Reklama

Reklama

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic

(TV film)
  • Velká Británie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Trailer

VOD (1)

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson spolu s režisérem Chrisem Columbem a dalšími herci ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi putují zpět do Bradavic a společně oslavují dvacáté výročí od uvedení prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Retrospektivní dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic vypráví okouzlující příběh o natáčení prostřednictvím zcela nových rozhovorů s herci, zvoucí fanoušky na magickou cestu z pohledu první osoby na jednu z nejoblíbenějších filmových franšíz všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hezká vzpomínka od herců a tvůrců Harryho Pottera na natáčení všech 8 dílů. Celou sérii jsem viděl několikrát, dle mého názoru se jedná o jednu z nejlepších filmových sérií vůbec. Zde jsme se dozvěděli spoustu historek a pikošek z natáčení, bylo hezké zavzpomínat na éru Harryho Pottera. Jednu hvězdičku ubírám za to, že zde odmítli pozvat J. K. Rowling, která celý svět HP stvořila, ale alespoň ji zde dali v záběrech ze staršího rozhovoru. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Příjemné, neurážející ohlédnutí za Potterovským, desetiletým putováním s ústředními i vedlejšími herci. Zaznělo mnoho zajímavostí. Vše bylo maximálně taktní, naplněno přátelstvím a dobrými vztahy, jakoby žádná zlá krev na natáčení přítomna nebyla (víme ale také o opaku). Trochu mě mrzelo, že autoři nebyli odvážnější a nesdělili nějaké pikantnosti, které by odhalily i problémy, s nimiž si museli tvůrci pohrát. Prostě něco, co jinak není ve filmu vidět ani slyšet. Místo toho 80% času se komentuje něco, co již je dávno známo. Přesto ale mírný palec nahoru. 70%  ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts" ma nesklamalo. Podobne ako to bolo v prípade "Friends Reunion Specialtak tento film brnká na veľmi podobné struny. Osobne by som ale povedal, že mi príde ešte zaujímavejší. A ten dôvod pre mňa je fakt, že s touto filmovou sériou som vyrastal. Priateľov som občas zachytil v telke a pokojne si to pozrel. Ale nebolo to niečo čo som v tom čase vyhľadával. Za to k tomuto som mal obrovský citový vzťah. Miloval som knihy, pamätám si na prvý film v kine a scénka kde Harry máva Hagridovi z vlaku bolo pre mňa v tej dobe niečo ohromujúce. Ten neskutočný záver keď som si mohol povedať, že som videl v kine Harryho Pottera. A mal som možnosť si užiť naplno tú atmosféru Rokfortu a stráviť čas s mojimi obľúbenými postavami. A tento film pekne cez jednotlivé kapitoly rozpráva svoj príbeh pekne od začiatku. Myslím si, že tie emócie mi prišli veľmi uveriteľné a to priateľstvo medzi Danielom, Emmou a Rupertom bolo tým kľúčovým elementom, ktorý urobil z tých filmov tak neskutočný zážitok. Ak je niečo, čo Chris Columbus zvládol na 100% tak skutočne dal si tú námahu aby si skusmo urobil scénku s našou trojicou aby videl tú chémiu. Je ohromné pre mňa aj vidieť aký hlboké je priateľstvo medzi Emmou Watson a Tomom Feltonom. Tie pocity mi prišli veľmi úprimné. Rovnako zaujímavé sú časti kde Tom Felton a Jason Isaacs hovoria o svojich spoločných scénkach. Úprimne ak ste nikdy nevideli predĺženú verziu "Chamber Of Secretspozrite si ju. Myslím si, že je škoda, že tie scénky boli z kino verzie vystrihnuté. Nie sú veľmi zásadné ale odhaľujú toho skutočne veľmi veľa. Toto sú filmy, ktoré budem roky neskôr milovať a trošku sa desím toho, že sa hovorí o seriálovom remaku. Neviem či chcem vidieť tie knihy spracované znovu. Pretože jedným z dôvodov prečo tie filmy fungovali boli práve tie postavy a herci, ktorí ich hrali. Niektoré časti tohto dokumentu síce pôsobia trošku ako povinnosť a myslím si, že monológy Rowlingovej sa mohli pokojne vyhádzať von, no vo výsledku som veľmi spokojný. Ten návrat na Rokfort bol pre mňa veľmi príjemným otvorením nového roku 2022. Hodnotenie: A ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání: kvalitní výroční "making of", dojemný setkání a vzpomínání tvůrců potterovské série. Konverzace působí vřele a nestrojený, a la potkají se staří známí, je fajn vidět zase pár z oblíbených lokací. / Nechal jsem to být při dívání a hodnocení, ALE rád bych zde napsal, že jako fanouška knížek, zastánce rozumu & otevřené diskuze mě opravdu velmi mrzí kauza JK Rowling (x) - jak se k autorce předlohy zachoval zástup twitterových ideologů (...) a mnohá média, načež i srabsky velká studia a vůbec celý tým, který se podílel na realizaci filmů a kasuje díky ní ultimátní $$$. Alespoň tu s ní bylo pár vstupů ze starších interview, ale prostě nevděk a ostuda, smutná vizitka naší doby. Ať už je to s její absencí jakkoli (nechtěla tam být, proč asi...), Return to Hogwarts je bez účasti autorky Harry Pottera trapas a převeliká škoda. / A jste-li snad sami v davu tupých ovcí, co ji vytrvale osočují z anti-trans a dalších špatných postojů, důrazně doporučuji přečíst si její vlastní vyjádření nijak vytržená z kontextu a zhoubně přežvýkaná zápaďáckou woke levicí :) (!!) ()

Doldus 

všechny recenze uživatele

Nejsem až tak horlivý fanoušek série ani předlohy, nicméně nepřizvat Jo bylo trochu divné i mně. A možná, že jsem cynik, pesimista či rovnou edgelord, ale některé srdceryvné výstupy (zejména ústřední herecké trojice) mi přišly trochu přehnané či na sílu. Naštěstí to zachraňovali navrátivší se herci vedlejších postav, z nichž nejvíc mi učarovali Jason Isaacs, Helena Bonham Carter či legendární Ralph Fiennes. Hezká byla i vzpomínka na již zesnulé, která byla zpracována s citem a úctou. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Na jedné fotce můžeme vidět holčičku, jak sedí u stolu a má na sobě čelenku Minnie Mause. Původně mělo jít o Emmu Watson (Hermiona Grangerová). Ve skutečnosti se ale jedná o Emmu Roberts, neteř Julie Roberts. Na chybu začali fanoušci na sociálních sítích upozorňovat. Na Instagramu Emma Watson tuto fotku sdílela a dodala k ní: „Já jsem nebyla takhle roztomilá.“ Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)
  • Natáčení velké části dokumentu probíhalo v původních filmových kulisách, které jsou nyní součástí exkurze (Harry Potter Studio Tour), jež byla otevřena veřejnosti v roce 2012 v leavesdenských filmových ateliérech. (HellFire)

Reklama

Reklama