Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (1 942)

plakát

Sobík (2024) (seriál) 

Zajímavá jednohubka o stalkingu a vůbec hledání sebe sama. Richard Gadd hraje fakt parádně a někdy mu fandíte a někdy by jste ho zabil na místě. První tři díly jedou to samé a čtvrtý rozhodí drogový dýchánek i s tou rukou či fóglem v jiném těle. Seriál se místy stane nečitelným, ale jeho nevýhoda je, že už pak nefandíte nikomu a stále si říkáte co je tohle za debila, který soucítí s někým, když mu narušuje jeho já. Pak vlastně je to droga, kterou vyžaduje, ale to vzápětí se opět v seriálu přelije a konec je vyloženě aspoň dobrý šťouchnutí do zadku a to vyloženě. Sice to pak nedá smysl v širším kontextu jak zjistit, že jsem buzerant a stand up komik, ale zase tam hodit i jakože trans-ženu, gaye, nepříjemnou ženskou, tak vlastně v tom všem je to tak nějak skvěle zabalený, že to slíznete...pozor.. jako smetanu. Jo a bacha jestli někdo napíše z iphone.

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

A jedeme dál dámy a pánové. Godzilla a Kong jedou na další turné a opět to stojí ještě na větší dekadenci, než minule. Už předešlej díl mě bavil a věděl jsem co od něj čekat. Wingard musel všechny ty studia od vizuálních efektů dát nějak dohromady a říkám si jen kolik her a materiálu by mohlo vzniknout. Kong zde vlastně hraje prim a vypráví nevědomky více, než hrané postavy, který tu jsou takový křoví, protože musí. Ta omáčka okolo prostě akorát sedí k tomu, aby se od půlky filmu silně začala potit grafika. Jen je stále škoda, že tu není nějaký ten wauu efekt, že člověk spadne na prdel. Ono už je to tak graficky skvělé, že by to chtělo doopravdy s něčím přijít a příležitostí je vážně kvanta. Monstra si dávají dostaveníčko i ve městech, kde se vizuál nesmírně opakuje a nepřidá se nějaká ta třešinka navíc. Jo, zpomalovačka ve čtyřech nestvůrách vypadá božsky, jen se pak rozehraje Rio, ale kromě pár záběrů do lidí, se to opět odpoutá dál a nechávají se opět jen ty stvůry. Nejsou tu žádné jiné aspekty. Řvalo se zde hlasitě a já jsem opět velmi rád nechal volume hodně doprava. Nejspíš mám pro Konga trochu slabost, ale zrovna ty starší filmy, že bych nějak baštil, to rozhodně ne. Tenhle výplach mu sedí neskutečně i o jeden zub méně, já přesto musím přitlačit a od posledně musím dát ty čtyři.

plakát

Bez slitování (1977) 

Je tu psychická rovina, která drží film neustále v dramatický rovině. Film se drží jak býk červený až do samotného konce, kde se přepne rudá a začíná akční pasáž. Film není dostatečně akční a to může u někoho těžce narazit. Kdo nenarazil je major Rane a jeho ruka s hákem, kterou utrpěl v potyčce za pomstou. Jasně, třešinka dorazila a vlastně ani ten zbytek filmu není špatný, protože Devane se v tomhle filmu hodně našel. Zbytek může překvapit mladého Lee Jones, ale ten se tu spíš jen tak ohřeje, než, že by byl parťák po zbytek celého filmu. Vyloženě parťačka se zde najde a to je ženská, který se prostě líbí tyto typu mužů. Njn major z Vietnamu to už v USA mělo koule.Tak si Linda a Charles udělají výlet do Mexika za hlavním kápem, který musí z kola ven a jeho zbytek samozřejmě taky. Místy je to vážně utahanější a ten patriotismus, který dělal velký chlapy už kdyby sednul do vrtulníku je zde cítit, ale ono pak ve výsledku ani to nemá určitý hodnoty a z filmu to vyplivne to, že někdo tam prošel s hákem a brokárnou.65%

plakát

Operace mé dcery (1986) 

Když už Vlastík šel do nebe tančit, tak ČT zařadila dneska tento film. Drama z lékařského prostředí co by ne na jedno odpoledne. Harapes zahrál místy až moc bez emocí. Jeho strnulý obličej toho moc nedokázal říct, ale na druhou stranu aspoň divák vlastně nedokázal odhalit jeho charakter. O to se vlastně režisér Ivo Novák snažil v různých prostřihách co lemují film, ale ten bohužel moc neobstál. Práce lékařů je zde vážně super. Tohle mít v našem zdravotnictví aktuálně, tak neumírá spousta lidí jen tak. Jasně, je to dáno dobou a dohledem, ale tak se prostě točilo. Zaujala i hudba a zbytek herců si vlastně drží nějaký ten svůj klasický standart. Nejsou zde tak vyhrocené emoce co jsou hodně na sílu, což je asi taky fajn.

plakát

Godzilla Minus One (2023) 

Japonsko umí skloubit i drama s akcí. Dramatická část tu má hodně prostoru vyvolat v divákách pocit bezmoci s hlavním hrdinou, který k tomu přišel jako slepý k houslím. Do toho začíná pravá katastrofální jednohubka s Godzillou, která je hodně ráda ve vodě, ale jsem za to vlastně rád a změna to není špatná. Není zde hromada věcí připálených jako to dělají v USA což my vlastně u nich taky nevadí, ale zde to vypadá tak nějak víc civilněji. Jasně, kromě toho útoku na město, kde to má správný říz. Jsou tu dvě roviny, který láskyplně proplují do finiše. Nějaká ta hodnota Japonska, jejich dějiny a hlavně za vlast. K tomu příšera, která vlastně ve filmu nechá zmizet jen vizuál a divák dostane ucelený příběh o jednom letci kamikadze.

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

Viděl jsem jedničku ze který jsem si na prdel nesednul a rovnou přeskočil na čtyřku aniž bych o ní cokoliv věděl. Což byl možná dobrý tah a vidět, že byly i další dva díly, tak tohle je jak klasická dojička krav, která dává hrozný mléko. Řekl bych, že kyselé je to dost. Zpětně vidím, že Scott Waugh nenatočil nic extra a zde to dopadlo stejně debilně. Je až s podivem na jaké vlně jsem byl, protože on film docela jede a nestačí moc nudit. Pak je tam ze začátku hláškující duo Sly a Statham. To je bohužel vše a tak zůstane jen ten Statham, že si spíš říkáte, že koukáte na jeho další film v ranku akčním. Efekty jsou přímo strašný a tak hnusný CGI vidíte v céčkových filmech o nějakým megažraloku. Tragédií je, když chcete jít s proudem a fláknete tam ženský. Zde to doopravdy botox Megan nezachrání, ba naopak, z filmu udělá absolutní downgrade. Film jen předvede scénky, který vesměs do sebe nějak záhadně zapadnou a vyšnoří Stathama v jeho módu. Díky tomu, že tam hraje i Iko Uwais což jako záporák velký špatný, tak čekáte vymazlený choreo. Ani zde tomu tak není a všechno víme, že to končí i režiséra, který schopnost nepobral a tak v tomhle ansáblu teče stejně jako 50 Cent ve svých songech. Je to prostě barevné a hýbe se to. Toť vše.

plakát

Mé jméno je Nikdo (1973) 

Tonino Valerii prostě není Leone. Ač je vidět hromada náznaků, Leone si tam něco střihne, tak celkově je zde vidět místy bolest co vlastně natočit. Jako celek film neskutečně hapruje a hlavně přestává bavit. Iritující songy od Morriconeho, který jsou ještě říznutý parodii snad ani nemají tam co dělat nebo nevím proč jsou pozměněny, ale už jsem viděl od mistra hromadu lepších kousků.  Film nabídne dva protiklady, který se přitahují. Terence Hill zde dostal kolty a hromadu nábojů ve svém asi nejlepším filmu, protože si ho krade celý pro sebe a to tam má hranu jménem Henry Fonda. Škoda těch nelogických situací, málo komediálních aspektů, někdy až moc kýčovitých, který mají stopro být "reálných", ale nejsou. Těžko soudit co dabing možná dokázal překlopit, ale dabing byl skvělý. 150ka na konci vyšuměla do kopru a to se jí měl bát úplně každý a závěrečný face byl možná trefný, ale opět nikterak komediální. Celé si tohle dát znova, tak umřu dřív, než první scéna.

plakát

Neposkvrněná (2024) 

Hodně nemastný, neslaný horor s klášterního prostředí. V tomto ranku už taky vyschla zem a tak opět se dostaneme do sesterstva na jednom italském venkově, kde bude určitě něco špatného, pro diváka možná zajímavého. No popravdě je tu někdo v červený masce o kterém pak celý film škobrtneme ještě jednou a pak ticho po pěšině. Ano, může to být ta postava jedna, ale buď jsem spal nebo scenárista si udělal dovolenou ve špatnou chvilku. Konečně jsem se tedy kouknul na ty "kozy" Sydney, kterou jsem viděl prvně a v hereckém duchu to byl hodně průměr. Bohužel film se ztrácel celkově, pár lekaček, který jsem natipoval všechny, kromě jediný, která byla malinko jinak podaná, ale už je to prostě neskutečně čitelné, že to neohromí. No popravdě jich stejně moc není. Nějaké to gore, které jednou je a za další scény je radši mimo. Takže to už člověk nechápe taky. Hraje zde ještě "El Profesor" Álvaro Morte, který taktéž může hrát co chce, ale film je prostě poddimenzovaný a nenabízí kromě pár chvil atmosféry a možného tajemství, který se vcucne na konečný řvaní Sydney, kdy po něm hodí kamenem. 35%

plakát

Šógun (2024) (seriál) 

Já stále nevím, co je na tomhle seriálu tak dechberoucího? Předem se omlouvám, ale já tohle musel vzdát po pátém díle a další sílu už nemám absolutně žádnou. Tématika by byla zajímavá, ale to provedení je jak červená knihovna. Síla v dialogách? To si pustím klidně Japonskou tvorbu, kde v dramatických polohách je toho mraky. Nějaký vizuál je pro mě tuctovka, která je podpořená neustále digitálem a to fakt žádným extra jen pro podporu okolí. Je ve výsledku úplně jedno jak to celé běží a vypadá, ale když se pět dílů kecá na pětníku a postavy se posunou jen tak z hecu z bodu A do bodu B, kde se snaží tvůrci trumfnout jednoho navrátilce, kteří si postavy myslí, že musela umřít, když postoupila bitvu. No rádoby boj s tím, že mu jaksi posádka ujela na lodích asi podle kamery na pár metrů(podpořena rozmazaným pozadí v dálce) a on místo toho čekal kousek od nich, neskákal do vody, lodě se nezastaví a komparz čeká celou dobu, až dotyčná osoba vyběhne deset schodů a může začít boj. Ta celá sekvence je hrozný brak a už jsem si říkal, že proto zde bitev nebo aspoň menších náznaků nebude moc hodno. Ano tento Šógun je dramatická a bohužel nezajímá báchorka s bojíkem (5 dílů), která je opět tak strašně natočena, kdy i vidíte chyby v obraze. Nechápu tak laciné viditelné věci, kterých si ani v 99% nevšimnu jinde. Atmosféra se snaží, výpravu hodnotit nebudu a jestli je doopravdy tolik reálných lidí na snímku, tak klobouk, kostýmy fajn, hudba tam snad ani není a pak to jediný, který jsem dojel vůbec dál, protože se stále bavím o pěti dílech, tak to je jednoznačně herec Hiroyuki Sanada jako Toranaga. Ten neskutečně šlape ligu a bohužel i tak málo, dává seriálu punc něčeho, protože to samozřejmě je hodně o něm. Ale to charisma je tunový. Mariko mě tak netáhla, protože už mě nebavila ani ta celková poloha její postavy a dělat z ní překladatelku, kdy pak skočí do pelechu :) A to se opět zastavím u postavy nejspíše hlavní a to je John Blackthorne, kterého pro mě hraje neznámej Cosmo Jarvis. Jako postava je hýbatelem těch bodů, ale za pět dílů se jen projela z jednoho místa, aby zase byla tam kde začala, vyspala s někým a ukázala jednou boj, kde tvůrci ukážou gore. Jo špatný to není, ale ta postava už nezaujala na první dobrou a ani herecký přednes to nevytáhl někam dál. Nemělo by se končit z rozjetého vlaku, ale takové nadšení jako zbylých 99% světa já prostě nemám. Docela horko těžká průměrná nuda.50%

plakát

Chataři ze Švihova - Epizoda 1 (2024) (epizoda) 

Ta jedna hvězda je jen za Dadáka, co hraje policajta. Jinak Suchoš vytáhl svojí rodinu, obsadil jí tam, vzal kámoše a sestavil tučný triptych o dalším seriálu z dílny Prima nebaví. Bohužel dávno je doba Tele Tele, který my sednul na tu dobu a moje mládí, ale bohužel se obávám, že ani zarytý fans Partičky, no ty možná zde budou chrochtat blahem, ale na to tam chybí ještě pár ksichtů, tak zde dostanou klaustrofobický scénář, který jen rotuje nad tou konečnou, čiže žádnou velkou pointou či gagem. Sice jsem to tušil, že na noc si pouštět tohle byla asi sebevražda, naštěstí to netrvá moc dlouho a v konečném výsledku to má jen čtyři díly. Možná asi víme proč jen tolik :)