Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bond. James Bond. A vyráží do své první akce. Tři zabijáci, maskovaní za neškodné slepé žebráky, zavraždí na Jamajce agenta britské tajné služby i jeho sekretářku. Londýnská centrála MI6, vedená odměřeným šéfem M, pošle na Jamajku jednoho z nejlepších agentů s povolením zabíjet – Jamese Bonda. Jde totiž o mnohem víc než o zmizelého spolupracovníka; z oblasti Jamajky podle všeho pochází rádiové rušení, které má za následek vychylování amerických raket z jejich původního kurzu. James Bond neboli agent 007 se hned cestou z letiště musí vypořádat s útočníkem, který se vydává za řidiče z britského konzulátu. Zanedlouho se v centru jeho pozornosti ocitne nenápadný ostrůvek Crab Key, který je ve vlastnictví bohatého čínského podnikatele jménem Dr. No. Ten na Crab Key údajně těží bauxit. Bond však zjistí, že je zde tajná jaderná základna, s jejíž pomocí chce šílený Dr. No ovládnout západní i východní mocnosti... První filmová adaptace literárních předloh Iana Fleminga, natočená s relativně nízkým rozpočtem, odstartovala jednu z komerčně nejúspěšnějších filmových sérii v dějinách kinematografie. Snímek, jemuž za svou hvězdnou kariéru vděčí charismatický představitel Jamese Bonda, skotský herec Sean Connery, vznikl v roce 1962. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (585)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Kdeže nám to začala ta přeslavná šňůra britského agenta s povolením zabíjet? Přesně tady! Šarm Conneryho dělá víceméně celý film a nejedno mužské oko potěší i Ursula Andress, která vypadá v staromódních plavkách sexy jako ty nejnovější bond-girlz s tunou make-upu. Rozhodně to není zdaleka dokonalé, člověk se oproti jiným Bondovkám moc nezasměje, ale co bychom vše chtěli od prvního dílu? ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

dnes již legendární a vámi tak oblíbená pilotní bondovka! :-) connery je pro mě prostě od prvního dílu nejlepším představitelem 007 a to už se jen těžko změní! Dr. No má samozřejmě spoustu úsměvně nedokonalých pasáží, ale je to prostě taková klasika, že hvězdu navíc přidat musím... 80% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale no tak dobře. Původní hodnocení bylo až moc přísné a proto hvězdičku přidávám. Pořád platí, že je to prostě taková hodně rozjezdová Bondovka která je spíš detektivkou než akčním filmem a u mě série se slavným agentem naplno odstartovala až Srdečnými pozdravy z Ruska, ale i tady je na co se koukat. Minimálně na krásné lokace, prdelku první a možná vůbec dodnes nejkrásnější Bond girl a samozřejmě Connery ve špičkové formě. Škoda, že záporák má minimální prostor a je jasné, že chvíli poté co přijde na scénu ho musí Bond zabít, ale i jeho krátká ruční výměna názorů mezí ním a 007 se mi líbila a naznačovala určitě do budoucna, že bitky budou rozhodně Conneryho devízou, takže zaokrouhlíme do průměru. Ostatně mimo mizerného QoS si žádná jiná Bondovka nižší než průměrné hodnocení nezaslouží.55% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No na to, ze se jedna o prvni bondovku, tudiz tvurci jeste nemeli uplne vyreseny, co a jak a s ohledem na stari filmu to je parada, ale v porovnani s jinejma bondovkama to je precejen slabsi. Jsou tu tri drobny problemy. Jednak tu neni skoro zadna akce, sem tam nejaka rvacka nebo honicka, ale na dvouhodinovou stopaz ji je silene malo. Ale prekvapive to moc nevadi, film nenudi a slusne odsejpa. Druhej problem je absence vsemoznejch Bondovo vychytavek, on tu ostatne ani neni Q. No a treti, jedinej podstatnej problem, je zaporak. Ani tak nevadi, ze se ukaze az nekdy po 90 minutach filmu a predtim se o nem jen mluvi, problem je, ze nic moc nepredvede, ostatne k tomu ani nema prostor a s Bondem nema na zaver zadnou velikou bitku. Nicmene i pres tohle vsechno se jedna o nadprumernou bondovkou, ktera ani na chvily nenudi, je zabavna a Connery je jako Bond paradni, je ve forme, nema problem kohokoliv serezat a sem tam utrousi nakou solidni hlasku. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem viděl stejný film jako ostatní zde hodnotící, převládá nadšení z nadprůměrného filmu, já jsem tak trochu zmaten, neboť ony superlativy vůbec nechápu, zdá se mi, že kolegové nadsazují buď ze svého zaujetí k dané sérii, nebo prostě ostatní bondovky neviděli, Dr. No je totiž podprůměrný jak v kontextu série snímků o agentu 007, tak i v kontextu soudobé kinematografie, stejně jako v žánru akčních detektivek, naprosto sterilní až nudný film bez pořádné akce, se špatně udělanými akčními sekvencemi (třeba honičky v autech jsou úplná nuda, zpětná projekce a divný střih), špatným scénářem a matnými hereckými výkony. Sean Connery má charisma, všechny ostatní ingredience ale chybějí ... ()

Galerie (203)

Zajímavosti (130)

  • Po uvedení filmu v Itálii přišel Vatikán se zvláštím komuniké, ve kterém vyjádřil nesouhlas s morálním stanoviskem filmu. (džanik)
  • Japonská pobočka studia United Artists interpretovala název filmu chybně jako "Dr.? Ne!" a plakáty v japonštině v překladu uváděly film "Nechceme doktora“. Chyba byla odhalena na poslední chvíli. (džanik)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Bude studio MGM na prodej?

Bude studio MGM na prodej?

23.12.2020

Zatímco studio MGM zoufale vyhlíží premiéru další bondovky, jeho finanční situace se zdá být den ode dne kritičtější. Nyní jsme se tak dozvěděli, že už se společnost obrátila na několik známých bank,… (více)

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (více)

Jonny Quest jako akční velkofilm?

Jonny Quest jako akční velkofilm?

18.03.2009

První zmínka o plánech na hranou adaptaci kresleného seriálu z dílny Hanna-Barbera Jonny Quest prosákla ze studia Warner Bros. už někdy v létě 2007. Pak se na ní tak trochu zapomnělo. Těžko ale najít… (více)

Reklama

Reklama