Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Loew pracuje jako literární agent na Manhattanu, jeho život rázem změní osudové setkání s tajemnou ženou - upírkou. Po milostné noci, kterou s ní strávil ve svém pokoji, se dokáže soustředit na stále méně věcí. Jako tyranizující šéf pronásleduje splněním pracovního úkolu svoji sekretářku Alvu, postupně ztrácí kontakt s realitou a proměňuje se v jinou bytost... Režisér R. Bierman hororový příběh namíchal z prvků thrilleru, zvláštní černé nadsázky a humoru, do něhož přidává okamžiky halucinací a spalující milostné vášně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Polibek upíra lze doporučit, jen za určitých okolností, protože film lze snadno odstřelit jako sračku. Ona to do velké míry sračka je, ale někdy je něco tak špatné, až je to vlastně dobré. V tomto ohledu to může připomínat třeba polarizující The Room. Cageovo herectví to ale drží dost nahoře, protože dokáže dostatečně přesvědčivě uhrát něco, co by jiní neuhrály. Budu opakovat, co již řekli jiní, ale i já jsem si říkal, že díky fyzickému herectví a expresivní mimice by se Nicu Cageovi rovněž dařilo i v němé. Pokud má čtenář rád jeho bizarní herecké polohy a role, kterym se hojně věnuje (víc než) poslední dekádu, tak tady je jedna, jež pronikla do popkultury jako meme a která připomíná American Psycho, ačkoliv předloha vyšla až v roce 1991. DĚJ: Hysterické hovado přepíná, šikanuje neustále sekretářku a vymlouvá se na to, že se z něj stává upír. A jelikož má vysokej společenskej status, tak mu jeho řádění prochází. Snad mu prochází i proto, že NYC je reálně plnej cvoků. VÝZNAM: Lze to číst kritiku patriarchátu, ale lze si to užít i jako bizárek. Je fajn, že to není doslovné, ale stejně mi to přijde nedotažené a neprokreslené. Psychotický Bateman z Amerického Psycha přepíná kvůli prostředí, v němž žije, na což je zaměřena velká pozornost. Tím celý význam díla a celá kritika funguje lépe. Proto Americké Psycho jest satirou, zatím co Vampire's Kiss je spíše je bizárkem, kde Cage dělá vylomeniny. Není to scénáristicky dostatečně prokomponované a prokreslené, abych to mohl vnímat lépe než jen jako pouhou kuriozitu. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo ujetý...ale svým způsobem chápu chování hlavní postavy-sám jsem dost často takhle vyšinutej a to mě nekousla upírka ale ze života atd.Jenže kdežto N.Cage se tu vyřadil a muže to nazývat uměleckou činností tak u mě by si tak akorát klepali na čelo :-).Jinak je to z Ghost Riderem nejslabší snímek z filmografie N.Cage alespoň za mě a to jsem viděl téměř vše,ale zase pro tu sympatii v leda čems s hlavní postavou dávám maximálně 60% a tři hvězdy a to ještě musím mít obě oči přivřené :-) ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage a jeho přehnané herectví zde kraluje během celého filmu. Chvíli chudáček, chvíli upír nebo pan Jekyll a Hyde. Jeho výbuchy, výkřiky, zhroucení a následná samomluva jen udivuje a divák nevěřícně kroutí hlavou. Proměny Nicolase jsou až neuvěřitelné. Tohle není žádná komedie ale psychologický horor. Finále s blouzněním, prknem a psycholožkou je nejlepší scéna. ()

AngelG 

všechny recenze uživatele

To hodnocení mě opravdu šokuje. Tenhle film si rozhodně zaslouží víc. Nevím jestli to je tím, že to vidělo tak málo lidí anebo tím, že lidé nechápou satiru a černý humor. Celou dobu se mi v hlavě točilo Americké psycho a Bale. Rozhodně vidím spojitosti a nedivila bych se, kdyby se tímto filmem inspirovali. Zároveň i vidím spojitosti v příjmutí obou snímků. Lidé prostě nemají trpělivost pro pozvolně plynoucí filmy. Cage je naprosto famózní a jeho propadávání se do šílenství je opravdu skvostné. Několikrát jsem se opravdu musela smát nahlas jeho hysterickým výstupům. Ostatní obsazení také super a celkové opravdu nemám moc co vytknout. Tenhle typ filmů mě prostě baví. :) ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Hrozně ambivalentní, protože to má strašně nejasnej žánrovej rámec. Na jednu stranu je Vampire's Kiss přehlídkou Cageových hereckých kreací, jejichž intenzita se s blížícím koncem stupňuje na úroveň Cageova youtubovýho best of. Jenže třeba záběry na neogotická zákoutí New Yorku na začátku a v průběhu mají budovat hororovou atmosféru. Přitom je to v jádru asi nejvíc psychologické drama o rozpadu osobnosti do totálního od reality odtrženého crashe (pravidelné schůzky s terapeutkou). A taky tak trochu obrázek misogynní korporátní kultury 80. let? (Cage honí sekretářku na hajzlíky, tam na ní křičí a na konci se tomu v kanceláří s ostatníma vedoucíma zasmějou). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Slavné meme „You Don't Say?“ vzniklo na podkladě scény právě z tohoto filmu. Konkrétně z té, v níž Peter Loew (Nicolas Cage) vede dialog s Alvou Restrepo (Maria Conchita Alonso) ve své kanceláři. (P. J. D.)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku, převážně na Manhattanu. V závěrečných titulcích lze vidět i divadlo Apple Core. (Terva)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama