Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (301)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Slabší 4 hvězdičky. Zdaleka to není taková sranda, jako jiné filmy od Pixaru (rozhodně větší sranda, než Nemo, ale zase to není po technické stránce tak úžasné).. Podle mě jednoznačně nejslabší Pixarovskej animák. ale když sem byl malej, byl sem na tom 2x a moc se mi to líbilo. Fakt je, že celá ta pasáž v Cirkuse nemá chybu. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Koncem 90´ let jsem měl tento animák nejraději. Ač ho zastínili slavnější bráchové, tak si ke mě našel cestu mnohem lépe než ti ostatní. V současné době musím uznat, že jsem se jako dítě mýlil. Život brouka je stále vtipný a mé své určité kouzlo, ale raději si pustím něco dospělejšího jako Hledá se Nemo. Pro děti je Život brouka stále atraktivní podívanou. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Ďalší Pixarovský animák a ďalšia trefa do čierneho! Možno nie tak výpravné, ako ich neskoršie snímky, a ani nie tak dobre animované, ale rozhodne hodné vašej pozornosti - trochu zamrzí prílišná orientácia na neskoršie ročníky, ktorej manifestáciou je celé to kolokvium cirkusových hercov, muzikantov a klaunov, no na druhej strane starší diváci nájdu v Živote chrobáka veľmi presnú a uštipačnú satiru dnešnej spoločnosti - odvážnejší by dokonca mohli hovoriť o akejsi parafráze na "nežnú revolúciu"... Tak či onak, je o čo stáť - verte mi. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Pixar a jeho animáky mám sice ráda, tudíž jsem se na Život brouka těšila nesmírně, ale opět se dostavilo mírné zklamání. Ono už v animácích nelze nic moc nového vymyslet a grafika mě taky neohromí, protože já se u filmů soustředím hlavně na příběh a vizuální stránka mě zase tak moc nezajímá. Beru to spíše jako samozřejmost či doplněk, ale ne jako základní stavební kámen filmu. Příběhy se pořád opakují, mravenci tu taky byli. I když tohle byl asi jeden z prvních filmů, kde se malí tvorečkové objevili, má film smůlu, protože jsem jej viděla jako poslední. Zkrátka už mě animáky neohromí a začínají mě pomalu ale jistě nudit. I když jsou sebevíc roztomiloučké, já hledám kvalitní příběh a ne infantilní zábavu. Takže bohužel, jenom tři hvězdy, protože na víc to už dnešní animáky ztěží vytáhnou. Chtělo by to konečně něco jiného a ne furt všechno dokola... ()

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Moucha na Frencise: ŘEKNI TADY NAŠEMU KÁMOŠOVI BIVOJOVI, COS NÁM ŘEKLA V CIRKUSE, pár vteřin na to přijde dokonalý, leč drtivý a ohlušující přílet BIVOJE, obří mouchy. Frencis ztratí klackovitého Slima mezi větvemi stromu: TADY JSEM FRENCI, TADY, TEN JEDINÝ KLACÍK, CO MÁ OČI. V městské hospůdce broukovitý vrchní promluví do davu štamgastů: KDO SI OBJEDNAL TU KAKAMÍSU? Následuje dokonalý a přesný přílet hejna malých much na mísu hovínek. To jsou pouze tři perfektní vtipné scény, ale nejsou zdaleka poslední ani jediné v celém filmu. Je jich tam spousta. Tak usadit a koukat 8-D Tohle patří mezi povinnost každého fanouška animáků. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (35)

  • Ve filmu se - stejně jako v mnoha dalších snímcích studia Pixar - objevuje vůz Pizza Planet. (DexMASTER094)
  • Jméno Atta (Julia Louis-Dreyfus) odkazuje na druh mravence konzumujícího listí. Česky se tomuto rodu říká střihač. (D3VIL)

Reklama

Reklama