Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krátkometrážní

Poslední recenze (32)

plakát

Repo Men (2010) 

Opravdu moc nemusím akčňáky a dlouhé akční scény, což je jeden z důvodů, proč mě film Repo Men nezaujal tolik, jak by mohl. Repo Men má rozhodně zajímavé myšlenky, ale velká část filmu je věnována násilným nebo nechutným scénám. Neříkám, že jsem byl těmito scénami nějak pohoršen, ale spíše si myslím, že tyto scény celkové myšlence filmu moc nepřidaly. Dále film obsahuje pár věcí, které mi prostě nedávají smysl. Například to, co všechno dokáží postavy přežít. dále spoilery! Nejvíc mě však udivovalo to, že protagonista odešel ze zaměstnání hlavně z důvodu (co jsem tedy pochopil), že nechtěl nadále zabíjet lidi, protože si uvědomil, jak jsou mu podobní, ale když se probíjel do budovy, aby smazal záznam o svém umělém srdci neměl nejmenší problém zabít docela hodně lidí. A i konec této části vypadal dost divně, když se dvě hlavní postavy navzájem rozřezávaly, aby naskenovaly svoje umělé orgány. Moc nechápu, jak to mělo působit, protože mě přišlo spíše nechutné, snad i kvůli tomu, že jsem si k těmto postavám nevybudoval nějaký vztah... Nakonec bych řekl, že ono úplné finále, ve kterém je odhaleno, že velká část filmu byla jenom simulace, je asi nejzajímavější částí filmu.

plakát

Divoká planeta (1973) 

Opravdu unikátní a zajímavý (nevim z kolika % český) film. Zda-li mám hodnotit i český dabing (netuším zda se jedná o originální zvuk), musím podotknout, že v tomto ohledu rozhodně dabéři odvedli za mě dost podprůměrnou práci. Dále i animace není nejpropracovanější. Například nedokáže dostatečně dobře zobrazit lokace tak, aby divák pochopil třeba v jakém měřítku jsou ukázány nebo jak daleko se nachází od lokace z předchozího záběru, neboť lokace záběr po záběru vypadají naprosto rozdílně. Také animace nedokáže dost dobře zachovat podobu postav, ale i tak se jedná o dost jedinečnou 2D animaci, která se jen tak nevidí a i přes její nedostatky se na ni dá zvyknout. Film vypráví (alespoň na českou kinematografii) velmi netradiční příběh z netradičního prostředí. Příběh se odehrává na planetě, kde spolu žijí lidé a určití mimozemšťani, kteří díky jejich odlišnosti nejen ve velikosti berou lidi jako podřadné a chovají je třeba jako domácí mazlíčky. Film vypráví o vzájemném vztahu těchto dvou ras. (Občas zkratkovitý) příběh, postavy ani dialogy ale opravdu nejsou nijak dechberoucí a občas jsou až podprůměrné. Řekl bych, že tomuto filmu možná dávám až moc pozitivní hodnocení i přes jeho slabé stránky, ale pravdou je, že jsem se většinu filmu vůbec nenudil. Film má toho totiž hodně co nabídnout - ukazuje zajímavé smyšlené technologie, tvory a rostliny. To je za mě hlavní pozitivní stránkou filmu.

plakát

Memories (1995) 

Opravdu jsem si oblíbil Satoshi Kona, který mě nejvíce zaujal svým filmem Paprika. Tento film nebo by se dal možná nazvat seriálem, je rozdělen na tři příběhy (epizody), které spolu nijak nesouvisí. Nejvíce z nich mě oslovil ten prvních, kterému bych dal samostatně klidně 5/5. Opravdu to připomíná to šílenství, které je vidět u velké části filmů Satoshiho Kona, obsahuje mnoho zajímavých myšlenek i mnoho vizuálně zajímavých momentů (všechny tři příběhy jsou v vizuálně nádherné) a skvěle divákovi předává informace o postavách bez toho, aby mu to přímo řekl. Druhý příběh je spíše žánru komedie a nedal bych mu více než 3/5, jelikož fakt nemusím japonský smysl pro humor (myslím ten smysl pro humor, jež se objevuje v mnoho anime atd.). Tato povídka (epizoda) má opravdu ne tak zajímavý příběh a celá situace, kterou příběh řeší by se vůbec nemusela řešit, kdyby hlavní protagonista nebyl úplně dementní. Poslední příběh (4/5) mě sice tolik nezaujal, ale rozhodně musím ocenit, že se jedná opravdu o unikát mezi animovanými příběhy, jak animačně (styl animace nebo záběrů je jedinečný a hodí se k danému příběhu), tak příběhově. Nejde tak ani o příběh - nevím jestli by se to vůbec mohlo nezvat příběhem. Epizoda se snaží ukázat život jedné normální rodiny v totalitním státě, což dělá skvěle.

Poslední hodnocení (806)

Herečka tisíciletí (2001)

03.06.2024

Čas na dobrodružství - Puhoj (2013) (epizoda) (S05E16)

03.06.2024

Repo Men (2010)

02.06.2024

Pelíšky (1999)

31.05.2024

Ghost in the Shell (1995)

29.05.2024

Divoká planeta (1973)

28.05.2024

Ruka (1965)

28.05.2024

Říkání o víle Amálce (1975) (seriál)

28.05.2024

Pat a Mat - Tapety (1979) (epizoda) (S01E01)

28.05.2024

Reklama

Časové pásmo bylo změněno