Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (301)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pixaři vždycky věděli, co dělají. Vzít brouky a udělat z nich milované charaktery... no dobře, tohle už věděli Sekora nebo Karafiát. Možná i od nich se studio Pixar poučilo, když natáčelo svůj druhý film, hned po "Příběhu hraček". Ani ve světě hmyzu to není velká sranda a život je zde docela komplikovaný, hlavně když víte, že každý rok budete napadeni kobylkami, které si přijdou pro svou daň. V dnešní době se zdá, že film už nemá čím nadchnout, čím ohromit, ale i na svou dobu má skvělou animaci, stejně jako skvělý příběh, jež je možná trochu předvídatelný, ale stejně jako u ostatních pixarovek, i tady se vám dostane všech emocí, které si přejete - smích, smutek, radost. "Život brouka" je hezkým filmem, milým k dětem i dospělým, ale v dnešní době, kdy už za sebou máme i třetí "Příběh hraček", "Nema" a "Úžasňákovi" mi přijde, že tenhle snímek trochu zapadl. Nejsem si jistý, jestli právem, ale asi nebudu z těch, kteří ho budou příliš obhajovat. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/07/prosime-pretocte-fimfarum-1-2-zivot.html ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Jen lehce nadprůměrný animák. Ovšem brouky cirkusáky, to si vážně nechám líbit, pač mně osobně si tahle různorodá tlupa všemožných příšerek z hmyzí říše získala. Nojo, opět jednou jsem potěšil své infantilní já. Je to sice určené spíš té nejmladší generaci, pro dospělé občas nepříjemně táhlé a nepříliš vtipné, ale minimálně za "blešáka" to stojí. 3,5* se zaokrouhlením nahoru. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Tušil som, že latku, ktorú Pixar nasadil animákom Toy Story už ťažko niečo iné prekoná a tušil som správne. Ich ďalší film Život chrobáka je síce veľmi príjemnou záležitosťou, no pravdepodobne je to ich najslabší. Čo povedať, ako vždy dokonalá animácia, milá atmosféra, príjemné vtipy... Stále je však mnoho animákov, ktoré by som si pozrel oveľa radšej. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech slabsich pixarovskejch animaku, coz je taky trochu dany tim, ze ve stejnym roce vzniknul Mravenec Z a ten se mi libi vic. Coz ale neznamena, ze by tohle byl nejakej prusvih, to urcite ne. Sice nenabizi buhvijak originalni namet a dneska uz animace pusobi trochu jednoduchym dojmem, ale narozdil od novejsich pixarovek se nesnazi nijak vyrazne poucovat a je to spis proste zabava, kolikrat navic prijemne akcni a s povedenou hudbou a zvukama. Proste takova nenarocna a zabavna animovana blbost. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejklasičtější z nejklasičtějších animáků mého dětství, který jsme s rodinnou neustále přehrávali jako jedno z vůbec prvních DVD, se kterým jsem já osobně přišel do styku. Při dnešním zhlédnutí by mi pravděpodobně vadily pasáže, kdy se hlavnímu hrdinovi při přehnané snaze cosi nepovede a on je zavrhnut svými blízkými z důvodu, že je ohrozil a tak k nim po zbytek filmu hledá cestu vykoupení a snahu dokázat, že vše myslel jedině dobře. Ve své době měl ale hlavně netradiční svět hmyzu v hezké a legrační podobě své nenahraditelné kouzlo a za to mu patří nemalý dík. Lepšího animáku 90. let bych se dohledal snad již jen v Beauty and the Beast. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • Ve filmu se - stejně jako v mnoha dalších snímcích studia Pixar - objevuje vůz Pizza Planet. (DexMASTER094)
  • První počítačově vytvořený film, jenž byl promítán v poměru stran 2,35:1. (D3VIL)
  • Jméno Atta (Julia Louis-Dreyfus) odkazuje na druh mravence konzumujícího listí. Česky se tomuto rodu říká střihač. (D3VIL)

Reklama

Reklama