Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (402)

Mikita 

všechny recenze uživatele

Je to v podstatě dojemný a poutavý příběh s netradičním pozadím. Kdyby u toho zůstalo, je to nepřekonatelné. Netradiční doprovodná zápletka dodává všemu pěkný šmrnc a já byla skoro celou stopáž unešena. Po závěru jsem si ale říkala WTF .... žádné odpovědi na otázky a ještě takový závěr? Zvláštní. Vše se dá vysvětlit různě a občas je dobré nechat se unášet vlastní fantazií, nevadí mi, že se nedozvím úplně vše a není nutné rozsáhlé rozebírání důvodů a fungování tohoto dalšího světa. A chápu, že výsledný záběr je jakousi odměnou pro hlavní hrdinku, ona nejspíš své odpovědi dostane, diváci ne. A to má zvědavá povaha prostě nedokáže jen tak přejít.... to je ale můj problém. Jinak film je to rozhodně zajímavý. O skvělých hereckých výkonech ani nemluvě. PS: Srovnání s Moon je zajímavé, ale v porovnání s tím, tohle není sci-fi. ..EDIT: Film, na který myslím ještě druhý den, si zvýšení hodnocení zaslouží. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Lepší režisérský debut si snad ani lépe nejde představit. Mike Cahill stvořil silné a hypnotizující dílo se skvělým scénářem a celkovou myšlenkou. William Mapother a zvláště Brit Marling si zaslouží poklonu, protože ta co předvedla to se jen tak často nevidí. Po dlouhé době jsem spokojen ve všech směrech počínaje od kamery až po nevšední hudbu. Závěr je parádní a donutí ještě několik chvil po konci přemýšlet. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Drama s prvky sci-fi, které ukázalo prvotřídní herecký výkon Brity Marling, až jsem si říkal, odkud se vzala (z jiné planety?). Tahle šikovná holka, co píše, produkuje a hraje, nám přinesla film, který otevřel bránu do Hollywoodu všem, kteří se na něm podíleli. Tyhle nízkorozpočtové nezávislé filmy se mi líbí, naposledy to byl Moon od Duncana Jonese. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Another Earth, to je nevlastní sestřička Melancholie se špetkou Kontaktu, která neměla peníze na šaty, a proto byla natočena naprosto ohyzdnou ruční kamerou. Ale i diamant, byť leží na dně popelnice, je krásný... No, dost bylo metafor, nyní k věci - sám se podivuji nad tím, co se mi může zalíbit. Tento film mě zaujal od samého začátku a ačkoliv o nic světoborného rozhodně nejde, dokázal si mě získat. Je to vlastně takové lehce abstraktní malé drama, kde daný sci-fi prvek je pouze jakousi absurdní okolností a zároveň prostředkem k názornému projevu emocí hlavních hrdinů, jejichž životy se značným množstvím smutných náhod propletly. A to je ostatně primárním úkolem dramatu, ne? Brnkat na emoce jako na struny kytary - efektivně a elegantně tak, aby to divák nepoznal a o to víc byl výsledkem učarován. ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý nenápadný film o jedné slečně, která udělá osudovou chybu, a tak změní život nejen sobě, ale také jednomu muži, který kvůli tomu přijde o svou rodinu. Ačkoliv by mohla mít spokojený život i po této události, trápí jí svědomí a hledá vykoupení. Spoiler a jen moje myšlenky k filmu :D Takže na Zemi číslo 2 se nejspíš bouračka nestala. Tím pádem se na Zemi číslo 2 Rhoda a John nejspíš neznali, a tak mohla na Zemi číslo 1 letět Rhoda a nenechávat letenku Johnovi (a poněvadž před sebou měla Rhoda budoucnost astrofyzika, nebylo by zas tak nereálné se do raketoplánu dostat). Taky to nejspíš znamená, že Rhodu ze Země 2 nepoznamenala ta bouračka, která se vlastně nestala, takže nešla do vězení a stala se z ní úspěšná žena (ta astrofyzička). Což vypadá skoro jako happy end, jenže je tu stále Rhoda ze Země 1 a ani nemluvim o tom, že John letí na Zemi 2 kde nejspíš bude šťastná rodina včetně jeho já, takže on tam bude trochu navíc. No aspoň má možnost vidět rodinu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Odměna Williama Mapothera, který ztvárnil Johna Burroughse, byla 100 amerických dolarů za den. (Marek#33)
  • Snímek byl natočen v rodišti režiséra Mika Cahilla v New Haven v Connecticutu a jeho okolí. Dům jeho matky, ve kterém vyrůstal, byl během natáčení použit jako dům Rhody (Brit Marling) a její rodiny. (Marek#33)
  • Na Rhodinom stole leží sci-fi trilógia Isaaca Asimova „The Foundation“ („Základňa“) popisujúca svet, v ktorom ľudia osídlili celú Galaxiu. (ČSFD)

Reklama

Reklama