Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

castor 

všechny recenze uživatele

Celé to šlo odvyprávět za čtvrt hodiny, a to včetně pauzy nutné pro návštěvu toalety, jenže to bychom přišli o dávný skorokult, který se na véháeskách ve videopůjčovnách zrovna dvakrát neohřál. Nekompromisní béčko a první velký film urostlého švédského objevu Dolpha Lundgrena, ve kterém si ukousl hlavní roli. Sovětský voják Nikolaj, velitel povstalců Kallunda a uřvaný americký reportér. Neslučitelné trio, které nakonec bojuje na stejné straně. Lundgren na rozdíl od svých kolegů (Arnie, Sly, Van Damme, Seagal) nemá na kontě ze „zlatých“ béčkových let žádný skutečně dobrý či kultovní snímek (ve čtvrtém Rockym a v Univerzálním vojákovi si střihl záporáky a nebyl za hlavní hvězdu). Úplně zlé to ani po letech není: zamlklý hrdina, pár slušných hlášek, množství solidních explozí a krapet nostalgie. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika. Lundgren v nejlepší formě, kondici. Role mu sedla dokonale. Hudba průměr. Akční scény výborné, příběh taky docela ušel. Finální střílení docela velkolepé a i dobré hlášky zazněly ve filmu. Nejvtipnější scénou bylo jak Lundgren zpíval v hospodě ruskou hymnu. Takže u mě spokojonenost. 82% = **** ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Možná se to zdá neuvěřitelné, ale to to opravdu tak. Tento snímek jsem poprvé viděl až teď, 21 let po natočení. Blonďatý, nabušený a s vytetovaným škorpiónem vypadá Dolph Lundgren jako pravý ruský zabiják. Tento film je jeden z jeho nejlepších a je vidět, že to tady umí ještě pěkně roztočit. Všechno lítá vzduchem a Nikolai kosí vše, co mu příjde pod ruky. Je zde sice spousta nesmyslů a nedokonalostí, ale já jsem se i přesto dobře bavil. Takže "Nakopem je do prdele." Bohužel Dolphovy pozdější filmy a hlavně ty současné už nestojí za řeč. A je to škoda, protože Dolph byl můj oblíbený herec. 65%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Arnie si dával rande s panem Predátorem v jihoamerické džungli, Bruce snižoval počty teroristů na letišti v Los Angeles, Sly ruku v ruce s ušlechtilým Afgánským lidem propagoval olovo a červenou barvu v Afganistánu, Van Damme si hrál s Bolo Youngem na kopanou tak, že absenci fotbalovýho míče nahradili svejma hlavama a Dolph Lundgren ? Tak ten běhal po Africe v homosexuálních trenýrkách a hrál velmi zábavnou hru, na koho se kamera koukne, toho Dolphíček odbouchne. Ano, ano to jsou osmdésátá léta a naši ostří hrdinové, kdo by ty časy nemiloval. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Parádní béééčkovej film s nadějným nabouchaným Dolphem Lungrenem u kterého jsem se náramně bavil supr scény. Ruského důstojníka Specnaz zahrál švédský svalovec naprosto přirozeně a zvlášť v první půlce filmu z něj přímo sálá "smrtící mašina" Nechtěl bych ho potkat nasranýho uprostřed války a ještě na špatný straně bojiště. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • „Českou svini“, které Nikolaj Račenko (Dolph Lundgren) dvakrát přerazil nos, ztvárnil kaskadér Christopher Olley. (ČSFD)
  • Dvojhlavňový kulomet, který na začátku filmu zkouší plukovník Zayas (Carmen Argenziano) a na konci ho používá Nikolai Rachenko (Dolph Lundgren), je upravený belgický FN FAL. Ve filmu má připomínat ruskou experimentální útočnou pušku Avtomat AO-63. (Saur.us)
  • Na začátku filmu Generál Vortek (T. P. McKenna) uvede, že aktivní vojenskou účast v Mombace SSSR předalo do rukou Kuby a Československa. Ve verzi s původním zněním je to zdůrazněno několika odkazy na "Czech bastards" a ve scéně, kdy do vězení přivádějí Deweyho (M. Emmet Walsh), zazní dokonce čeština. Slyšet je konkrétně: "Kuš dědku," a "Ukaž co máš v kapsách." Ostatní náležitosti jako uniformy, helmy a vojenské značení však nemají s Československem nic společného. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama