Reklama

Reklama

Jediná věc nebezpečnější než mise je útěk... Tajný zpravodajský agent Tom Harris (Gerard Butler) pracuje pro CIA a operuje na Blízkém Východě. Uvízne na nepřátelském území v Afghánistánu poté, co selhal  a jeho krytí bylo odhaleno. Nyní musí i se svým tlumočníkem Moem (Navid Negahban) uprchnout. Pronásledují ho nejlepší žoldáci světa a elitní speciální jednotky nepřítele. Dostat se do Kandaháru je jediná šance na záchranu. Zde na hrdinu budou čekat buď spojenecké vrtulníky, nebo kulka s jeho jménem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (73)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ric Roman Waugh mi nepríde ako zlý režisér a jeho filmy sú celkom dobre, no Kandahar je asi jeho najslabší kúsok. Príbeh nie je zlý a ďalšia spolupráca s Butlerom sa tiež podarila, ale prečo to je kurnik tak nezáživné, pomalé a natiahnuté na dve hodiny ? Čakal som viac od tohto overeného dua. Sklamanie, no na jedno pozretie to ušlo. 60% - 3* ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy jsou jako přes kopírák, to nijak extra nevadí protože se na to kouká dobře. Akce je přehledná, extrakce se vždy povede a hlavní hrdina je sympaťák. Butler poslední dobou jede hlavně akční béčka, ale u něj aspoň vím, že ten film nebude úplný odpad a bude se na to dát koukat. Přesně jako v tomto případě 60% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ric Roman Waugh a jeho třetí spojení s Gerardem Butlerem. Tentokrát v pokusu o serióznější podívanou a místo akční jízdy, dostáváme takového přimočařejšího Covenanta, kterého Kandahar (zřejmě ne náhodou) přípomíná. Režisér se pokouší rozehrát špiónážní thriller okořeněný občasnou akcí a hlavně velmi výbušným závěrem, který má nalákat akční fandy. Bohužel v rámci příběhu Kandahár úplně neobstojí a veškeré napětí a tempo se vytváří neustálou podprahovou hudbou a pocitem, že jsou postavy v neustálém pohybu. Při bližším pohledu jsou ale vidět jasné příběhově mezery a ani ty občasné akční vložky úplně neobstojí. Kandahár tak je pouhým akčním béčkem, kde chybí pořádná akce a přebývá zbytečně dlouhý ale nijak zajímavý příběh. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Mě ty Butlerovky prostě baví. Jedna úplně stejně jak druhá, u každé z nich sedím přišpendlený do sedadla a čumím na akci s otevřenou hubou a jak to ten chlap dělá, to je mi teda záhadou. Každopádně i Kandahar je akcí nabitá naháněčka, a to tentokrát v Afghánistánu, kde po Butlerovi jde snad každý, kdo dokáže držet zbraň, a tak se na něj ze všech stran řítí auta, motorky, ISIS, vládní jednotky a všichni jej chtějí mrtvého. Není to sice až tak úderné, jak jeho zbylé filmy a ke konci se to trochu vleče, ale pořád převládá pozitivní pocit spokojenosti. Akce dobrá, kamera i pouštní scenérie lahůdka a scéna s naháněním vrtulníkem je skvělým highlightem celého filmu. Koho bavily jeho poslední snímky Plane, Last Seen Alive nebo celá série Pád Londýna, tak vřele i do Kandaharu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opět se zřejmě vracíme k fenoménu dvou stejných filmů v jednom roce. Před pár měsíci tu byl povedený Covenant Guye Ritchieho, který měl vlastně totožné téma o překladatelích amerických jednotek na nepřátelském území. Kandahar má své momenty, ve kterých (i díky hudbě) dokáže přitlačit na tu správnou notu, leš občas se najdou i momenty nudnějšího charakteru, které nepříjemně natahují stopáž. Stálá dvojice Ric Roman Waugh a Gerard Butler však stále stojí za zhlédnutí a mile mě překvapila účast Travise Fimmela, kterého jsem dlouho ve filmu neviděl. Taková poctivá šedesátka. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • V íránské televizi se titulky zpráv zobrazují v obráceném pořadí, perština se však píše zprava doleva. (Johnny.ARN)
  • Kahil (Ali Fazal) se ptá mladého chlapce, kam Harris (Gerard Butler) jede. Chlapec odpoví: „Delaram“, ale to nemůže vědět. Harris právě napsal svému kamarádovi, že tam jede místo něj, ale aby to mohl udělat, musí odbočit z hlavní silnice, po které jede (pravděpodobně vede do Kandaháru). Hned poté Harris odbočí z hlavní silnice. (Johnny.ARN)
  • V čase 01:20:00 filmu je scéna, ve které leží na podlaze 4 popravení lidé. Mrtvý člověk uprostřed vlevo v řadě otevře oko a podívá se do kamery. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama