení. Ze seriálu je cítit snaha o pohodovost, což je velice příjemné. A ona zmiňovaná hra s emocemi diváků? Ano, určitě, což by samo o sobě nijak nevadilo, pokud by to ale nebylo tak nápadně přes všemožná klišé, přitom je vidět, že tvůrci vůbec nejsou hloupí a díky postavě herce na nás místy pomrkávají, že oni moc dobře vědí, jak se se seriálovými klišé pracuje. Právě příběh s dvojčaty se mi líbí nejvíc, jejich provázanost i snaha o vymanění se ze škatulky, kterou jim předurčil jejich zjev, který ovlivňuje jejich životy mnohem víc, než by si přáli. Takhle linka je nejodlehčenější, nejkomediálnější a díky tomu asi nakonec paradoxně i místy nejdojemnější. Příběh rodičů měl myslím velké štěstí na herecké představitele, Mandy Moore a Milo Ventimiglia jsou prostě miloučcí a díky nim celá tato linka funguje. Jejich příběh je asi celkem standartní, většinou nic, co by už divák neviděl jinde (i když tady je to přece jen v originálnějším propojení), ale natočené je vše s citem. Ve třetím příběhu s opuštěných chlapcem, který najde svého biologického otce, je na můj vkus už prostě té klišoidnosti příliš. S hvězdičkami mám trochu problém, prakticky u všech dílů jsem měla místy hrozně příjemný pocit, aby pak v zápětí přišla facka v podobě toho nejpitomějšího klišé, přesto celkově hodnotím kladně.

plakát

Dobré mravy (2016) (seriál) 

Opravdu skvělý seriál někde na pomezí krimi a psychologického dramatu.Na jedné straně tu máme zlodějku, která si chtěla alespoň trochu dát do pořádku svůj zpackaný život, na druhé straně nájemného vraha, který ji přinutí ke spolupráci. Máme tu pár, který si nemůže věřit, který má problematickou minulost i přítomnost, přesto dokáže nakonec nějak společně fungovat. A i když můžeme sledovat řadu napínavých momentů, tak neméně velký důraz je kladen na vykreslení nejednoznačných hrdinů. Pokud máte rádi psychologické kriminálky, tak tento seriál rozhodně za pozornost stojí. 4,5*

plakát

Legenda o drakovi (2015) 

Krásný příběh. Počáteční fantasy se mění v psychologickou romanci, vše je natočeno docela křehce a přitom chování postav má svou logiku a "pohádka" má skvělou atmosféru.

plakát

Café society (2016) 

Tak je tu zpět starý dobrý Woody Allen, i když samozřejmě v proněkud jednodušší verzi, ale z posledních filmů mi přijde nejlepší. Film nabízí v podstatě čistou vztahovku, uvěřitelnou a kompaktní, s krásnou výpravou a perfektně fungující atmosférou. Tady je navíc prostředí, tedy luxus a pozlátko Hollywoodu a náznak gangsterek, na rozdíl od předchozích filmů víc než jen tím, co filmu zachraňuje hvězdičky, ale i naprosto funkčním protipólem jednoduchého a téměř "banálního" příběhu. Woody hladce proplouvá dějem a i když je celkový příběh odhadnutelný, tak přece jen tak úplně není jednoduché vytušit, kam se v následující minutě Woody posune. Kristen Stewart se pro roli perfektě hodí, zastíní i krásnou Blake Lively (a to nejen rozsahem role) a Jesse Eisenberg byl sázka na jistotu.