Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Keď som tento film videl prvý krát, niekedy na prelome tisícročia, bol to pre mňa absolútne najlepší a najzábavnejší animovaný film pre dospelých. Dovtedy ho žiadny neprekonal a ťažko sa to niektorému ďalšiemu filmu vôbec podarilo. Možno tak Hľadá sa Nemo alebo Up. Jeden z naj animákov, aké som kedy videl, mal veľmi kvalitný a vtipný príbeh, celkom veľa momentov pre dospelých a dnešné animované novinky už sú nudnejšie ploché zlátaniny oproti týmto snímkam. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

"Chutná to jako hovno. - Vážně? Dej mi kousek. Hej, vždyť to je hovno! A vůbec není špatný." Dětičky, jděte spát, tohle by se vám asi moc nelíbilo. Už jen proto, že hlavní postavou je cynický a nesebevědomý Woody Allen s hlasem mravence. Teda obráceně. Zábavy pro nejmenší tady moc nenajdete, ačkoliv příběhově nepřichází Antz s ničím extra novým - chudý se zamiluje do bohaté, okolnosti jim nepřejí, k tomu se okolo ochomýtá šílený generál, znáte to. Animace je průměrná - pokud máte doma plyšového Shreka, tohle vám asi moc vonět nebude. A těžko se na to budete dívat v originále, takže si ani neužijete skvělý původní dabing (Allen, Hackman a Stallone v jednom filmu, no kde jinde to uvidíte?). Sáhněte tedy raději po infantilním Životě brouka a tohle přenechte rodičům. A starším sourozencům. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Prvý animovaný film z dielne Dreamworks bol (a stále je) veľmi príjemnym oživením medzi animákmi. Humor vychádzajúci z prác Woodyho Allena a neuveriteľné hlasové obsadenie (Allen, Sylvester Stallone, Gene Hackman, Jennifer Lopez a mnoho ďalších hviezd) dokáže stále potešiť. Veľká škoda, že ostáva v tieni pixarovského Života chrobáka. Kvalitatívne ho totiž v mnohom prekonáva. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Úžasný animák! Můj nejoblíbenější, vtipný a chytrý. Nejsem člověk, kterého animace a digitální triky oslňují - často bývají na úkor příběhu (rozuměj jen ku předvádění). To se "Z" naštěstí netýká. Marvenec Z je klasický příběh o "vyvoleném", ale tenhle vyvolený je neskutečně ukecaný a nejistý (asi i díky tomu, že ho mluví Allen :-)). Dokonce i v češtině je dobře nadabovaný. A nesmím opomenout výbornou hudbu... ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Zet potká v baru princeznu Balu, která tam je inkognito. Princezna si s ním zatancuje, ale kvapně odchází, protože nechce, aby byla odhalena. Zet by ji rád ještě viděl na vojenské přehlídce a proto poprosí kamaráda Snovače, aby si s ním vyměnil místo... Film se podařilo atraktivně hlasově obsadit: Woody Allen (Z / Zet), Sharon Stone (princezna Bala), Sylvester Stallone (Weaver / Snovač), Gene Hackman (generál Mandible / Kusadlo), Christopher Walken (plukovník Cutter / Řezáč), Jennifer Lopez (Azteca / Aztéka), Danny Glover (Barbatus / Bradáč) a Dan Aykroyd (vosa Chip / Čip). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Šlo o první animovaný film, který obdržel rating přístupnosti PG. Mohlo za to několik neslušných slov, která bývají při reprízách v televizi obvykle vypuštěna. (KucC)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 105 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama