Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (301)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech slabsich pixarovskejch animaku, coz je taky trochu dany tim, ze ve stejnym roce vzniknul Mravenec Z a ten se mi libi vic. Coz ale neznamena, ze by tohle byl nejakej prusvih, to urcite ne. Sice nenabizi buhvijak originalni namet a dneska uz animace pusobi trochu jednoduchym dojmem, ale narozdil od novejsich pixarovek se nesnazi nijak vyrazne poucovat a je to spis proste zabava, kolikrat navic prijemne akcni a s povedenou hudbou a zvukama. Proste takova nenarocna a zabavna animovana blbost. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Pravý a nefalšovaný rodinný film se vším, co k tomu patří. Někdy se od podlahy zasmějete, jindy na té podlaze raději zůstanete. Příběh je sice tuctovka na každodenní použití, ale to u rodinných komedií opravdu není důležité. Kvalitní animace se zase od Pixaru očekává, takže jediným důležitým kritériem je opravdu ona zábavnost, a ta je na solidní úrovni. Nudou se člověk prostě neukouše. Exisuje spousta lepších animáků, ale také spousta horších. A Život brouka výrazněji nevybočuje ani na jednu stranu. [prosinec 2007] ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Silná nostalgia z detstva sa nestratila ani po toľkých rokoch. Bohvie ako by film na mňa fungovalo keby ho prvý krát vidim teraz, no nemôžem si pomôcť. Stále má kúzlo ktoré spočíva v jednoduchosti a neuveriteľne vtipných postavách. Partička cirkusantov je geniálna a dobrácky smoliar Flik prirodzený na toľko že mu proste prajem. Život chrobáka ide veľmi priamo a klišoidne k očakávanému finále ale nevadí mi to. Je to zábava. Nenutená a úsmevná, s nepríjemným hlavným záporákom čo si svoje scény berie pre seba. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mravenec Flik má docela závažný problém - veškeré nápady jak zefektivnit mravenčí práci končí v lepším případě neúspěchem, v tom horším totálním průšvihem. Stejně jako naposledy, kdy se mu podaří zničit veškerou úrodu nachystanou jako úplatek útočným kobylkám. Flik dostane ještě jednu šanci - musí se vydat do města, a najít někoho, kdo by byl mravenčí kolonii ochoten pomoci. Nic netuše se mu podaří najmout bandu broučích cirkusáků, kteří jsou ochotni vzít jakýkoliv job. Dokáže za jejich pomoci kolonii ubránit? Nebo to bude úplný konec? ... Zase jeden z filmů, u kterého se budou bavit jak malí tak velcí. Malým se určitě budou líbit barevní broučci, budou se strachovat o osud mravenečků a nenávidět ty hnusné kobylky. Ti větší zase ocení podařenou animaci (aby ne, od Pixaru se nepodařená animace čekat nedá), vcelku zajímavý příběh (lidské vlastnosti v hmyzím světě jsou docela fajn) a v neposlední řadě dobrá hudba. Nějaké drobnosti by se určitě vytknout daly, ale proč bych to dělal - stejně jako u podobně (stejně) laděného MravenceZ jsem se bavil více než dobře... ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Pixar rozhodně patří mezi mistry animovaného filmu, ale Život brouka, tedy jejich druhý film, není vůbec ničím výjimečným. Příběh je jedno velké klišé, postavy nezajímavé, záporák nudný a závěrečný souboj se koná samozřejmě v noci. Oproti takovým Příběhům hraček, Ratatouille nebo Vzhůru do oblak je to šílený průměr, ale i tak musím uznat, že animace i na to, jak je stará, tak vypadá pořád dobře. Vtip k zasmání je tu možná jeden a konec záporáka je navýsost krutý. Film jsem viděl znovu asi po 15 letech a vidět jej nepotřebuji zřejmě stejně dlouhou dobu. Ve výsledku tak dávám broukům 60% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • Tržby ze severoamerických kin dosáhly 162,8 milionu amerických dolarů, z celosvětových pak 363,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama