Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (309)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Neskutečná slátanina. Ale fakt, co to krucinál bylo? Pupkový začátek vypadal zajímavě a ta hra s kamerou taky nevypadala marně. Jen kdyby jí bylo na začátku trochu míň a uprostřed a na konci trochu víc. Clooney standartně dobrej, Wahlberg klasicky wahlbergovskej - úplně marnej a přitom vlastně ani moc nevadil. Zajímavej začátek, pár povedenejch vtípků (vybuchující kráva mezi ně fakt nepatří) a konec jako pouťová růže ze střelnice. Díky, nechci. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení s Georgem Clooneym A Markem Wahlbergem. Komediálně laděné scény střídají ty válečně dramatické, aby mohla přijít i nějaká čistokrevně akční, zapadající spíše do žánrových počinů 80. a 90. let. Pro mě osobně byly nejlepší ty vážněji pojaté okamžiky, ovšem celý tento koktejl ve mně zanechal dobrý, resp. čtyřhvězdičkový dojem. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý akční kousek. Zvlášť Marky Mark mile překvapil. Není to primárně válečný film, spíš taková "Honba za pokladem", ale prostředí irácké války dává filmu hodně zajímavé pozadí. Nápaditý a dobře udělaný akční film. Vřele doporučuju. Zvlášť lidem, které zajímá, co se stane v břiše po zásahu střelou z útočné pušky. :-)) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že v Americe je minimálně jeden scénárista, který se ve válečném filmu dokáže obejít bez vlasteneckých projevů a patosu. Dalo by se říct, že z těch všech podobných filmů si dělá srandu. Ve Třech králích se pořád něco děje a vůbec není čas na nudu. Je to taková akční jednohubka a kouká se na to sakra dobře. Takových válečných filmů by mělo být víc. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

George Clooney, Mark Wahlberg a Ice Cube sa rozhodnú preskúmať miesto, kde by mali byť zlaté tehličky a po ceste ich stretne moc fajnové dobrodružstvo. Asi o tomto to v stručnosti je. A nie je to vôbec zlé. Zo začiatku to pôsobí ako vojnová komédia a ku koncu ako vojnový akčňák. David O. Russell výborne dokázal zvládnuť viac žánrov vo filme, ktoré sa cez seba pekne prelievajú a skvelé herecké obsadenie je rovnako fajn ako hláška Georga Clooneyho - Až tam vlítnem zbraně necháme zajištěné, oslepíme je silou amerického šarmu. 85% - 4* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Proslulý kanadský žertéř George Clooney na svou hereckou kolegyni Noru Dunn sice nepřipravil žádnou rafinovanou past, ale s jedním přímočarým "útokem" měl docela slušný úspěch: "Ona mě pořád hrozně vytáčela a dobře se tím bavila. Říkal jsem jí, ať si dává bacha, protože ji dostanu. Nic si z toho nedělala a říkala, že se mě nebojí. Takže ve scéně, kdy všichni jedeme ve džípech k irácké hranici, jsem popadl velkou anténu na autě, napíchl na ni jablko, ohnul ji a pustil. To jablko se vymrštilo jako střela. Nikdy předtím jsem to nezkoušel, ale ono to fakt fungovalo, a trefil jsem Noru přímo do čela! Okolo byly tři stovky komparsistů a já mezi nimi lítal a s každým si plácal do dlaně." (NIRO)
  • V priebehu natáčania došlo ku konfliktu medzi Georgeom Clooneym (Archie Gates) a režisérom Davidom O. Russellom, ktorý je známy svojou prchkou povahou. Režisér pri natáčaní neustále urážal a zosmiešňoval komparzistu, ktorý podľa neho nerobil to, čo mu prikazoval. Clooney stratil kontrolu a režiséra fyzicky napadol. Napriek tomu zostal pri natáčaní a film dokončil. (Jello Biafra)
  • Většina poradců pro film zažila skutečnou válku v Kuvajtu. (don corleone)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama