Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (4)

Docent - Preso s mlíčkem

Docent - Preso s mlíčkem (2023) (epizoda)

V jedné scéně vidíme rozhovor velitele Šery (Ondřej Vetchý) a Lukáška (Oldřich Navrátil), během kterého Lukášek prohlásí, že pochází z Třebíče, které je Navrátil skutečně hrdým rodákem. Následně se ptá i Šery, který mu řekne, že pochází z Okříšek, tedy městysu na cestě mezi Třebíčí a Jihlavou. Zřejmě ani zde se pak nejedná úplně o náhodu, jelikož Ondřej Vetchý pochází z Jihlavy.

Světáci

Světáci (1969)

Výrok: „Kdo ví, kde má čmelák žihadlo, tomu nejsou kalhoty nikdy krátký,“ který je ve filmu přisuzován Salvadoru Dalímu, je ve skutečnosti z Havlovi „Zahradní slavnosti“. Zajímavostí je i fakt, že tuto větu pronese zrovna Jan Libíček, který hrál ve světové premiéře této hry v Divadle Na zábradlí.

Případy 1. oddělení - Totožnost

Případy 1. oddělení - Totožnost (2014) (epizoda)

Když se poručík Anděl (Petr Stach) vrací do baru, hraje v pozadí píseň „Jsem pohodlný“ od J.A.R. Za klip k této písni byla kapela oceněna cenou Anděl pro klip roku. V něm hraje hlavní roli herec Ondřej Vetchý, který v seriálu hraje majora Kozáka.

Čtvrtá hvězda - Transformace

Čtvrtá hvězda - Transformace (2014) (epizoda)

Když host Benál (Jan Kašpar) říká, že má sraz se spolužáky v Malostranské besedě, je to odkaz na Divadlo Járy Cimrmana, jehož členem Jan Kašpar byl, a které v Malostranské besedě začínalo.

Reklama