Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (23)

plakát

Dárce (2014) 

Oficialni predlohu neznam, ale po prvnich par zaberech jsem si okamzite vybavil "Ten bajecny den" od Ira Levina a vlastne az na par detailu jsou si oba - rozhodne ne postapokalipticke, spise post socialisticke - svety velmi podobne. Pro me byl film prijemny zazitek, ne pro audio visualni exhaustovani smyslu, jak je to "trendy" u dnesnich megafilmu, ale pro jeho nadcasove poselstvi. Ovsem pokud nekdo dava prednost hladovym hram, poslenimu silenemu - silenemu maxu nebo vybuchujicim kamenum z remake souboje titamu, tak pro takoveho divaka bude film odpadem.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

priznam se, ze jsem ocekaval filmove zpracovani tohoto romanu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Muž_v_labyrintu takze jsem byl zklaman hned na zacatku, ale i tak jsem se nenechal odradit. pribeh byl celkem uchazejici a verim ze dalsi dily ktere jsou nevyhnutelne, budou lepsi i z ostatnich hledisek. tak ted konecne k tomu co mi vadilo... udesne herecke vykony, politicka korektnost, socio-multi-kulti klise, a konecne: banda adolescentnich sracu, ktera ma spasit svet... pokud ma byt tento vyber idiotu ala 90210 odkazem nasi civilizace, tak at radeji definitivne zanikne....... to by mohl byt brilantni druhy zaverecny dil.

plakát

Plán útěku (2013) 

dost me prekvapuje celkove hodnoceni. a priznam se, videt jen prvni polovinu tak bych hodnotil stejne. prvni polovina totiz dava obrovsky potencial, ktery mohl byt zakladem pro skvely pribeh s cekanym nebo necekanym koncem, ale tvurci rekli ne - udelame z toho na zaver bezduchou strilecku, protoze v tom jsme zkratka dobri a na vic asi nemame. jakmile ma divak jasno v tom kdo je kladak a kdo zapornak, vetsinou to stoji za pendrek.

plakát

Hon (2012) 

bez potoku krve a preci tak desivy pribeh o to desivejsi ze se muze snadno stat komukoliv. diky televizi nova, nebo informacnim portalum ktere neoveruji informace, kteri odsuzuji lidi jen na zaklade simpatii, politicke poptavky nebo jedna pani povidala to muze potkat kohokoliv z nas.

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) odpad!

budu strucny, protoze toto cosi si moc pozornosti nezaslouzi. 1, live history gramofon 2, live history medicina (ty mas cukrovku?, defibrilator) 3, live history gattling gun 4, live history smart bullets nemam nic proti umelecke invenci, ale toto bylo ubohe az trapne jako celek a pseudo hi-tech tu trapnost jen umocnila. nechapu jak to mohlo nabrat pres 70%, 30% bych pochopil.

plakát

Mama (2013) 

po dlouhe dobe horror u ktereho jsem se opet prijeme bal. horror ktery setri s lekackami a ma uzasnou hudbu, kterou nevnimate, ale citite, diky ni, tu desivou atmosferu. opravdu povedene dilko.

plakát

UFO Mimozemská invaze (2012) odpad!

jednim slovem tragedie. zaznamenal jsem jedinou svetlou chvilku, a to kdyz radoby eroticka scenka byla prostrihavana zvracejicim indem,

plakát

Vyměřený čas (2011) 

genialni myslenka, perfekne uchopena a propracovana. pravda bylo tam par drobnych nedomyslenosti, ale protoze na nich byl pribeh postaven, tak se s tim neda nic moc delat. trochu me mrzi ta podprahova propagace levicackych idealu, ale i na nich byl vystaven pribeh. vlastne me to mrzi hodne, ale hodnotim film jako scifi/pohadku ne film jako prostredek k vyjadreni spravneho svetonazoru. stejne to mam s avatarem, ten je taky skvely, kdyz si clovek nepripousti ze se mu autor snazi vstipit jeho zcestne idealy.

plakát

Válečný kůň (2011) 

nebudu pridelovat hvezdy, protoze za pribeh bych musel dat odpad a za technicke zpracovani, za atmosferu, kameru, zvuk atp 4,5. tak napred co mi vadilo: zpocatku jsem nechapal kde se pribeh odehrava, protoze prostredi a lide spis pripominali kovboje z divokeho zapadu. stejne tak cviceni jezdcu: misto aby, tak jak bylo bezne v britske armade, cvicili jizdu ve formaci a drzeni linie, tak po americku zavodi kdo bude z rady vice vycnivat, dal mi vadilo jedno klise plynule navazujici na dalsi a konecne... to snad ani nebudu zminovat, jednak by to byl spoiler a dvojak by to bylo politicky nekorektni. co se mi libilo: dechberouci atmosfera, proste Steven Spielberg se nezaprel. nekdy toho bylo az moc, ale i tak byly zabery a sceny dokonale do posledniho detailu.

plakát

Rallye smrti (2008) 

mezi aktery je treba si hned od zacatku udelat jasno. SPOILER a tak hned od zacatku divak diky amplionum, hlasajicim doslova a dokola "zbalte si svou posledni vyplatu a vypadnete", vi ze spatni jsou majitele huti, kteri zamestnavali a vykoristovali mnoho zoufalych otcu od rodin jen proto aby jim na zacatku tohoto filmu mohli praci vzit a ucinit je jeste zoufalejsimi. ale to je jen slaboucky odvar oproti sadisticke mrse ktera vladne ve zdejsi veznici - ktera (veznice) se kupodivu vzhledem a skladbou obyvatel moc nelisi od prostredi onech huti. nas hlavni hrdina, ktery prisel o praci, se po navratu domu stava nejzoufaljesim na celem svete, protoze mu nekdo zabije manzelku a jeste to narafici tak aby byl nespravedlive obvinen, protoze mrcha potrebuje zavodnika jeho kvalit (pracoval sice jako delnik v hutich, ale jeste pred tim byval zavodnikem). ovsem nas hrdina vysetri vrazdu sve milovane zeny (vraha najde na zaklade vseobecne uzivaneho gesta - LOL), pomsti se, shormazdi indicie podle kterych usoudi ze mrcha ho chce zabit a tak se spoji s nejvetsim padouchem ve veznici, zamiluje se do spoluvezenkyne a vsichni spolecne uprchnou a ziji spolu stastne az do dnes v Mexiku... nebo tak neco./SPOILER - jj, moji vrstevnici spravne poznali Kriminal na koleckach. nevim nevim jestli si to tu jednu hvezdu zaslouzi, zatim to nejslabsi co jsem se Stathamem videl.