Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nathan Conrad je pozorný manžel krásné Aggie a milující otec osmileté Jessie. Jako psychiatr se specializuje na dospívající mládež a ve svém oboru je uznávanou kapacitou. Jeho život se však otřese v základech, když na žádost kolegy Sachse vyšetří katatonickou osmnáctiletou Elizabeth Burrowsovou, která má za sebou řadu mylných diagnóz a neúspěšných léčebných procedur. Nathanovo vyšetření má definitivně rozhodnout, zda stráví zbytek života v ústavu. Uvědomí si ale, že dívka svůj stav zřejmě jen předstírá. Krátce poté je unesena Jessie. Psychiatrovi zavolá bezohledný únosce a sdělí mu své požadavky. Zabijí jeho dcerku, pokud do dalšího dne nevytáhne z Elizabeth šest čísel, které zná jen ona. Jsou klíčem k tajemství, pro které jsou únosci schopni všeho. Dají mu také jasně najevo, že ví o každém jeho kroku a dozvědí se o všem, co řekne nebo podnikne… (TV Nova)

(více)

Recenze (203)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Sean Bean je moc dobrej na takový záporácký role. A když mu tvůrci připraví takovou nádhernou smrt, tak to je pak sen. Ale co není sen, jsou dvě blbosti, který mi fakt vadily. Ta první byla ta ženská detektiv, která byla úplně trapná a vlastně vůbec nevím, co ten její případ měl znamenat a jak na všechno přišla. No vlastně vím to, ale byla prostě blbá. Druhá věc je ta psycho holka, která byla taky taková divná (a nebylo to tím, že byla blázen), ale horší bylo, že to její mladší vydání se na ni vůbec nepodobalo (pihy, ksicht). Jinak to byl příjemnej průměr a Famke Jansen jako vždy pěkná. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Takový ten správně napínavý thriller o dívence, která si od malička nese v sobě jedno strašlivé tajemství, a o chudáku psychiatrovi, který tuto dívenku dostal svěřenou do péče aniž by tušil, že právě jeho rodina bude terčem únosu a vydírání kvůli jeho nové pacientce. Micheal Douglas je tradičně výtečný, Sean Bean správně temný a Brittany Murphy (dej jí Pán Bůh věčnou slávu) správně zvláštní. Hudba: Mark Isham ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Závěr snímku se pasuje k ohranému klišé, ale špatný tenhle film vůbec není. Především jeho originální scénář a skvělá režie ho vytahuje ze šedi průměru. Navíc herecké výkony jsou opravdu na vysoké úrovni, především Bean a Douglas jsou skvělí. Trošku mě zklamal Oliver Platt - ne že by byl vyloženě špatný, to ne - ale je to komik, že? a když mu ještě distributor v dabingu přiřkne hlas Petra Rychlého, má pak člověk pocit, že jeho postavička je z úplně jiného filmu. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný žánrový snímek sázející na rychlý děj a hrátky s lidskou psychikou. Sám o sobě není ničím příliš novým, jen šikovně splétá osvědčené nitky - nevyjasněné účty minulosti, únos a nějaký ten choromyslný do toho. Nicméně vše je provázáno tak, že vás drží v napětí takřka po celou dobu. Douglas je takřka jako vždy výborný a Sean Bean se pro role charizmatických záporáků narodil. Lehkým minusem je poněkud natahovaný a samozřejmě předvídatelný (jak jinak to taky u snímku takového typu může být) konec, který je aspoň okořeněný stylovou smrtí hlavního záporáka. Rozhodně jsem se bavil dobře a fandům kvalitních, i když pravda trochu konvenčních, thrillerů nelze než doporučit. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Tento film mám ako ďalší dôkaz o nehereckých kvalitách Michaela Duglasa. A bohužiaľ aj po režisérskej stránke tento film má veľké medzery. U mňa vôbec žiadny nápad v deji ani po tech. stránke nič moc. Naj. chyba filmu je hlavne tá, že nič vo filme nebudí dojem filmu drahšieho než 100 dolárov. 20% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Hřbitov, na kterém se odehrává závěr filmu, byl postaven ve skladišti v Torontu. Filmaři nechali navozit čtyři tisíce tun zeminy a zasadili třicet osm stromů. [Zdroj: časopis Cinema 1/2002] (Locksley)

Související novinky

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

03.08.2012

Jason Statham versus James Franco? To je podivuhodná kombinace, přesto s ní počítejte. Už v září začne v New Orleansu natáčení drsné akční střílečky Homefront. Film vzniká podle románu vietnamského… (více)

Reklama

Reklama