Reklama

Reklama

The Covenant

  • Velká Británie Guy Ritchie's The Covenant (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Příběh seržanta Johna Kinleyho, který na své poslední pracovní cestě do Afghánistánu využívá služeb místního tlumočníka Ahmeda. Ten neváhá riskovat život, aby v náročném terénu Johna dopravil do míle vzdáleného bezpečí. (Prime Video)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (355)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film bych rozdělil na dvě části. První část je dobře natočenej válečnej survival. Druhá o něco kratší část je spíš dramatem o pocitu viny, o bezmoci a touze oplatit pomoc. V druhé části se divák větší akce dočká až v posledních minutách. Pochválit bych chtěl kameru a hereckej výkon Dar Salima. Jake Gyllenhaal se mi do toho filmu až tak nehodil. Na to, že jde o celkem jednoduchej příběh jsem se celkem bavil. Guy Ritchie's The Covenant to má u mě za lepší 3hvězdy. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že si mě Guy Ritchie dnes večer povodil jako marionetku, silný námět (příběh) i sdělení v závěru mi zarezonovalo celým mým já, od hlavy přes srdce do duše, když dá člověk slib, měl by ho dodržet, dohoda by měla platit, věrnost ocenit i ctít.. Stupňované napětí mi nedalo vydechnout, akční scény na hranici snesitelnosti a po pravdě já netuším, jak to tvůrce udělal, ale já měla o ty dva a maminu s miminkem takový strach, jak už dlouho ne.. Dar Salim výborná volba, sedlo mu to, Jake Gyllenhaal je pro mě zvláštní i zajímavý, u něj nikdy nevím, v tomto případě to ovšem klaplo bezvadně.. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je sympatické vidět, že Guy Ritchie se nebojí střihnout i vážnější téma, než jen stoprocentní popkulturní zábavu. The Covenant je totiž hodně dobrý kousek. Dobré téma tamních afghánských překladatelů si zaslouží svojí pozornost. Ti lidé to nedělají jen tak a dávají všanc nejen sebe, ale i všechny své blízké. Navíc ta perfektní válečná atmosféra a dokonalé akční sekvence doplňuje chlapská čest. A ta, jak jistě každý chlap potvrdí, je to nejvíc, co můžeme dát. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nebyť Butlerovho Kandaháru, tak by som úplne zabudol, že sa mi už nejaký čas točí na disku tento film. Je to rozhodne o triedu lepší film, ale okrem prostredia Afganistanu nemajú nič viac spoločné. Prvá hodinka je vydarená. Spoznáme sympatické postavy, ktoré sa neskôr dostanú do šlamastiky behom ktorej musia bojovať o život v Rambo móde, keď ich prenasleduje presila, ktorú postupne kynožia. Ale po hodine sa film prepne do iného režimu a sledujeme kopu byrokracie a snahu o kritiku USA, kým sa zase na konci dočkáme zase trocha solídnej akcie. Druhá polovica ma dosť nudila, takže výsledný pocit je zmiešaný a druhýkrát si to už pravdepodobne nepustím. Celkovo ok jednohubka. 6/10. ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Hodně ploché vyprávění příběhu. Španělsko nepůsobí moc jako Afghánistán a měl jsem pocit, jak kdyby se všechny scény, včetně těch situovaných v Americe, natáčely v jedněch horách. Dramatické scény jsou předem adresované, pořád nám ukazují kde Taliban zrovna je, kam se chystá a kdy přesně dorazí, napětí nulové. Kdyby aspoň ty přestřelky nebyly jak z videohry. Až překvapivě špatný... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Letiště, kde se film natáčel, je letecká základna Zaragoza ve Španělsku. (pocket22)
  • Finále se natáčelo na španělské přehradě Amadorio, která se nachází mezi městy Villajoyosa a Orcheta v Alicante a je přírodní rezervací oblíbenou mezi turisty a cyklisty. (sirjohn)
  • Dar Salim (Ahmed) mluví plynně arabsky (dárí), protože se narodil v Iráku. Vyrůstal v Dánsku, a tak mluví také plynně dánsky. V Londýně navštěvoval hereckou školu a rovněž plynně hovoří anglicky. (sirjohn)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

03.02.2023

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) je v posledních letech neuvěřitelně produktivní. Od roku 2019 poslal do kin pět filmů, šestý se začne točit za měsíc, v záloze už má… (více)

Reklama

Reklama