Reklama

Reklama

Vyměřený čas

Trailer 2

Ve světě, kde se neplatí penězi, ale časem, můžete buď žít věčně, nebo záhy zemřít. Justin Timberlake a Amanda Seyfried září v hlavních rolích akcí nabitého závodu s časem o muži křivě obviněném z vraždy a jeho pokusu svrhnout zkorumpovaný systém, ve kterém musí bojovat o vlastní život, protože každá vteřina se počítá. (Magic Box)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (2 098)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý sci-fi thriller. Má dosť dobrý príbeh odohrávajúci sa v časoch budúcnosti, kedy sa ako univerzálne platidlo používa čas do konca života, vďaka čomu síce ľudia nestarnú a mohli by si udržať večnú mladosť, lenže zároveň je ho potrebné neustále doplňovať, čo je náročné a spoločnosť je tradične rozdelená na vyvolených, ktorí ho majú množstvo a bežných, ktorí doslova prežívajú zo dňa na deň. Mladík si na tento štýl života plne zvykol, lenže keď sa dozvie skutočnú pravdu o tomto svete a navyše jeho matka umrie zbytočnou smrťou, rozhodne sa všetko zmeniť. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa to podať aj lepšie. Určite musím pochváliť tento originálny nápad s časom ako peniazmi budúcnosti, kvôli čomu je tu dobre vykreslené rozdelenie spoločnosti a správanie ľudí, čo filmu ako celku dosť pridáva, inak je to opäť ten typ filmu, kde sa nezbavím rozporuplných pocitov. Na jednej strane to celé pôsobí až príliš naivne, povrchne a miestami aj dosť hlúpo, takže to mohlo byť rozhodne aj o dosť lepšie, ale keď sa cez to prenesiem, stále je to dostatočne zábavný a dynamický film, pri ktorom som sa nenudil ani na okamih. Len ma mrzí minimum výnimočných scén, ako celok ma to bavilo, ale iba dve scény sa mi skutočne páčili, beh matky oproti synovi a definitívne vyriešenie problému so skupinou neustálych prenasledovateľov. Akcie je tu priemerné množstvo a nie je zlá, ale ani ničím výnimočná. Klasickej akcie je tu až prekvapivo málo, padne tu len pár úderov, prípadne výstrelov, dokonca aj zabitých je tu úplné minimum, prednosť tu majú hlavne rôzne naháňačky, či už automobilové alebo pešie a tie sú pomerne obstojné, len mohli byť napínavejšie. Herecké obsadenie nie je zlé, Justin Timberlake mi neprišiel ako práve najlepšia voľba, ale zvládol to až prekvapivo dobre, k tomu charizmatický Cillian Murphy, sympatická Amanda Seyfried, len záporáci mohli byť výraznejší, týmto chýba rešpekt a Olivia Wilde mohla mať viac priestoru. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, Andrew Niccol má rozhodne naviac, čo už aj viackrát predviedol, ale v rámci filmu to aj celkom stačí. K slušnému zážitku nepotrebuje bohatú výpravu budúcnosti a ani preakčnelé scény, len ma mrzí, že sa tu o hlavné postavy ani nedá až tak moc obávať, toto sa dalo podať aj omnoho lepšie. Takže potenciál bol omnoho väčší, pri inteligentnejšom prevedení by to možno bol aj nový žánrový kult, ale bavil som sa, určite sa to pozrieť oplatí. 68% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Taková jména jako Seyfried, Pettyfer, Wilde a Murphy tak ohromila, že zazdí i tu jednu malinkou chybičku - Timberlakea. Do jeho role bych si uměla představit hned několik lepších a oslnivějších herců, takhle se mi zdá, že na to zkrátka nemá, aby utáhl celý film a navíc mě stále ještě nepřesvědčil, že umí hrát. Každopádně se dal snést, když jsem si všímala především příběhu a ostatních herců, skvělému zážitku nic nestálo v cestě. Místo penězi se platí časem a to už samo o sobě zajišťuje akční a docela drsnou podívanou. Tím zběsilým utíkáním mi to připomínalo Správce osudu, ale to je asi jediné pojítko. Jinak je tohle více nabité akcí, napětím a já vlastně nemám moc co vytknout..Scéna s Olivií Wilde, kdy běží vstříc synovi,aby jí dal trochu času a SPOILER nakonec to nezvládne, mě vážně dojal. 4,5*. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Čím více se divák zaměří na trefné pomrkávání na absurdní fungování dnešní společnosti, tím méně bude mít potřebu řešit nedotažené linky této alternativní doby. Peníze jsou zde nahrazeny časem, a právě toto platidlo dělá z každného dne strhující podívanou, při které si člověk skoro začíná vážit toho, kde žije. Niccol podle mě nechtěl ani tak ohromit světem, který stvořil, ale spíše ukázat demenci dnešní doby ve značně vyhrocenější a hrozivější podobě, do které však ta komedie, kterou většina lidí žije (práce, nákupy a spát), stejně směřuje. Mnoho situací se mu podařilo zobrazit famózně (továrna, kasíno, půjčky) a snobismus byl v kontrastu s lidmi, kteří doslova řešili každou minutu a museli pořád běhat jako zvířata, opravdu nechutný. Ten spěch mi ihned připomněl naše ulice a silnice, po kterých se stále honí spousty bláznů, kteří mají pocit, že si tím nějak pomůžou, i když pak večer u piva stejně brečí, že je všechno na píču. Z toho, milí honiči, plyne, že můžete klidně zvolnit. Za hovno to bude stát tak jako tak. Chtělo by to výraznější jiskření mezi ústřední dvojicí, dotáhnout konec a byla by to naprostá bomba. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý ústřední nápad by si zasloužil trochu více rozpracovat. Děj filmu je totiž zbytečně jednoduchý a dalo by se z toho vytřískat určitě více. Ale ten svět je fakt dobrej, měl jsem z toho takovou zkrachovalou sociš náladu, jak všichni furt hákovali a pak hned dvě hoďky za bus atd. Každopádně je to zábava a ústřední dvojice je hodně fajn. Amanda Seyfried se mi nikdy moc nelíbila, ale tady je doopravdy sexy. A měli tam hrozně hnusný auta. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, zpočátku si mě tento film získal na svou stranu, bylo to originální a přitom takové "civilní" (i když se film odehrává v budoucnosti, je to vlastně přítomnost, nikde nejsou létající auta či podobné sci-fi vychytávky) a to mám rád. Jenže potom mě to začalo nudit. Dva herci, na jejichž účast jsem se nejvíce těšil (Olivia Wilde a Johnny Galecki) tam dostanou asi pět minut (dohromady!) Navíc postupem času zjišťujete, že tento film má ke genialitě, či nějaké vyšší myšlence, opravdu daleko. Navíc je v tom filmu tolik logických děr, které jen uměle vytvářejí "napětí", až jsem z toho byl na konci otrávený. Nemůžu je říct, aniž bych spoileroval, za všechny uvedu jedinou, která mě nejvíce uhodila do očí - SPOILER! hrdinové mají "dávkovač", na kterém je milion let života a oni dva, ačkoliv jim zbývá tak hodina, si nevezmou samozřejmě nic, ihned jej předají těm potřebným a raději utíkají… KONEC SPOILERU! Takhle, Justin u mě nikdy nebyl pan herec a nechápu, proč ho všichni TAK obdivují, ale ok, nebyl špatný. Amanda nezklamala, ale to mikádo jí moc nesedělo, dlouhé vlasy jsou přeci jen krásnější. Kdo mě vyloženě zklamal, je režisér - vážně, Andrew? Po šesti letech čekání od parádního snímku Lord of War přijdeš s něčím takovým, kde je X logických kiksů? Kde příběh se snaží být originální, ale vše stojí na jediné myšlence, která je ke všemu nevysvětlená (viz. prolog - "Nemám čas lámat si hlavu tím, jak k tomu došlo. Je to tak, jak to je. Jsme geneticky upraveni tak, abychom přestali stárnout ve věku 25 let.") Zkrátka a dobře, nemám rád filmy, které jsou udělány jen "na půl". Tohle je jeden z nich. 60 % jen za herce a fakt, že jsem se až tak nenudil. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (29)

  • Natáčení choulostivých scén okomentovala Amanda Seyfried (Sylvia Weis) slovy: „Justin byl opravdu super. Přišel na plac poté, co dotočil film Kamarád taky rád, kde měl sex prakticky každý den. Dá se říct, že byl ve formě." (Sufferer)
  • Ve filmu sice z pochopitelných důvodů nejsou ani jedny opravdové hodinky, tvůrci si však tento deficit vykompenzovali alespoň použitím názvů věhlasných hodinářských značek pro jména postav. Použitými názvy jsou tak namátkou Citizen, Breitling, Bell, Hamilton, Nomos, Carrera, Oris, Fortis, Vacheron-Constantine, Jaeger-LeCoultre, Patek-Philippe nebo Rado. Společnost Ulysse Nardin pak jedním názvem podělila postavy dokonce dvě. Čtení titulků je v tomto případě nutností minimálně pro milovníky hodinek. (Klot)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama