Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Poslední recenze (8 148)

plakát

Godzilla Minus One (2023) 

Filmy o nezničitelném hlubokomořském monstru, které si čas od času zaskotačí až po kolena v Tokiu, mě nikdy příliš nebraly, takže jsem viděl všeho všudy starou Gappu, americko- japonskou Godzillu z osmadevadesátého a Souboj titánů s Krakenem, který byl takovou usedlou, starořeckou verzí japonské radioaktivní, permanentně nakrknuté potvory. Na tento snímek jsem se tak podíval jen proto, že mi vyjel jako hlavní nabídka na Netflixu, přičemž mě zaujalo, že se mělo jednat o období po skončení války. No, zjistil jsem, že mě nový příběh vzteklé ještěrky překvapivě bavil, aniž by za to mohl samotný předimenzovaný plaz s reaktorem místo jater. Zaujaly mě spíše japonské, ne zcela vydařené snahy popasovat se se svou účastí ve druhé světové válce a taky fakt, že si ke svému filmu dokázali japonští tvůrci na rozdíl od Michaela Baye pozvat opravdu schopné poradce, takže jejich válečná technika vypadala krajně realisticky (torpédoborce, Takao i Šinden byly naprosto vymazlené). Bavil jsem se tak možná nad záležitostmi spíše okrajovými, bez nich by mě ale asi ani nenapadlo, abych snímku věnoval pozornost. / Poučení: Neodpaluj jaderné hlavice, bomby nebo reaktory v Tichém oceánu, nikdy nevíš, co tím nabudíš.

plakát

Matka v trapu (2024) odpad!

Kdybych si v tomto komentáři / recenzi stěžoval na čas, který jsem u snímku ztratil, choval bych se jako pokrytec, protože mi bylo v podstatě jasné, do čeho jdu. Uljana Donátová a Hana Hendrychová se mě jaly v rámci akce "Ženy sobě" poučovat o tom, jak je průměrný bílý heterosexuál podprůměrnou formou života, protože takhle je to dnes prostě v kurzu. No, rozporovat jim to nebudu, jsem si plně vědom toho, jaký umím být kretén, když se hodně snažím, a navíc vše podstatné k tomuto tématu už sepsal kolega Big Bear. Knihu paní Donátové jsem nečetl, a dokud mi budou zbylé mozkové buňky sloužit, ani číst nebudu, ale příběh, který paní autorka vyplodila, stál vskutku za psí exkrement, a dialogy ve filmu použité mi způsobily bolest hlavy. Chvílemi jsem totiž ve stavu hlubokého zoufalství bušil čelem do desky stolu, až mi poskakoval monitor. Mohu tedy zodpovědně prohlásit, že mi záležitost, za níž stojí obě výše zmíněné tvůrkyně, způsobila doslova fyzickou bolest. Na české komedie, při jejichž sledování mi není způsoben ani letmý úsměv jsem si už zvykl, ale sledovat křečovité výkony vcelku kvalitního hereckého obsazení, bylo až smutné. Tento paskvil vřele nedoporučuji mužům (heterosexuálním) a ženám, pro které nejsou muži nutným (protože rozmnožování) zlem. A než se zeptáte, tak ano, já takové ženy opravdu znám. / Poučení: Z filmů, jako je tento, mohou čerpat poučení jen fanatické feministky.

plakát

Pozůstalá (2024) (seriál) 

Tak jsem si dopřál další zajímavý zážitek až z daleké Koreji. Průměrná známka se po šesti epizodách dostala na čtyři pěticípé, ale mám pocit, že by silnější trojka stačila. Pokud byla Jun Seo- ha hlavní postavou (a já si tím vůbec nejsem jistý, ale asi to tak bude), nebyla pro mě figurou příliš sympatickou, protože jsem měl po celou dobu pocit hraničící s jistotou, že se ve frontě na bystré myšlení nedostala mezi prvních několik set. Distributor zapomněl v žánru zmínit komedii, protože mě některé momenty, v nichž figurovali povětšinou policisté, slušně rozesmály. No jo, asijská mentalita je holt jiná než ta naše, dovedl bych si představit, že by se tvůrci postavili k tématu trochu jinak, ale v zásadě jsem dostal to, co jsem očekával. / Poučení: S dědictvím bývají mnohdy problémy. 4*-

Poslední hodnocení (11 158)

Godzilla Minus One (2023)

03.06.2024

Matka v trapu (2024)

odpad! 03.06.2024

Pozůstalá (2024) (seriál)

03.06.2024

Pozůstalá - Epizoda 6 (2024) (epizoda) (E06)

03.06.2024

Pozůstalá - Epizoda 5 (2024) (epizoda) (E05)

02.06.2024

Pozůstalá - Epizoda 4 (2024) (epizoda) (E04)

02.06.2024

Slow Horses - Nezvaní hosté (2023) (epizoda) (S03E04)

02.06.2024

Pozůstalá - Epizoda 3 (2024) (epizoda) (E03)

01.06.2024

Pozůstalá - Epizoda 2 (2024) (epizoda) (E02)

01.06.2024

Reklama

Poslední deníček (14)

Dobročinnost? Já?

FeriusParfax ve mně svým včerejším příspěvkem v Deníčku probudila něco, z čeho se později vyvinula strašlivá nasranost, a já jsem tak včera poprvé v životě přispěl na dobrou věc. Je pro mě asi typické, že jsem tak neučinil z čisté dobročinnosti ale ze vzteku a z mocné frustrace, kterou ve mně opakovaně vyvolává náš justiční systém. A protože se mě ten vztek pořád ještě drží jako pověstný exkrement košile, nechávám tady odkaz pro ty, kteří to cítí podobně a mohou obětovat alespoň stokorunu.

https://www.donio.cz/pribehanicky

Časové pásmo bylo změněno