Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 1

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (371)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tento souboj muže proti muži mohl skončit už po pěti minutách, kdyby postava Johna Travolty tolik nelpěla na De Nirově doznání. A v tom asi také spočívá můj hlavní problém; dokud De Niro nevěděl, koho si z lesů přivezl domů, a já netušila, jakou taktiku Travolta zvolí, bavilo mě Killing Season sledovat. Následný souboj bohužel už po dvaceti minutách začal působit docela rutinně a předvídatelně, v posledních momentech kvůli svému lpění na naturalismu a velkých, dramatických momentech snad až lehce směšně. I tak jsem ale ráda, že Robert De Niro začal po letech přijímat i jiné role než ty ryze komediální. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný. John Travolta už není žádný rodinný tatínek ( Kdopak to mluví ). Za těch pár let se z něho stal vycvičený,akční hrdina s drsným výrazem v tváři. Killing season není ničím vyjímečný film,zápletka je jasná od začátku do konce, je velice předvídatelná, ale naštěstí je lehce strávitelná a příjemně koukatelná díky dvoům příjemným hercům. Já osobně bych však více přitvrdil při lovu na kočku a myš. 65% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slušný film - rychlý, jasný, co chce říct, řekne (a výsledek asi nikoho nepřekvapí), a víc toho není. Ne že bych víc potřeboval. Nejzajímavější pro mě je, že od Marka Stevena Johnsona se mi zatím nelíbilo vůbec nic, a najednou je tady Sezóna zabíjení, která mě zajímá od začátku do konce. Samozřejmě je to zásluha obou hlavních herců, ale režie má také více než dobré momenty (De Nirova ranní rutina za doprovodu Johnnyho Cashe, pak třeba scéna s vínem nebo ta s osolenou citronovou šťávou), navíc vše se odehrává v krásné přírodě, a to je také plus. Kdyby se Travoltova postava v závěru nechovala jako úplný hňup, bylo by to snad ještě lepší. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, na koho vlastně ten film cílil. Jako taková festivalová jednohubka posloužila Killing Season asi dobře, ale jinak je to takové nemastné neslané. Ano představují se zde dvě známé tváře a nebýt nich, asi by to ani nemělo smysl se na to mimo festival dívat. Ostřílený Robert De Niro a John Travolta se silně východoevropským přízvukem. To je partička. Sice to moc nedává smysl (proč sakra čekal 18 let a nevyrazil hned po zotavení!?), ale hlavní je, že si daj do držky...50% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Pochopil jsem zde nepříliš "dotažený" záměr autorů. Oba herci vynikající, jako prakticky vždy, jenže to nestačí. Zraněné duše vojáků z příšerností, které páchali, samozřejmě ano, ale ten konec mohl být jiný, mohl být promyšlenější, mohl dostat tento snímek mezi top, kdežto takhle z toho vychází jen průměr, očekávatelný průměr. Škoda. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Okrem viacerých miest v americkom štáte Georgia prebiehala menšia časť natáčania aj v metropole Bulharska, v meste Sofia. (MikaelSVK)
  • Původně mělo jít o volné pokračování thrilleru Tváří v tvář (1997), když ale z projektu vycouval Nicolas Cage, byli tvůrci nuceni příběh přepracovat. (Olík)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama