Reklama

Reklama

Podezření

(seriál)
Trailer
Česko / Francie, 2022, 3 h 28 min (Minutáž: 66–73 min, Alternativní 4x50 min)

Epizody(3)

Pracovitá, strohá a ve svých činech pevně přesvědčená o vlastní pravdě si jde zdravotní sestra Hana Kučerová tvrdě za svým. Názory jiných nereflektuje, na ničí přání se neptá. Ona přece ví, co je pro ostatní dobré. Mezi kolegy a sousedy tak přirozeně není příliš oblíbená. Kolegyně v nemocnici odsuzují Hančin příkrý přístup k pacientům, ona zase neschvaluje jejich ochotu navazovat intimní vztahy s lékaři. V tak napjatém prostředí se primář Vaculík snaží zachovat mezi sestrami na oddělení alespoň částečný mír a vytvořit pro pacienty potřebný klid. Pro Vaculíka je pacient na prvním místě. Jenže jak on, tak pravděpodobně všichni kolem něj mají svá tajemství a motivace, ve kterých není snadné se orientovat. Jak rozhodnout o tom, co je pravda a co lež, když fakta nemluví jednoznačně a jediné, co máme k dispozici, jsou naše pocity a domněnky? Jak jednoduché je soudit věci podle toho, jak vypadají v našich očích, a ne podle toho, jaké opravdu jsou? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Vopred som nečakala, že miniséria, navyše z nášho prostredia, ma tak posadí. Klára Melíšková si zaslúži vyjadrenie obdivu za svoj herecký prejav. Príbeh, ktorý sa stal a je obžalobou ľudskej krutosti voči nevinným, ale nesympatickým. Ako to bolo v nejakom vtipe – kým nebol Facebook, babky ohovárali na lavičke na priedomí. Vieme byť k sebe veľmi krutí, bezdôvodne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle je velká pecka na české scéně, kterou jsem si nechával ujít, ale jsem velmi překvapen s kvalitami. O případu jsem nic nevěděl, takže jsem šel nepolíbený, ale mám rád nemocniční prostředí, miluji soudy a miluji filmy, kde se společnost obrátí k někomu zády, takže to měl se mnou seriál jednoduché. Klára Melíšková hraje skvěle, byť nehrála úplně sympatickou paní a jak se všechny důkazy začly sypat a obracet proti ní, tak to bylo slušný atmosférický terno. Fajn dialogy, super atmosféra, nepříjemno ve vzduchu i zneklidňující soundtrack z toho dělá Drama/Krimi světového formátu, za který se rozhodně nemusíme stydět.  Jak ze dne na den se může někomu úplně zničit život i jejímu okolí. Tísnivé! 85% ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Pracuju ve zdravotnictví a svýho času jsme bedlivě sledovali skutečnou causu sestry Věry Marešové. Ta se po osvobozujícím rozsudku ve velkým pustila do soudů s různými médii, že o ní psali/mluvili ošklivě. Teď přišel čas nastoupit s žalobou na Českou televizi za to, jak skvěle podala Klára Melíšková studii vyhořelé nesympatické zdravotnice, kterou nikdo nemá rád. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jsme někde jinde. A je to cítit už od prvního záběru a od prvních scén. Jdeme na vážno. Jedeme tvrdě a syrově, tak jak si v ČT dlouho nepamatujeme. Výstup z komfortní zóny ve velkém. Rozpracování vztahů a životů na skvělé úrovni. Možná víc ten sociální efekt a rozporů mezi sousedy se mohl dodat, ale i zde pracujeme s něčím lepším. O skvělých hereckých výkonech ani nemluvě. ČT mě ne vždy zklamává. Umím si vybrat. Nalézám zde seriály roku. O letošním je zřejmě rozhodnuto velice brzy. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tahle minisérie skvěle ukazuje, že k nevratné životní změně stačí obvinění. Nesympatická zdravotní sestra nemusela nikoho zabít, ale v branži už je stejně bez šance. Scénář je velmi silný v psychologii obou hlavních postav, ale některé vedlejší linie se mu rozutečou do neurčita. Klára Melíšková i Denisa Barešová jsou výborné a dobře napsané postavy díky nim působí plasticky. (Jestli měl poslední záběr nějaký smysl, tak jsem ho nepochopil.) 90% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (18)

  • Sestra Hana Kučerová (Klára Melíšková) projevuje nedostatek empatie, bezcitnost a jakýkoliv zájem o druhé. Z psychologického hlediska by ji byla nespíše diagnostikována disociace. Člověk takto jedná v souvislosti s prožitým traumatem, týráním a zneužíváním v dětství. Disociace, tedy „oddělení se“, ve zjednodušené interpretaci znamená, že osoba se na základě prožitého traumatu od svých pocitů oddělí, a to proto, aby se chránila před emoční bolestí a tím pádem ale není schopna cítit a vnímat. Jedna z možností, jak disociaci léčit, je najít v minulosti spouštěcí trauma disociace, a to zpracovat a přijmout, jinak řešeno smířit se s událostí. (sator)
  • Tlačítkový mobil, kterým si právník ex offo v podání Miroslava Hanuše nechce nebo spíše nemůže vyfotit tištěné materiály policie, je hercův vlastní. (pulula)
  • Seriál se inspiroval případem zdravotní sestry Věry Marešové z Lužické nemocnice v Rumburku, která byla obžalovaná z vražd šesti pacientů. Soud ji nakonec zprostil obžaloby, protože důkazy neobstály. Od státu dostala celkové odškodné 2,27 milionu korun plus úroky za trestní stíhání. Odškodnění značně převyšovalo běžně přiznávané částky. Případu se věnuje i epizoda Sestřička (2017) z cyklu Život a doba soudce A. K. (od r. 2014). (sator)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

04.02.2023

V letošním roce se nominace na Cenu české filmové kritiky za rok 2022 dočkalo celkem sedmnáct filmů. Našli jste mezi nimi nejen snímky promítané v loňském roce v kinech, ale i seriály, minisérie,… (více)

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama