Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (162)

halogenka 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je o sériovém vrahovi, je to poměrně vlažné, bezpohlavní, postrádá to tah na branku a jakoukoli výpovědní hodnotu. Většinu času máte pocit, že herci tak nějak nemají co hrát (i když Čermák se opravdu snaží). Největší trolling tu předvedl Jan Slovák, který si z toho podle mě dělal půl série prdel, než mu na to přišli. V nestřežených chvílích se při Roubalovi přistihnete, že raději než sledovat tu přehlídku promarněných šancí posloucháte hudbu, která se jako jediná fakt povedla. PS - bylo by super, kdyby filmaři konečně pochopili, že Duchoslav není a nikdy nebyl herec, a přestali ho obsazovat. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní počin, jsem prostě fanda minisérií a tohle mi přišlo tak akorát. Nebylo tam nic navíc a nic se zbytečně nenatahovalo. Čermák Roubala vyšvihl s naprostou grácií a ukázal, že nejen v přitroublých komediích mu to svědčí, ale taky i v takových rolí, jen tak dál. Jinak jsem s případem obeznámený nebyl, takže nedokážu posoudit věrohodnost, ale na mne to zafungovalo. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

3/3 Vlajková loď Voyo originál připomíná všechny ty Rédly a Devadesátky, které už před lety nastartoval Svoboda v Sametových vrazích. O porevoluční kriminalitě je samozřejmě nutné mluvit, nezamlčovat ji, ale je otázka, co nám to přináší v takovém množství seriálů. Navíc, pokud se tvůrci rozhodli více věnovat individuálnímu příběhu mladé obhájkyně v podání Kamily Trnkové, než Roubalovi v podání Čermáka, zůstanou na konci opět jen samé otázky. Je to podobný koncept jako u Hořícího keře, kde hlavní postavou také není Palach, ale právnička Burešová. A to nepovažuju za ideální. Takže nakonec to jediné, co je zde nadprůměrné, je výjimečně skvěle zahraný záporák Jana Čenského. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Nesympatičtí béčkoví herci. Valná část z nich jen naučeně recituje texty a netváří se, že by ji příběh vůbec nějak zaujal. Zbytek se asi snaží, ale kdo to má poznat, když je celý výsledek tak ubohý. Nabalzamovaná leklá ryba v postavě Daniely je možná záměrem herečky Trnkové (netuším, z jiných filmů si ji nevybavuji), ale znepříjemňuje sledování ještě o další řád. Dialogy jsou někdy odzbrojujícím způsobem stupidní („hodinky nejsou těla“, při prohledávce vepřínu z úst „zástupkyně“ Havlové, a podobně). No a ani Čermák nezachrání plytký scénář prostý všeho dramatu, který se navíc naprosto nepochopitelně namísto na psychologii vraha a hledání příčin jeho děsivých činů zaměřuje na trapně konvenční příběh kariéry jedné koncipientky, jež zápasí s podstatou svého zaměstnání, když ji na konci svého studia pozdě, ale přece objeví… Tak zběsilé případy a taková nuda… ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl mne přitáhnul, zbylé dva to ale dost zabily. Největší problém je úplně zbytečná, špatně napsaná a neméně špatně zahraná linie s koncipientkou. Místo toho, aby se děj točil kolem zajímavých věcí, jako byly samotné vraždy, vyšetřování a soud, řeší se tu půl času FIKTIVNÍ postava a její trable, který jsou mi úplně u prdele. Přitom Čermák super, Čečenský super, Veškrnová dobrá, Švehlík zajímavej... Velká škoda, že to autorka takhle spatlala. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (26)

  • Roubal (Hynek Čermák) říká, že místo na Šumavě, kde má statek, nazval „Pohádka“, ale toto místo se tak jmenovalo dávno předtím a je zaneseno do mapy jako takzvané pomístní pojmenování. Původně nesla osada jméno Christlhof a vznikla v 16. století, postupně zde byly postaveny tři statky. Původní německý název se dá přeložit jako „křesťanská naděje“. Statek se nachází v katastrálním území Javorná na Šumavě, jeho adresa je Javorná 58. Statek je v dezolátním stavu a filmaři v něm netočili. O negativitě místa bylo natočeno několik dokumentů. Statek vlastní společně dvě rodiny. (sator)
  • Ve 26. minutě je vidět vývěska piva Kozel, která je ale v takovémto provedení vyráběna až mnohem později. (Winster)
  • Během akce na dopadení Ivana Roubala (Hynek Čermák) v pražském metru se před kamerou několikrát objeví Jan Štoček – elitní pražský detektiv, který se mj. podílel na dopadení Ivana Roubala. (Frontier)

Reklama

Reklama